rapia Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam. W poniedziałek jadę na urlop do Kazimierza Dolnego Mam pytanka: Czego mogę się spodziewać po tamtej Wisełce i jakich ryb. Najbardziej interesują mnie karpiowate drapieżniki( boleń,jaź i kleń) Może ktoś zna miejscówki blisko miasta i podzieli się informacjami może być na priw. Z góry bardzo dziękuje i mogę odwdzięczyć się tym samym jeżeli chodzi o mój kawałek Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Jeszcze, w czasach "anologowej lustrzanki" łowiłem piękne klenie, w okolicy takiego zabytkowego wiatraka.Była niżówka. Klatki praktycznie puste.Ryb poszukiwałem w nurcie, cokolwiek to znaczyło, przy tak masakrycznie niskim stanie wody.PSŁowiłem obrotówkami Effzet nr 1 i rzadziej 2 Edytowane 28 Lipca 2016 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Zejdź z biegiem rzeki po stronie Kazimierza nadbrzeżnym deptakiem do samego końca. Tam są bardzo ładne klatki i fajna opaska. Karpiowate są jak najbardziej. Jak zjedziesz poniżej Kazika, do przeprawy promowej ( chyba ze 2km ) to połowisz na główkach. Wszędzie tam łowiłem na Storki, Rapalki 5-7cm, małe srebrne obrotki... klasycznie Możesz też w górę rzeki się udać w okolice Krowiej Wyspy ( rezerwat ). Warto ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 W niedzielę byłym na wycieczce rowerowej w Kazimierzu i widziałem na zalanym nabrzeżu obok promu ataki prawdopodobne bolków. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Dzięki wielkie będę próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Jeszcze jedno pytanko.Gdzie w pobliżu można wykupić pozwolenie na wędkowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Z pozwoleniem nie podpowiem. Jezeli chodzi o rybki to tak jak wyzej pisali opaska w dol wisly idz. Jezeli bolek to jeden plywa przy samym promie po stronie Janowca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Super dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Panowie, a slip w Janowcu otwarty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.O.D. Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Wisła w tym miejscu to Okręg Lubelski. Promem do Janowca w dół rzeki spróbuj. Opaska, główki itp. Dawno nie byłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Cześć. Jak zapowiadałem pięć dni urlopu spędziłem w Kazimierzu Dolnym. Niestety cztery poranne godzinny przez cztery dni spędzone nad wodą skończyły się złowieniem tylko jednego małego(bardzo) małego bolenia.Było też przegrane starcie z dużą rybą ale na lekkim sprzęcie nie wiele mogłem zrobić i ryba poszła z woblerem,po czym wnioskuję,że był to szczupak i to pokaźnych rozmiarów. Słabe wyniki tłumaczę sobie wysoką i w kolorze kawy z mlekiem wody. Żałuję,że nie trafiłem na normalny stan wody bo to woda z dużym potencjałem z pięknymi miejscówkami i widokami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi i udzielone wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 No nie trafiles kolego z tym wypadem...mamy u nas baaardzo duzo boleni pieknych rozmiarow ale za zwyczaj pptrzeba troche nizszej czystej wody.Nastepnym razem bedzie duuuuzo lepiej;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Też tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi