BOB1 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Cztery lata mieszkałem na Stalowej, róg Czynszowej (nad "Kormoranem") ...dało mi to wiele wspomnień Trochę znam te okolice, bo kuzyn mieszkał na Szweckiej , a na Konopackiej był Pewex .Niedaleko do kina "Syrena" i do "Herkulesa" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Nie przejmuj się Krzysiek. Mnie też się myli Mickiewicz ze Słowackim A który był z Pragi ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Wtedy odezwał się do mnie na priv jeden z naszych kolegów. Okazało się że jego dziadek wychowywał się na Czerniakowie w jednej ferajnie z Grzesikiem . Dziadek był starszy o ładnych kilka lat i Stasiek się przy ferajnie plątał na Tatrzańskiej ulycy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 (edytowane) "ulyca" ...sie wie Dzieciństwo zaliczyłem na Powiślu. Róg Czerwonego Krzyża i Solec Edytowane 28 Lipca 2018 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Właśnie niedawno wróciłem z ryb. Włączyłem TV na jedynce. Zmienili ramówkę. Za to plus ode mnie. Kora, za szybko odeszłaś. Maanam w latach 80' był moją ulubioną polską kapelą. I ta "Wielka Majówka" z zajebistą muzą. Pamiętam, w latach 80-siątych Maanam zawiesiło na jakiś czas działalność. Ostatni koncert ( lub jeden z ostatnich) przed tym zawieszeniem miał miejsce w Łodzi, w Hali Sportowej. Nie muszę chyba dodawać, iż na nim byłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 28 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 (edytowane) Piotrze ..jest trochę tego ..choćby.. To ma być coś, czego mam słuchać? Nie ma takiej opcji, Krzyś.Taka muza nigdy do mnie nie przemówi. Poza tym w muzyce cenię samą muzykę. Teksty dla mnie były zawsze sprawą drugorzędną. To jest proste. Wolę Gwiezdne Wojny niż np. Człowieka z Marmuru.Jeżeli chcesz mnie bardziej zrozumieć, odsłuchaj sobie pierwszej płyty Scorpions. Edytowane 28 Lipca 2018 przez Novis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Dziadki: pierdołami się zajmujecie W ramach porad geriatrycznych: o 12.45 na TVN24 będzie dokument "Cholesterol- wielki blef"Coś czuję że będzie można trochę zaoszczędzić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Mariusz za tą poradę masz złoty medal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Dziadki: pierdołami się zajmujecie W ramach porad geriatrycznych: o 12.45 na TVN24 będzie dokument "Cholesterol- wielki blef"Coś czuję że będzie można trochę zaoszczędzić Dziadki?! ...to fakt w moim przypadku, ale skoro umiałem wczoraj ustawić nagrywanie tego dokumentu to nie jest tak źle?!A walka z cholesterolem unormowana. Tylko na jaki ch...j, skoro okazuje się , że z serduchem jest coś do nie halo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 ......ale skoro umiałem wczoraj ustawić nagrywanie tego dokumentu to nie jest tak źle?!... Dobre ...A walka z cholesterolem unormowana. Tylko na jaki ch...j, skoro okazuje się , że z serduchem jest coś do nie halo? A to nie dobrze Ale: czyli coby jednak nie mówić- nadzieja w medycynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Robert w pewnym szpitalu urodziło się dziecko, niestety bez głowy. Mamusia pyta doktora a plecy ma, no tak tak plecy ma to da sobie radę.Dużo zdrowia i głowa na szczytówkę.pozdrawiam byniek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) To ma być coś, czego mam słuchać? Nie ma takiej opcji, Krzyś.Taka muza nigdy do mnie nie przemówi. Poza tym w muzyce cenię samą muzykę. Teksty dla mnie były zawsze sprawą drugorzędną. To jest proste. Wolę Gwiezdne Wojny niż np. Człowieka z Marmuru.Jeżeli chcesz mnie bardziej zrozumieć, odsłuchaj sobie pierwszej płyty Scorpions.Pioter ;-) nie będę się z Tobą licytował no jesteś starszy i dlatego mądrzejszy i bardziej obsłuchany (to nie sarkazm a tzw. kindersztuba). Scorpionsów znam i też swego czasu słuchałem jak wszystkiego (prócz uwłaczającemu mojemu IQ disco polo)Moj typ w tym temaciehttps://youtu.be/JfyaRQIbOWM Jest cała masa fajnych zespołów, wokalistów tylko próżno szukać ich w masowych śr przekazu..polecam youtube i antyradio..K.P.S. czuje, że wspólna wyprawa na ryby skończyłaby się wspólną gadaniną Edytowane 29 Lipca 2018 przez Krzysiek P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Dziadki: pierdołami się zajmujecie W ramach porad geriatrycznych: o 12.45 na TVN24 będzie dokument "Cholesterol- wielki blef"Coś czuję że będzie można trochę zaoszczędzić Chłopie to wcale nie był głupi "dokument". Obejrzałem z ojcem 70letnim i troszkę demaskował machlojki wielkich koncernów. Poza tym nie zapominajmy, że za chwilę (krótszą lub dłuższą sami będziemi tetrykami)P.S. w moim wypadku wybitnie ZGRYŹLIWYMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Chłopie to wcale nie był głupi "dokument". Obejrzałem z ojcem 70letnim i troszkę demaskował machlojki wielkich koncernów. Poza tym nie zapominajmy, że za chwilę (krótszą lub dłuższą sami będziemi tetrykami)P.S. w moim wypadku wybitnie ZGRYŹLIWYMIMasz nadzieję że będziesz miał własne zęby ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Sławek, najwyżej sobie zrobię szczęki jak Buźka w Moonrakerze ???????????? Edytowane 30 Lipca 2018 przez Krzysiek P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 (edytowane) Kiedyś w innej dyskusji ,przyznałem się że bardzo lubię twórczość Grzesiuka zarówno muzyczną jak i literacką. Wtedy odezwał się do mnie na priv jeden z naszych kolegów. Okazało się że jego dziadek wychowywał się na Czerniakowie w jednej ferajnie z Grzesikiem . Wielanka i Muńka lubię posłuchać . Jednak jak chcę naprawdę poczuć klimat dawnej Warszawy , to .......................... Chyba mój ulubiony Poczucie humoru dawnej Warszawy .Archaiczne ? Mnie śmieszy Klasyka Więc weź chłopie lagie i choć na Pragie..Krzysiu, nie tylko na Pragie, zapomniałeś powiedzenie "do bałuciarza nie podchodź bez kija i noża"? To w ramach lokalnego patriotyzmu Edytowane 31 Lipca 2018 przez Alexspin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Klasyka Krzysiu, nie tylko na Pragie, zapomniałeś powiedzenie "do bałuciarza nie podchodź bez kija i noża"? To w ramach lokalnego patriotyzmu Alek , lokalny patriotyzm jest ....... . Jest dzielnica , to jest i o niej piosenka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Dziadki?! ...to fakt w moim przypadku, ale skoro umiałem wczoraj ustawić nagrywanie tego dokumentu to nie jest tak źle?!A walka z cholesterolem unormowana. Tylko na jaki ch...j, skoro okazuje się , że z serduchem jest coś do nie halo? Robert w Naszym wieku, prawie każdy z nas ma coś nie halo z serduchem, to wcale nie musi być groźne i nie do naprawienia, jednak lekceważyć nie należy. Co do cholesterolu, czy raczej jego "prawidłowego" poziomu, to jest jedna wielka ściema. Opowiem tylko o jednej kwestii, skąd się wziął "graniczny" poziom 200 jakiś jednostek. Otóż, swego czasu, oczywiście w Stanach - przeprowadzono badania aby ustalić średni "bezpieczny" poziom cholesterolu. Wynik tych badań dał średnią ok 280, dlaczego zatem ustalono poziom na 200. W skrócie bez wnikania w szczegóły, chodziło o wykorzystanie dużej kasy z departamentu stanu - czyli z budżetu, na walkę z "wysokim" poziomem cholesterolu przy pomocy leków o wspólnej nazwie "Statyny". Nikt nie musi mi wierzyć, ale zapytajcie znajomych lekarzy jakie są wytyczne przepisywania "statyn" pacjentom, czy nie jest to przekroczony poziom cholesterolu, od 200 jednostek w górę. Więcej szczegółów dotyczących przekrętu z poziomem cholesterolu można znaleźć w necie również na YT 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Robert, spoko z tym cholesterolem. To ma się do potencjalnego zawału, jak pięść do nosa. Zawsze (badanie co roku przed żeglarskim urlopem) miałem cholesterol w normie, a nawet czasami nieco poniżej dolnej granicy i co? Prawi cztery lata temu 1 listopada, prosto z cmentarza trafiłem z zawałem do szpitala (dobrze że kierunek nie był odwrotny), a wyniki badań wykazały cholesterol w normie...Teraz nadal piję, palę, uprawiam sex i mam w dupie cholesterol. Zresztą przecież na coś trzeba umrzeć, to w razie czegoś wolę "na dupie" niż na łóżku szpitalnym... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Teraz nadal piję, palę, uprawiam sex i mam w dupie cholesterol. Zresztą przecież na coś trzeba umrzeć, to w razie czegoś wolę "na dupie" niż na łóżku szpitalnym... Mam cholesterol książkowy i ciśnienie też. Ale dbam o zdrowie, zasadniczo piję wino 2-3 butelki na tydzień bo dobrze wpływa na trawienie i wypłukuje cholestreol.O sexie nie napiszę bo i tak nikt nie uwierzy , palę cygaretki. Tylko żeby mnie kręgosłup nie napierdalał to byłoby całkiem fajnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 W związku z dzisiejszą rocznicą . Jasne że PW znam tylko z opowiadań matki (1935) i babci (1915) ale przyznaję że obchody robią na mnie bardzo duże wrażenie a szczególnie to zalinkowane :https://www.youtube.com/watch?v=kXYTWUyE8WQ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Jakoś dawałem radę i nie chciało mi się basenu rozwijać, ale takie przepowiednie mnie przeraziły i jestem gotowy: łatwiej będzie w wodzie te dwa dni przeczekać A półwysep Iberyjski na południu nawet 48 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Ten, to jest dopiero tetryk https://www.mojanorwegia.pl/zycie-w-norwegii/ma-101-lat-i-nie-rozstaje-sie-z-wedka-wlasnie-ustanowil-lokalny-rekord-14732.html daj nam Panie Boże tak se pożyć... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 No i jak Wam teraz "szczyle po 60-ce"? tak sobie myślę że jak żaden z Was nie ma 80-90 dych to trzeba Was zdelegalizować razem z tym wątkiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi