Skocz do zawartości

Klub tetryka

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

Taaaa, a na wiosnę znów wleziesz po pachy do "ciepłej" Wisły :P

Taki głupi , to ja już nie jestem . Może głupi , ale taki nie.   Wyżej pasa nie wlezę. :lol:

I tak z wiekiem człowiek zmądrzał ;) . Pamiętam jak będąc młodym chłopcem , usłyszałem lekarską diagnozę , jednostronne zapalenie płuc i dostałem zwolnienie. Pierwsze co zrobiłem po wykupieniu leków w aptece , to pojechałem na lód , bo miałem wieści że okonie biorą :D .

Mam też zaliczoną trzydniową wypraw na dalekie Mazury , pod namiot za szczupakiem i okoniem . Wyjazd był dokładnie 1 listopada :D .

A teraz kości bolą ;) .

• Like 1

Kolego "Toporczyk", a jazdy WFM-ką na grudniowe szczupaki? Do tej pory czuję ten mróz na twarzy, nie było wówczas kasków z osłoną, musiały wystarczyć gogle i szalik owinięty wokół twarzy, a pod kurtką dwa "Sztandary Młodych", żeby nie przewiało - przydatna była gazeta... ;)

• Like 1

WFM-ką jeździłem tylko rok, znalazłem ją u wuja w stodole, dał mi ją, odremontowałem i służyła. Później była Java 175 przez trzy lata, a w końcu ówczesna "królowa szos" MZ. To już był luksus!

W 1973 przesiadłem się już w samochód - polskiego Rollsa czyli Warszawę 223... ;)

• Like 1

Witam starą gwardię!

Może coś napiszemy o planach na 2017? Jakieś Szwecje, Norwegie, Czarne lądy?

Ja we wrześniu 2017 jadę na wyspę Senoren, z przyjacielem z lat młodości, którego po 30 latach odnalazłem w Nowej Zelandii (dalej już nie można było...)

Darek

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Robert, widzę że przypomniał Ci się gen. mgr doc. Zenon Zambik, a golonkę już kupiłeś? ;)

Wszystkim życzę zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka, żeby w przyszłym roku złowić taaaaaaaką rybę :D

• Like 2

Ja mimo przebytego zawału mam cholesterol i cukier w normie, więc nie muszę odmawiać sobie tłustej "goloneczki w piwie".

Zresztą wszystko w normie. Ostatnio kardiolog stwierdził, że takie wyniki chciałby mieć każdy 40-latek a nie prawie 70-latek.

Martwię się, bo podobno przed śmiercią każdemu się poprawia... ;)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

... oczywiście! Tradycyjna Wigilijna goloneczka już jest zapeklowana :) Z powodu rosnącego poziomu cholesterolu wybierałem taka mniej obtłuszczoną :P  :D

Tradycja , nie jedno ma imię. :D

Kiedyś  jakiś sprzedawca się zagalopował i wystawił na sprzedaż towar  "Wieprzowina koszerna" :lol: .