Skocz do zawartości

Klub tetryka

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

Z przyjemnością przeglądnąłem Wasze wpisy :) Do klubu nieco mi brakuje więc nie zgłaszam swojej kandydatury, trzymam kciuki za Wasze powodzenie. No i... aby humory Wam dopisywały w takiej formie :) Ryby również, ale .... czasami nie one są najważniejsze przecież :) 

• Like 2

Wszystko wskazuje na to, że mamy jeden z najciekawszych wątków na Forum. I co najważniejsze (moim zdaniem) nie spodziewam się pytań z "Ogólnego", w stylu "Sum, na co i czym" (zawsze korci mnie aby odpowiedzieć; na kolację i pałką  ;)  Albo pytania jaki kij, kołowrotek, żyłka albo lepiej plecionka "pod" tu nazwa ryby (jak ja nie na widzę tego zwrotu)  ;)  :P

Wszystko wskazuje na to, że mamy jeden z najciekawszych wątków na Forum. I co najważniejsze (moim zdaniem) nie spodziewam się pytań z "Ogólnego", w stylu "Sum, na co i czym" (zawsze korci mnie aby odpowiedzieć; na kolację i pałką  ;)  Albo pytania jaki kij, kołowrotek, żyłka albo lepiej plecionka "pod" tu nazwa ryby (jak ja nie na widzę tego zwrotu)  ;)  :P

"Jaki kij", czy "Która laska". Co za różnica ;)

A właśnie, dobrze, ze mi przypomniałeś, słyszałem, że Orvis wprowadza wędkarską wersję sprzętu jak na fotce. Ponoć głównie po to aby tacy jak my nie tylko zgredzili na brzegu ale mogli też sobie po brodzić z muchówką czy innym spinem  :P

post-46382-0-24885600-1470166372.jpg

• Like 5

Trzeba będzie zrobić spotkanie. 

Może zawody.

Zawody Tetryków :D

Sprzęt, a jakże, oldskulowy, Ubiór też. Osobno punktowane :lol: Z wpisowego powinno starczyć na taniec brzucha jakiejś bezpruderyjnej białogłowy i butelkę wody rozweselającej. W naszym wieku już należy krew rozrzedzać. Zalecenie lekarza ;)

Właściwie, to można by całą tą męczącą część nadwodną sobie darować i od razu przejść do części nieoficjalnej, w jakiejś godnej karczmie, czy czymś podobnym. Kto chętny?

:)

• Like 4

A właśnie, dobrze, ze mi przypomniałeś, słyszałem, że Orvis wprowadza wędkarską wersję sprzętu jak na fotce. Ponoć głównie po to aby tacy jak my nie tylko zgredzili na brzegu ale mogli też sobie po brodzić z muchówką czy innym spinem  :P

attachicon.gifpobrane.jpg

Spin z balkonikiem. To jest TO :highfive:

• Like 1

Alexspinn, członku Nr 1.

Apeluję abyś popuścił z tą numeracją.

Są zapewne starsi od Ciebie , warto

zostawić wolne miejsce na pudle. ;)

OK, mogę ustąpić Nr 1, pod warunkiem, że uznacie mój tytuł "założyciela"... ;)  Nie pamiętam kto poddał pomysł, powinien otrzymać tytuł "pomysłodawcy":

LISTA CZŁONKÓW:

Pomysłodawca - ......................... (rocznik .......)

Założyciel - Alexspin (styczeń 1949)

1) .................................

2) .................................

itd, licytujcie się kto starszy...

"Jaki kij", czy "Która laska". Co za różnica ;)

Jest różnica, kijem można się opędzać od psów i podpierać, "lasce" - jeśli tylko na nas leci - w naszym wieku nie wolno się opierać... ;)

• Like 3