Skocz do zawartości

Klub tetryka

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Darek, w kolanach woda w żyłach wapno w nerkach piasek w woreczku kamienie.

Na szczęście ani wapna, ani piasku ani kamieni nie mam. Regularnie wypłukuję winem organizm i da się tego wszystkiego uniknąć. Ale wino do kolan nie dociera stąd strzyka w kolanach.

Darek, w kolanach woda w żyłach wapno w nerkach piasek w woreczku kamienie. Panie doktorze masz pan stówę szukaj pan cementu

i zaczynam się budować.

Cholerka, toż Ty jesteś jatką z chorobami... ;)

Zacznij dbać o Siebie. Ja po zawale zacząłem i ostatnie wyniki badań, kardiolog ocenił na 45-latka... ;)

Nie wiem co to są "orane", za moich młodych lat na dzielnicy nazywało się to "solówa" :P

Solówka do "basta" , lub pierwszej krwi ^_^ .Oczywiście tylko piąchy , bez glanów -_- .

Kiedyś obowiązywały jakieś cywilizowane zasady :) .Nawet łobuzeria starała się mieć "wyższe salonowe otrzaskanie" :D .

Nawet z rodzicami młodzież kulturalnie rozmawiała .

Skecz z cyklu "Rzuć wapno na druty" :D

Edytowane przez pisarz
  • Like 1

Oglądając w telewizji "bloki reklamowe", można dojść do wniosku że brak erekcji , to problem ogólnonarodowy Polaków. :lol:

... i ludzi młodych, bo jakoś nie widać w tych reklamach tetryków... ;)

Solówka do "basta" , lub pierwszej krwi ^_^ .Oczywiście tylko piąchy , bez glanów -_- .

Kiedyś obowiązywały jakieś cywilizowane zasady :) .Nawet łobuzeria starała się mieć "wyższe salonowe otrzaskanie" :D .

Tak dokładnie było, żadnych glanów czy kijów bejsbolowych. Za coś takiego z mety zostawało się frajerem na dzielnicy nie tylko u przeciwników z sąsiedniej dzielnicy ale i u swoich. A jak była zima i nosiło się rękawiczki to trzeba było zdjąć i pokazać że żadnych sygnetów się nie ma.

Tak słyszałem :P bo przecież grzeczna młodzież nie brała w tym udziału :P .

• Like 1

Tak drzewiej bywało. Wiem coś o tym. Jestem rodowitym Bałuciarzem. A jak wszem i wobec wiadomo: Bałuty i Chojny to naród "spokojny".

No tośmy krajanie, pół życia spędziłem najpierw blisko Starówki (Drewnowska+Zachodnia) a później Limanka... :)

• Like 1