Skocz do zawartości

Jak idealnie polakierować opis i naklejkę na blanku?

Rekomendowane odpowiedzi

Idealnie polozyc naklejke na blank mozna czasem, zazwyczaj jest nieidealnie czyli zawsze cos chocby troszeczke nie tak... Dawny Talon mial sztywne kalkomanie na wode, mozna je bylo na blanku przeuwac i ustawiac dosc dlugo az wyschly. Te na klej, lub jak w NFC wcierane - prawie zawsze robia psikusa.

Bialy lekki nalot pod naklejka po lakierowaniu moze byc efektem zbyt mocnego podgrzewania lakieru, klej lekko puszcza od temperatury.

Kladlem naklejki i na blank i na warstwe wczesniej polozonago lakieru. Ta druga opcja jest trudniejsza, lakier po wyschnieciu szybciej chwyta naklejke i powinien byc polozony bardzo rowno. Efekt jakby nalepka wisiala w powietrzu, ladny i przestrzenny look ????

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Rozmawiałem o tym z Marcinem i podsyłałem swoje zdjęcia z naklejkami Quali u mnie tego nie ma ... tylko że ja daje na cienką warstwę lakieru ... warstwa lakieru pełne utwardzenie do następnego dnia i dopiero naklejka i znowu lakier... dawałem tak bo miałem nieszlifowane blanki ... 

Edytowane przez universo SpinWorld

Zrobiłem jak SpinWorld prawil..

Na cienką warstwę lakieru położyłem naklejkę i wyszło ok.

Zauważyłem że na brzegach naklejka Qualii ma słabszy klej, lub porostu słabiej trzyma i lekko się unosi, ale następne warstwy lakieru to zakrywaja.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Zdarza się i mnie takie zjawisko ale nawet na innych naklejkach innych producentów, jeśli jest to bardzo widoczne, lakieru zebrało się sporo lub naklejka podniosła się znacznie, papier wodny i jazda do równego potem pasta polerska i mamy piękna równą powierzchnie... ;)

• 1 rok później...