Skocz do zawartości

Klub tetryka

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

I tak dobrze, że nie napisała tego cyrylicą ...

Wracając do Łodzi, dowcip taki;

Z dworca Łódź Kaliska, wychodzi, a gdzie tam, wytacza się "tanecznym krokiem" jegomość najwyraźniej mocno ... no, nawalony jak autobus, skręca w Unii Lubelskiej i "podąża" w kierunku stadionu. Zataczając się po chodniku od krawędzi do krawędzi, "płynie" w obranym kierunku, pierwszego napotkanego przechodnia zatrzymuje uprzejmym pytaniem 

- Panie gdzieeaaa jaaa jeestem

- W Łodzi - odpowiada nagabnięty

- Nooo, tooo to ja wiem, ale na jaakimmm morzu ???

• Like 1

Czekałem 1

:)  a teraz 7 latki chodzą z telefonem...

333fnzd.jpg

Czekałem 10 lat na telefon... :(

Kilka lat temu zrezygnowałem w ogóle ze stacjonarnego, za to mam trzy komórkowe (żonie wystarcza jeden), z tego dwa firmowe i jeden prywatny i wcale nie jestem z tego powodu szczęśliwy, bo to gorsze niż smycz - wręcz łańcuch... :angry:

• Like 1

Posiadanie telefonu w tamtych czasach to było szczęście , ale nie zawsze. ^_^

W roku 1983 pracowałem w WZT. Z pośród ośmiu kolegów pracujących na tym samym wydziale , tylko jeden był dumnym posiadaczem telefonu. W tamtych czasach  ja  i moi koledzy bywaliśmy częstymi bywalcami "Dancingów". A przy wyjściu z każdej restauracji ,przeważnie obok szatni wisiał aparat telefoniczny. Oczywiście jak któryś z nas wychodził nad ranem z takiej knajpy , to widok aparatu powodował nieodpartą chęć zatelefonowania do ........ :D

Początek rozmowy wyglądał miej więcej tak.

Cześć Drewniany (ksywka kolegi) , spałeś? :D

Dalsza część rozmowy nie nadaje się do cytowania :lol:.

• Like 3

Robert ja Ciebie najmocniej przepraszam , przegapiłem jak były przenosiny do starszaków.

Zdunek wiecie rozumiecie a wy co, zapraszamy do "kupy". Sasza u Ciebie nad Bugiem też już bedzie "zaorane", podłączaj się.

Moi? ;) A co będzie zaorane? Się mogę doczekać wyjazdów nad Bug ale zanim urlop nad Bugiem we IX to w VI Norge B)

• 2 tygodnie później...

Strach jechać do Warszawy... Zawsze się tak kończy? Pytam Warszawiaków , a nie przyszywane słoiki... :D  :rolleyes:  :P

Teraz chyba nie :P . Dziewczynek po knajpach już nie ma ale nie ma chyba też takich knajp z charakterem takim jak w latach minionych. "Adria", "Kameralna" czy później "Akropol" nie istnieją, SARP i SPATiF  niby jest ale teraz to każden jeden może tam wejść a nie tak jak kiedyś :rolleyes:

• Like 1