Skocz do zawartości

Klub tetryka

Alexspin

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja się dopiszę do szanownego grona tetryków. Od sierpnia 2023 już na emeryturze. Cały czas aktywnie staram się chodzić na ryby jak tylko mam czas i nic nie boli.

Uwielbiam casting. Spławikowe wędkarstwo odkładam na później jak już nie będę mógł chodzić ale będę jeszcze coś widział.

Pozdrawiam wszystkich zgredów tetryków.

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

To i ja się dopiszę do szanownego grona tetryków. Od sierpnia 2023 już na emeryturze. Cały czas aktywnie staram się chodzić na ryby jak tylko mam czas i nic nie boli.

Uwielbiam casting. Spławikowe wędkarstwo odkładam na później jak już nie będę mógł chodzić ale będę jeszcze coś widział.

Prawdziwy tetryk że mnie . Pomyliłem nawet datę przejścia na emeryturę. Na emeryturę poszedłem w sierpniu 2022. [emoji848][emoji16]

Prawdziwy tetryk że mnie . Pomyliłem nawet datę przejścia na emeryturę. Na emeryturę poszedłem w sierpniu 2022. [emoji848][emoji16]

Alzheimer to cudowna choroba bo codziennie poznaje się nowych ludzi

• Like 3

Dziś zostałem legalnym Tetrykiem .

Rozwiązana umowa o pracę , odprawa i kopa w d...ę .

Przykro bo związany byłem z tą pracą od 23 roku życia z małymi przerwami .

Dyrektor nawet papierów mi nie dał , pozostawił sekretarce .

zachowaj szanownego szefa w dupie, witaj w gronie przyjaciół.

Super, nie ma nic lepszego od castingu.

Alzheimer to cudowna choroba bo codziennie poznaje się nowych ludzi

to prawda???????????? Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

Prawdziwy ze mnie tetryk i sklerotyk bo przecież na emeryturze jestem nie od sierpnia 2023 tylko od sierpnia 2022. Tak mi trochę jeden rok uciekł. [emoji2960]

• Like 2

Widzę, że sporo się tu działo w lipcu ;) nowi tetrycy w klubie :highfive: a ja w tym czasie wylegiwałem się w szpitalu (8 dni w śpiączce farmaceutycznej) będąc w bliskim kontakcie z legionellą . Miło wszystkich przywitać po powrocie do żywych :rockon: a było blisko końca balu :innocent:

• Like 12

Obstawiam koniec czerwca, nie czyszczona klima we własnym samochodzie (domniemanie). W efekcie ciężkie zapalenie płuc nie zdiagnozowane w jednym ze szpitali jako legionella. Gdyby nie zdecydowane działanie żony i przeniesienie mnie do innego szpitala (tego już nie pamiętam) to ktoś zapewne umieścił by inny wpis w innym wątku na forum ( [*] )  :huh:  ;)

PS nie miało to nic wspólnego z zachorowaniami i zgonami w Rzeszowie w sierpniu

Edytowane przez BOB
  • Like 2

Obstawiam koniec czerwca, nie czyszczona klima we własnym samochodzie (domniemanie). W efekcie ciężkie zapalenie płuc nie zdiagnozowane w jednym ze szpitali jako legionella. Gdyby nie zdecydowane działanie żony i przeniesienie mnie do innego szpitala (tego już nie pamiętam) to ktoś zapewne umieścił by inny wpis w innym wątku na forum ( [*] )  :huh:  ;)

PS nie miało to nic wspólnego z zachorowaniami i zgonami w Rzeszowie w sierpniu

Robert jeszcze nie czas ... 

A wracając do klimy . Niedawno gdzieś przeczytałem ,że wskazane jest wyłączenie kilmatyzacji w samochodzie na około pięć minut przed opuszczeniem samochodu. Nawiew cały czas ma dmuchać aby wysuszył cały układ po to aby właśnie nie powstawał żaden grzyb czy temu podobne objawy. 

Przyznam się ,że o tym nie maiłem zielonego pojęcia a klimę starm się serwisować w sprawdzonym i solidnym warsztacie gdzie praktycznie zawsze rozmawiam pewnie za długo :) z mechanikami .

Zdrówka dla Ciebie życzę.

Edytowane przez M a r a s
  • Like 1

Obstawiam koniec czerwca, nie czyszczona klima we własnym samochodzie (domniemanie).

Tak to jest możliwe bo ta choroba jest znana jeszcze z czasów legii cudzoziemskiej. Wtedy w legionach legioniści padali jak muchy. Właśnie z powodu nie czyszczenia klimatyzacji.

Najważniejsze Bob że masz to za sobą. Życzę dużo zdrówka i zdezynfekuj klimę. [emoji106]

• Like 1

Robert, witaj wśród żywych, trzymaliśmy za Ciebie kciuki 

Zarażenie legionellą z klimatyzacji jest bardzo mało prawdopodobne, choć możliwe. Bardziej obstawiałbym dłuższy czas nieużywany układ produkcji ciepłej wody, np. zasobnik starej konstrukcji w domu. Legionellą zarażamy się wdychając aerozol wodny z bakteriami, klima rzadko dmucha takowym. Nie ma innej drogi transmisji tej bakterii, możesz wypić wiadro wody z legionellą i nie wywoła to żadnych negatywnych skutków. Natomiast jeden prysznic taką wodą niemal gwarantuje zakażenie.

Ale to wszystko nieważne, grunt, żeś zdrowy, ruszaj na rybki, dotlenić nadwątlone płuca  :good:

• Like 4

Nie wiem jak teraz bo wszyscy oszczędzają energie .

Ale kilka lat temu w robocie były piece olejowe które podgrzewały ciepłą wodę i od czasu do czasu program podnosił do 70 *C wodę CWU ginęła w rurach 

legionella  w tej temperaturze .

Tak jak napisał batsiedlce ta bakteria przenosi się poprzez aerozol do płuc .

Teraz się zacznie sezon zakwaterowań w akademikach i internatach woda CWU nie używana od czerwca .,

• Like 1

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...