Jozi Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 http://esanok.pl/2016/biosg-siedem-skradzionych-silnikow-do-lodzi-motorowych-00e8po.htmlCzy wszystkie z zachodu, może jakieś z naszych piwnic i hangarów....Koledzy poinformujcie ewentualnie poszkodowanych, może ktoś odzyska. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Biedaki przyjeżdżają pracować pod pretekstem wojny w swoim kraju a to zwyczajne łobuzy. Sąsiad który zattudnia ponad 70 Ukraińców ma jednoznaczne zdanie o nich, złodzieje, nygusy i obiboki. Jedna grupa wracając na Ukrainę ukradła mu z miejsca które przygotowane mieli do mieszkania baterie, umywalki, gniastka a nawet panele z podłogi...... i bądź tu dobry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Yuma...i ostroznie z polityka i takimi tam, tym bardziej z niepolitycznym jezykiem. Tytul mylacy, myslalem, ze to oferta, tyle ze w zlym dziale ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Biedaki przyjeżdżają pracować pod pretekstem wojny w swoim kraju a to zwyczajne łobuzy.Sąsiad który zattudnia ponad 70 Ukraińców ma jednoznaczne zdanie o nich, złodzieje, nygusy i obiboki. Jedna grupa wracając na Ukrainę ukradła mu z miejsca które przygotowane mieli do mieszkania baterie, umywalki, gniastka a nawet panele z podłogi...... i bądź tu dobry.To tak jak nas spostrzegają na zachodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 To tak jak nas spostrzegają na zachodzie Poniekąd masz rację, jednak ten obraz się zmienia. Znam jednak Ukraińców, bo sporo miałem z nimi do czynienia i wiem jakie to jest społeczeństwo, generalnie lepiej z nimi się nie zadawać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoloGolo Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Biedaki przyjeżdżają pracować pod pretekstem wojny w swoim kraju a to zwyczajne łobuzy.Sąsiad który zattudnia ponad 70 Ukraińców ma jednoznaczne zdanie o nich, złodzieje, nygusy i obiboki. Jedna grupa wracając na Ukrainę ukradła mu z miejsca które przygotowane mieli do mieszkania baterie, umywalki, gniastka a nawet panele z podłogi...... i bądź tu dobry. No to ja mam pytanie - po jaką cholerę ich zatrudnia skoro to złodzieje i nygusy? Niech zapłaci normalne pieniądze Polakowi to będzie miał porządnego i uczciwego pracownika, albo niech choć trochę podniesie stawkę Ukraińcom i zrobi selekcję. Ja to widę jednak tak - zatrudnia Ukraińców żeby było tanio!Twój sąsiad to kawał cwaniaka i chama, który wcale nie jest lepszy od tych ludzi, których zatrudnia/obraża. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 W polsce brakuje rąk do pracy w co poniektórych dziedzinach i w największym wydaje mi się stopniu łatają dziurę na rynku Ukraińcy.Opinie każdy sobie wyrabia po swoich indywidualnych przeżyciach i jeśli ma powody, został poszkodowany to ma prawo jako wolny obywatel na wyciągnięcie pewnych swoich prywatnych wniosków.Ukraińców zatrudnia się nie tylko żeby było tanio, ale z przymusu, minęły czasy kiedy to Ukraińcom płaciło się o wiele mniej niż Polakowi, praktycznie to już się zrównuje.Twierdzenie więc w ciemno, że jeśli zatrudnia się Ukraińców ze względu na wrodzone pejoratywne cechy kogo ma bardziej obrazić? Zatrudnianych czy upokorzyć autora radosnej twórczości posta przez samozaoranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No to ja mam pytanie - po jaką cholerę ich zatrudnia skoro to złodzieje i nygusy? Niech zapłaci normalne pieniądze Polakowi to będzie miał porządnego i uczciwego pracownika, albo niech choć trochę podniesie stawkę Ukraińcom i zrobi selekcję. Ja to widę jednak tak - zatrudnia Ukraińców żeby było tanio!Twój sąsiad to kawał cwaniaka i chama, który wcale nie jest lepszy od tych ludzi, których zatrudnia/obraża. Czyli trafił swój na swego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoloGolo Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Tomek88, brakuje rąk do pracy bo Polacy nie chcą pracować za takie stawki jakie są oferowane. Chcą jeździć nowymi autami i kupować 60 calowe LED TV. Jak ich odpowiednicy na zachodzie. A firmy nadal nie chcą płacić nawet 70 czy 80% tego co odpowiednikom w Niemczech czy Francji, więc zatrudniają Ukraińców.I mówię to z perspektywy pracownika dużej korporacji, na poziomie menedżerskim i doświadczeń moich i kilku zaprzyjaźnionych dużych i małych zakładów pracy wokół mnie. To jest "cost saving", a brak rąk do pracy można między bajki wsadzić.Nie ma rąk do pracy za takie pieniądze, a Ukraińcy są. Inna sprawa to mentalność - złodzieje są wszędzie, miałem z nimi styczność pracując w Niemczech, i nie byli to Polacy ani Ukraińcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 W polsce brakuje rąk do pracy w co poniektórych dziedzinach i w największym wydaje mi się stopniu łatają dziurę na rynku Ukraińcy.Opinie każdy sobie wyrabia po swoich indywidualnych przeżyciach i jeśli ma powody, został poszkodowany to ma prawo jako wolny obywatel na wyciągnięcie pewnych swoich prywatnych wniosków.Ukraińców zatrudnia się nie tylko żeby było tanio, ale z przymusu, minęły czasy kiedy to Ukraińcom płaciło się o wiele mniej niż Polakowi, praktycznie to już się zrównuje.Twierdzenie więc w ciemno, że jeśli zatrudnia się Ukraińców ze względu na wrodzone pejoratywne cechy kogo ma bardziej obrazić? Zatrudnianych czy upokorzyć autora radosnej twórczości posta przez samozaoranie?na Ukrainie także brakuje "fachowców" http://epoznan.pl/news-news-69063-Slawomir_Nowak_bedzie_zarzadzal_ukrainskimi_drogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoloGolo Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Przynajmniej do pracy nie będzie się spóźniał i wszystko będzie robił w wyznaczonym czasie [emoji12] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Teraz to dopiero nastroje polsko-ukraińskie się pogorszą. Chociaż wiedząc jakie tam są drogi to wiele nie zaszkodzi. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi