Skocz do zawartości

Dzień bolenia!

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj trafiłem w dzień rapy, od 10-16 złowiłem 10 boleni w tym 2 ponad 70cm jedna 65 i 62cm. Reszta mniejsze, kilka pod 60, dwa najmniejsze 40cm. Jestem szcześliwy :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:

Rapy pięknie biły z mocnym targnięciem po dalekim rzucie. Wszystkie były w świetnej kondycji i dostarczyły mi moc emocji :mellow: :mellow:

Życzę wszystkim takiego dnia.

Pozdrawiam Wujek

@Janek,

może się powtórzę, ale jeszcze raz gratuluję wspaniałych połowów i życiowego dnia! :mellow:

Wiem jak się czujesz, bo trafić na tak rewelacyjne żerowanie boleni udaje się coraz rzadziej. Mi ostatnio udało się coś takiego około 5 lat temu. Złowiłem wówczas 7 bolków i żaden z nich nie był mniejszy niż 65 cm. :mellow:

Prawdą też jest, że im częściej jest się nad wodą, tym lepsze osiąga się efekty.

Wczoraj wieczorem razem z @Xavim i @Remkiem, także odwiedziliśmy boleniowe miejsca, jednak pod wieczór rapy już prawie w ogóle nie żerowały. Złowiłem jedną, jedną spiąłem i miałem dwa brania. Chłopaki niestety tylko po jednym braniu.

Na okrasę zdjęcie z wczoraj.

post-12-1348913245,4184_thumb.jpg

Janek, ja też gratuluję - choć już gratulowałem telefonicznie, ale nie zaszkodzi ponownie.

Pozdrawiam

Remek

P.S

Thymallus ... wiesz kiedy sobie uzmysłowiłem, że krótkie wędki 1.98 są lepsze od 3,50m? kiedy przechodziliśmy pod linią wysokiego napięcia! :lol:

R.

Gratuluję, piękny wynik.

Wszystkie trafiłeś na tym kawałku Wisły co się w zeszłym roku spotkaliśmy? B)

Ja byłem w poniedziałek, trafiłem 2 wymiarowe sztuki. Szkoda, że wcześniej nie przeczytałem tego wątku- cholernie mobilizuje Może jutro się jeszcze wstrzelę w ten okres dobrego żerowania.

Wykrakałeś @Wujek Właśnie wróciłem. Już wstając rano wiedziałem, że szanse są marne. Łowiłem tylko godzinę. Nie słyszałem rap, jedynie po nieśmiałym spławie i przeprowadzeniu przez to miejsce wobka trafiłem wymiarka. W sumie warto było wstać rano nawet dla tej jednej rapki, ale może weekend będzie łaskawszy i w końcu trafię rybę zasługującą na zdjęcie.

Dzieki chłopaki dzięki :D :D Jak znajdę wolną chwilę postaram się coś skrobnąć o tych dwóch dniach. Na razie nie mam kiedy bo przecież ryby gryzą :mellow: Zdjęcia mam ale są to fotki robione na gorąco więc nie wszystkie są takie jakie bym chciał. Część robiłem sam, część napotkani wedkarze. Jeden bolek 65 uniknął sesji wyrywając sie z ręki przy płukaniu do fotki. Na szczęście były inne :D

Pozdrawiam Wujek

Dziś nad Wisłą plaża, smażące się laseczki, dzieciaki wrzucające do wody co popadnie (im bliżej naszego stanowiska tym lepiej), jednym słowem warunki niesprzyjające poważnym łowom Mimo tego dało się coś z wody wyciągnąć (foto wykonane przez kumpla, który ma blade pojęcie o kompozycji). Druga, już konkretna rapa wyłamała mi grot w kotwicy (jutro akcja wymiany wszystkich kotwic na żółte Ownery ).

post-147-1348913246,0203_thumb.jpg