Skocz do zawartości

Historia jakiej nie pamiętacie....... Takie tam historyczne wspominki

Sebo0707

Rekomendowane odpowiedzi

Jedni pili, inni jedli, a dzieciaki, gdy juz dorwaly sie do magnetowidow, chlonely wszystkie amerykanskie glupawki. Trzeba jednak przyznac, ze chyba mniejsze czynily one w glowach spustoszenie, niz pierwszy lepszy dzisiejszy serial, o fejsie i innych instagramach nie wspominajac ????

http://m.kwejk.pl/przegladaj/2762795/0/akademia-policyjna.html

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Takich zapisów nie powinno si przerabiać na HD. Mam ten koncert na DVD ale zgrany z VHS ... i to dopiero jest klimat!!! :)  :)  :)

(więc nie patrzyłem, tylko słuchałem :D zaje max!)

Dałem specjalnie wersje HD bo może nie wszyscy mają "pod ręką" okulary  :P  :lol:  :lol:

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Miałem może z 8 - 10 lat. Koniec maja.Starszy kolega mówi,że zaczynają brać karaski.

Były we wsi dwa stawiki.Sadzawka i Czarna sadzawka. Na tej czarnej.Uprosiłem ojca,żeby od sąsiada wędkę pożyczył i poszliśmy.W kieszeni pudełko po paście z ukopanymi robakami.

Brały te prawdziwe karasie, złote okrągłe jak słoneczka.Na dzisiejsze standardy - niewielkie.Ale jaka to była frajda złowić własnoręcznie rybkę.Spławik z korka z przetknietą stosiną gęsiego pióra podrygiwał by w końcu zacząć odjeżdżać pod tataraki.

Zapach tataraku,zapach samej wody,chóry żab, To wtedy się zaczęło...

Póżniej własna wędka, żyłka tęczówka, spławiki strugane z topolowej kory...

Ech wspomnienia...

• Like 7