lukasz2223 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Czesc,czy ktoś z was posiada Helixa 5 tke i ma pojęcie ad.map ktore można zapakowac na sd ? Pytam bo ponoć tylko Navionics pasuje ale ktos i gdzies skonwertował jakąs mape na wzor navionicsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Posiadam, mapki uproszczone robię sam poprzez Reefmastera. Czyli łowię tam, gdzie wcześniej zrobiłem mapkę. Teraz już bym nie kupił "5" tylko "7" Lowrance'a z obsługą GPS. Mapki generowane przez RM są tam po prostu lepsze, czytelniejsze. Dobrej jakości mapy - cieniowane - zaczynają się od Helixa 9.Przydatność SI na tak małym ekranie "5"jest dyskusyjna. Cały czas drapię się w głowę, czy brać Lakemaster Autochart + zero lines , czy kupić jakiś używany ploter Lowrance'a o większym ekranie no i wygodnie obsługiwać mapy. Do jesieni mam czas....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz2223 Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja akurat mam Helix 5 sonar gps , więc bez SI ( przywieziono mi jako przezent zza duzej wody) teraz powiedz mi czy kazdy helix ogarnia tego RM ? Albo jak do tego podejsc w ogole.. Mysle ze gps i mapy sa w kazdym helixie takie same , mam wbudowaną tą ogolną ktora ma sam zarys naszych jezior wiekszych ( na usa wiekszosc dokladnych) a reszta navionics przez slot.Rozwin jak mozesz co dalej z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Reef nie ogarnia map do helixa, wczytuje same izobaty, bez opisów głębokości, twardości, etc. Do Humminbirda, jako autorski program do map dedykowany jest Lakemaster Autochart Europe + zero lines memory card. Koszt ok. 1100zł. Tak czy siak więcej widzisz na kompie w domu niż na ekranie echa. Cieniowane mapy to tak jak pisałem od HB helix 9 się zaczynają. Na forum jest kilku userów, którzy mają Autochart Lakemaster, przeczytaj wątki o tworzeniu map , wytropisz ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz2223 Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Noo to jak oscylujemy w kwotach ok 1000 pln to Navionics gotowy na karcie w tej kwocie wchodzi.I jak patrzalem w necie to nawet przyzwoicie pokazuje.Jest troche jezior no i nasz baltyk ładnie rozpisany.Ale... nadal to 1000 pln co jest 1/3 kwoty za echo.Poki co latam na tej ogólnej,jezioro jest obrysowane z grubsza,punkty-miejscowki ładnie zaznacza tylko nawigacja do tych punktow jak dla nnie troche lipna i trzeba sie pomęczyc patrząc na mapke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Wybrzeże Bałtyku jest zrobione, im dalej w las, tym więcej ........dziur. Ludzie z Normarku, mówili mi, że generalnie są braki w liniach brzegowych zbiorników zaporowych, ktoś sygnalizował brak linii brzegowej Odry, można to zrobić samemu,ale sporo z tym roboty. Co do kasy to za 1100zł z Hiszpanii lub o 150 zł więcej u nas dostajesz........wybrzeże i trochę ogólnych map. Jak sam nie zrobisz...to się możesz nie doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lukasz2223
Czesc,czy ktoś z was posiada Helixa 5 tke i ma pojęcie ad.map ktore można zapakowac na sd ? Pytam bo ponoć tylko Navionics pasuje ale ktos i gdzies skonwertował jakąs mape na wzor navionicsa
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi