Skocz do zawartości

Klub tetryka

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

Wtedy odezwał się do mnie na priv jeden z naszych kolegów.  Okazało się że jego dziadek wychowywał się na Czerniakowie w jednej ferajnie  z Grzesikiem  . :o  :)

Dziadek był starszy o ładnych kilka lat i Stasiek się przy ferajnie plątał na Tatrzańskiej ulycy.

• Like 3

Właśnie niedawno wróciłem z ryb. Włączyłem TV na jedynce. Zmienili ramówkę. Za to plus ode mnie. Kora, za szybko odeszłaś. Maanam w latach 80' był moją ulubioną polską kapelą. I ta "Wielka Majówka" z zajebistą muzą. Pamiętam, w latach 80-siątych Maanam zawiesiło na jakiś czas działalność. Ostatni koncert ( lub jeden z ostatnich) przed tym zawieszeniem miał miejsce w Łodzi, w Hali Sportowej. Nie muszę chyba dodawać, iż na nim byłem.

• Like 1

Piotrze ..jest trochę tego ..choćby..

To ma być coś, czego mam słuchać? Nie ma takiej opcji, Krzyś.Taka muza nigdy do mnie nie przemówi. Poza tym w muzyce cenię samą muzykę. Teksty dla mnie były zawsze sprawą drugorzędną. To jest proste. Wolę Gwiezdne Wojny niż np. Człowieka z Marmuru.

Jeżeli chcesz mnie bardziej zrozumieć, odsłuchaj sobie pierwszej płyty Scorpions.

Edytowane przez Novis
  • Like 1

Dziadki: pierdołami się zajmujecie :huh:

W ramach porad geriatrycznych: o 12.45 na TVN24 będzie dokument "Cholesterol-  wielki blef"

Coś czuję że będzie można trochę zaoszczędzić :lol:

;)

Dziadki?! ...to fakt w moim przypadku, ale skoro umiałem wczoraj ustawić nagrywanie tego dokumentu to nie jest tak źle?!

A walka z cholesterolem unormowana. Tylko na jaki ch...j, skoro okazuje się , że z serduchem jest coś do nie halo? :(  :huh:

......ale skoro umiałem wczoraj ustawić nagrywanie tego dokumentu to nie jest tak źle?!

...

Dobre :)

...

A walka z cholesterolem unormowana. Tylko na jaki ch...j, skoro okazuje się , że z serduchem jest coś do nie halo? :(  :huh:

A to nie dobrze :(

Ale: czyli coby jednak nie mówić- nadzieja w medycynie.

To ma być coś, czego mam słuchać? Nie ma takiej opcji, Krzyś.Taka muza nigdy do mnie nie przemówi. Poza tym w muzyce cenię samą muzykę. Teksty dla mnie były zawsze sprawą drugorzędną. To jest proste. Wolę Gwiezdne Wojny niż np. Człowieka z Marmuru.

Jeżeli chcesz mnie bardziej zrozumieć, odsłuchaj sobie pierwszej płyty Scorpions.

Pioter ;-) nie będę się z Tobą licytował no jesteś starszy i dlatego mądrzejszy i bardziej obsłuchany (to nie sarkazm a tzw. kindersztuba). Scorpionsów znam i też swego czasu słuchałem jak wszystkiego (prócz uwłaczającemu mojemu IQ disco polo)

Moj typ w tym temacie

https://youtu.be/JfyaRQIbOWM

Jest cała masa fajnych zespołów, wokalistów tylko próżno szukać ich w masowych śr przekazu..polecam youtube i antyradio..

K.

P.S. czuje, że wspólna wyprawa na ryby skończyłaby się wspólną gadaniną

Edytowane przez Krzysiek P
  • Like 2

Dziadki: pierdołami się zajmujecie :huh:

W ramach porad geriatrycznych: o 12.45 na TVN24 będzie dokument "Cholesterol-  wielki blef"

Coś czuję że będzie można trochę zaoszczędzić :lol:

;)

Chłopie to wcale nie był głupi "dokument". Obejrzałem z ojcem 70letnim i troszkę demaskował machlojki wielkich koncernów. Poza tym nie zapominajmy, że za chwilę (krótszą lub dłuższą sami będziemi tetrykami)

P.S. w moim wypadku wybitnie ZGRYŹLIWYMI

Chłopie to wcale nie był głupi "dokument". Obejrzałem z ojcem 70letnim i troszkę demaskował machlojki wielkich koncernów. Poza tym nie zapominajmy, że za chwilę (krótszą lub dłuższą sami będziemi tetrykami)

P.S. w moim wypadku wybitnie ZGRYŹLIWYMI

Masz nadzieję że będziesz miał własne zęby ????  :rolleyes:

• Like 3

Kiedyś w innej dyskusji ,przyznałem się że bardzo lubię twórczość Grzesiuka zarówno muzyczną jak i literacką. :) Wtedy odezwał się do mnie na priv jeden z naszych kolegów.  Okazało się że jego dziadek wychowywał się na Czerniakowie w jednej ferajnie  z Grzesikiem  . :o  :)

Wielanka i Muńka lubię posłuchać . :)  Jednak jak chcę naprawdę poczuć klimat dawnej Warszawy , to ..........................

Chyba mój ulubiony

Poczucie humoru dawnej Warszawy        .Archaiczne ^_^ ? Mnie śmieszy :D

Klasyka :good:

Więc weź chłopie lagie i choć na Pragie..

Krzysiu, nie tylko na Pragie, zapomniałeś powiedzenie "do bałuciarza nie podchodź bez kija i noża"? To w ramach lokalnego patriotyzmu :D

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

Dziadki?! ...to fakt w moim przypadku, ale skoro umiałem wczoraj ustawić nagrywanie tego dokumentu to nie jest tak źle?!

Robert w Naszym wieku, prawie każdy z nas ma coś nie halo z serduchem, to wcale nie musi być groźne i nie do naprawienia, jednak lekceważyć nie należy. Co do cholesterolu, czy raczej jego "prawidłowego" poziomu, to jest jedna wielka ściema. Opowiem tylko o jednej kwestii, skąd się wziął "graniczny" poziom 200 jakiś jednostek. Otóż, swego czasu, oczywiście w Stanach - przeprowadzono badania aby ustalić średni "bezpieczny" poziom cholesterolu. Wynik tych badań dał średnią ok 280, dlaczego zatem ustalono poziom na 200. W skrócie bez wnikania w szczegóły, chodziło o wykorzystanie dużej kasy z departamentu stanu - czyli z budżetu, na walkę z "wysokim" poziomem cholesterolu przy pomocy leków o wspólnej nazwie "Statyny". Nikt nie musi mi wierzyć, ale zapytajcie znajomych lekarzy jakie są wytyczne przepisywania "statyn" pacjentom, czy nie jest to przekroczony poziom cholesterolu, od 200 jednostek w górę.

Więcej szczegółów dotyczących przekrętu z poziomem cholesterolu można znaleźć w necie również na YT

• Like 4

Robert, spoko z tym cholesterolem. To ma się do potencjalnego zawału, jak pięść do nosa. Zawsze (badanie co roku przed żeglarskim urlopem) miałem cholesterol w normie, a nawet czasami nieco poniżej dolnej granicy i co? Prawi cztery lata temu 1 listopada, prosto z cmentarza trafiłem z zawałem do szpitala (dobrze że kierunek nie był odwrotny), a wyniki badań wykazały cholesterol w normie...

Teraz nadal piję, palę, uprawiam sex i mam w dupie cholesterol. Zresztą przecież na coś trzeba umrzeć, to w razie czegoś wolę "na dupie" niż na łóżku szpitalnym... :D

• Like 6

Teraz nadal piję, palę, uprawiam sex i mam w dupie cholesterol. Zresztą przecież na coś trzeba umrzeć, to w razie czegoś wolę "na dupie" niż na łóżku szpitalnym... :D

Mam cholesterol książkowy i ciśnienie też. Ale dbam o zdrowie, zasadniczo piję wino 2-3 butelki na tydzień bo dobrze wpływa na trawienie i wypłukuje cholestreol.

O sexie nie napiszę bo i tak nikt nie uwierzy :P, palę cygaretki. Tylko żeby mnie kręgosłup nie napierdalał to byłoby całkiem fajnie.

• Like 4

W związku z dzisiejszą rocznicą . Jasne że PW znam tylko z opowiadań matki (1935) i babci (1915) ale przyznaję że obchody robią na mnie bardzo duże wrażenie a szczególnie to zalinkowane :

https://www.youtube.com/watch?v=kXYTWUyE8WQ

• Like 4