Skocz do zawartości

Klub tetryka

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

Która "Kameralna" była barowa ? - chyba ta na rogu Rakowieckiej /Niepodległości , a nie ta przy Foksal?

Na Foksal była "Kameralna" z dancingiem a taka barowa z ladą chłodniczą miała wejście wejście od Kopernika między Foksal a kinem "Skarpa".

...jest jeszcze "Lotos" przy Czerniakowskiej/Chełmskiej...

"Lotos" ma więcej lat. chyba gdzieś lata 60 powstał. Jak jechało się na Wilanów na ryby jakoś tak 60/70 to wydaje mi się że już istniał. No ale wtedy jako pacholę nastoletnie po knajpach nie chodziłem.

przejęzyczyłem się oczywiście , ale trafiłbym ;)

Oj, Friko, nie pisz takich rzeczy, powinieneś wiedzieć, nawet nie będąc tetrykiem, że w przypadku faceta przejęzyczenie jest wtedy, kiedy język zsunie mu się z ... no sam się domyśl z czego na co  ;)  :P

• Like 4

To Koledzy bywali w ekskluzywnych knajpach,w lotosie zdarzało i mi się bywać.a tak z reguły to niedźwiedź na piętrze,pod strzechom a na dobicie zaglądało się :portowa,do inwalidów ,albo do rybackiej.i jak to się na drugi dzień wspominało,świat w kolorach morda w piachu.

Edytowane przez krzysiek gżybek
  • Like 3

To Koledzy bywali w ekskluzywnych knajpach,w lotosie zdarzało i mi się bywać.a tak z reguły to niedźwiedź na piętrze,pod strzechom a na dobicie zaglądało się :portowa,do inwalidów ,albo do rybackiej.i jak to się na drugi dzień wspominało,świat w kolorach morda w piachu.

Dobrze znam tu wymienione . Najbardziej klimatyczna , to była Portowa. :)

Nie morda w piachu, aie matkę ziemię czasami trzeba było powitać /niestety człek już wtedy był odarty z godności/.

No  i jak przystało na stolicę można było posłuchać płyt -chodnikowych.

Czasami to człowiekowi nawet chciało się tańczyć . Tylko trzeba było uważać , żeby  jakiś pijak mi rąk nie podeptał. :D

Krzysiu, przewiozłem Twoje dupsko na odcinku ,,,siąc kilometrów. Opowiadasz mi wtedy historie o dupie Maryny (a przeważnie każesz mi się zatrzymywać na sikanie lub palenie) ale nigdy nie wspominałeś o kwestiach tak zasadniczych jak turystyka gastronomiczna!?

Mam do Ciebie o to żal :(