DelTor0 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Wprawdzie naklejek nie naklejam, ale jak mi sie juz zdazylo to naklejalem bezposrednio na blank. Zaznaczam ze blank bym fabrycznie lakierowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Idealnie polozyc naklejke na blank mozna czasem, zazwyczaj jest nieidealnie czyli zawsze cos chocby troszeczke nie tak... Dawny Talon mial sztywne kalkomanie na wode, mozna je bylo na blanku przeuwac i ustawiac dosc dlugo az wyschly. Te na klej, lub jak w NFC wcierane - prawie zawsze robia psikusa. Bialy lekki nalot pod naklejka po lakierowaniu moze byc efektem zbyt mocnego podgrzewania lakieru, klej lekko puszcza od temperatury.Kladlem naklejki i na blank i na warstwe wczesniej polozonago lakieru. Ta druga opcja jest trudniejsza, lakier po wyschnieciu szybciej chwyta naklejke i powinien byc polozony bardzo rowno. Efekt jakby nalepka wisiala w powietrzu, ladny i przestrzenny look ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Coś takiego mi wyszło pod naklejka jakby szara...jak była naklejona bez lakieru było ok. Po lakierowaniu, lipa... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Z całym szacunkiem dla producenta wygląda to tak, jakby naklejka miała badziewny klej. Lakierowanie może nie mieć z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Rozmawiałem o tym z Marcinem i podsyłałem swoje zdjęcia z naklejkami Quali u mnie tego nie ma ... tylko że ja daje na cienką warstwę lakieru ... warstwa lakieru pełne utwardzenie do następnego dnia i dopiero naklejka i znowu lakier... dawałem tak bo miałem nieszlifowane blanki ... Edytowane 20 Listopada 2019 przez universo SpinWorld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Zdjęcia ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Zrobiłem jak SpinWorld prawil..Na cienką warstwę lakieru położyłem naklejkę i wyszło ok.Zauważyłem że na brzegach naklejka Qualii ma słabszy klej, lub porostu słabiej trzyma i lekko się unosi, ale następne warstwy lakieru to zakrywaja. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Zdarza się i mnie takie zjawisko ale nawet na innych naklejkach innych producentów, jeśli jest to bardzo widoczne, lakieru zebrało się sporo lub naklejka podniosła się znacznie, papier wodny i jazda do równego potem pasta polerska i mamy piękna równą powierzchnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 A czy koledzy maja możliwość lub proszę o namiar na kogoś kto mi wydrukuje naklejki st.croix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Pewnie komus poniewieraja sie oryginalne naklejki, duza czesc rodbuilderow podpisuje wedki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 ... podrabianie znaków towarowych jest nielegalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi