Karpiu95 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Cześć, planuje zakup kolowrotka do mojej przyszłej wykałaczki. Kijek bedzie na blanku matagi w delfinie takze bedzie bardzo lekki. Przy kijku ktorym teraz lowie mam okume ceymar ktora wazy okolo chyba 235g i chcialbym kupic cos lzejszego, wejsc poziom wyzej mlynek musi wazyc ponizej 200g i niechcialbym wydać wiecej niz 800zl, no ewentualnie moge troche dołożyć jak bedzie warto.Aktualnie jestem w USA i mam mozliwosc kupna pfluegera patriarcha 9525 za około 170$, ale nie ma o nim zbyt wielu opinii.Jaki kolowrotek waszym zdaniem bylby najlepszym wyborem w tej cenie? Z góry dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 To jest to samo co Mitchell Mag Pro Extreme. Łysy wąż często go opisywał bo mu kazali. Miałem w rękach dwa, każdy klikał na posuwie szpulki.. Poza tym spoko kołowrotek, lekki, ma fajny hamulec, niezły design itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Nie wiem jak w USA ale ja bym nie kupował nic poza Daiwa lub Shimano. Tutaj moje pewniaki:http://www.digitaka.com/item.php?item=65400http://www.digitaka.com/item.php?item=65419http://www.digitaka.com/item.php?item=64499 Zdecydowanie z naciskiem na Shimano a resztę świata można sobie odpuścić jeżeli chodzi o UL kołowrotki szkoda kasy i nerwów. Lepiej dołożyć parę $$$ i się nie wkurzać potem. Ps. Adres strony jest przypadkowy kołowrotki te można znaleźć dużo taniej i drożej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Jednak twoje propozycje sporo wykraczają poza moj budzet. Będąc przy Shimano, w cenie ktora podalem kupiłbym rarenium ci4, ktory z tego co czytalem ma dosyć dobre opinie. Czy w podobnej cenie kupie coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Szczerze ? Nie kupisz nic lepszego jak rarka ci4 z plusem w tych pieniądzach, chyba że postawisz na używki ale tu też ameryki nie odkryjesz za 8 stówek bo to taki kibel budżet rarek tańszy, vaniek droższy , generalnie jeśli nie zdecydowalbys się na rarka to możesz wszystkie magnezowe daiwy rozkminic kanciaste czyli Fuego , tdz , ignis i tym podobne bardzo mało ważą i mają wszystko czego potrzebuje maszynka do ul. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 To jest to samo co Mitchell Mag Pro Extreme. Łysy wąż często go opisywał bo mu kazali. Miałem w rękach dwa, każdy klikał na posuwie szpulki.. Poza tym spoko kołowrotek, lekki, ma fajny hamulec, niezły design itd.gdybyś miał ich w rękach więcej pewnie byś trafił na taki z peknietym siodelkiem posuwu bo z tego słynący był mitchell ekstrim. a stuki normalna rzecz, w porównaniu do wielkości młynka , wszystkie elementy od posuwu wykonane z tandetnego kruchego czegoś w podobie aluminium i do tego mikroskopijnych rozmiarów, sama krzywa siodełka jest dość duża i szybko to zapieprza po kółeczku mimosrodu gdzie nie ma ani żadnej stabilizacji, ani wygluszenia w postaci uszczelki jak to robi np daiwa (2 uszczelki) no i jak sobie metal o metal pizga to i stuki się pojawiają. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Jeśli ten budżet to beton - Rarenium, nie ma co kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A swoja drogą będę wdzięczny za link gdzie można kupić sporo taniej niż w Digitace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 gdybyś miał ich w rękach więcej pewnie byś trafił na taki z peknietym siodelkiem posuwu bo z tego słynący był mitchell ekstrim. a stuki normalna rzecz, w porównaniu do wielkości młynka , wszystkie elementy od posuwu wykonane z tandetnego kruchego czegoś w podobie aluminium i do tego mikroskopijnych rozmiarów, sama krzywa siodełka jest dość duża i szybko to zapieprza po kółeczku mimosrodu gdzie nie ma ani żadnej stabilizacji, ani wygluszenia w postaci uszczelki jak to robi np daiwa (2 uszczelki) no i jak sobie metal o metal pizga to i stuki się pojawiają. zapamiętaj to @karpiu bo to się nazywa "niezależna opinia" ; coraz rzadziej dziś można coś takiego w internetach spotkać bo większość tzw. recenzentów prostytuuje się dla korzyści... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ok czyli rarenium wygrywa z pfluegerem/mitchellem? Jaka jestroznica miedzy rarkiem ci4 a ci4+?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Zaciekawiliście mnie tym stukaniem i pękaniem siodełka bo rzeczywiście zaczęło coś stukać po jakimś czasie w moim extremie, ale nie zwracałem na to uwagi.Chyba czeka go wyjazd na gwarancję jak kupie zapasowy młynek do ul. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez dolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ok czyli rarenium wygrywa z pfluegerem/mitchellem? Jaka jestroznica miedzy rarkiem ci4 a ci4+??ci4 ma zapasowa szpule ten z plusem nie ale ma za to x shipa i miejsce na łożysko pod szpula, ma tez normalne knoby nie z pianki jak ci4 no i jest o wiele ładniejszy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Ale podparcie piniona łożychem z dwóch stron robi robotę. W nowszej wersji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 fakt nie do pominięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To są wyspecjalizowane kołowrotki więc nie potrzeba wielu szpulek z różnymi linkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Bierz Rarenium FB i nie kombinuj. Ja mam rozmiar 1000 podpięty do Matagi Big Pond do 3,5g i jest elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzieki bardzo za pomoc tak zrobie, kupie rareniuma CI4+ 1000! Pawello tak z ciekawosci jakie przynety ogarnia twoj big pond? Zastanawiałem sie powaznie nad tym blankiem ale ostatecznie postawilem na super trouta. Faktycznie jest taki szybki jak mowi opis czy to tylko 'opis'? jak z czuciem i jak radzi sobie z przylowami? Pozdrawiam Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Karpiu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Najczęściej zakładam Easy Shiner 2' + główki 1-3g. O przylowy nie musisz się bać, w lutym tym kijem wyciągnąłem szczuplego ok. 70+ i dał radę. Kij jest rzeczywiscie szybki jak na tę moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 A swoja drogą będę wdzięczny za link gdzie można kupić sporo taniej niż w Digitace Linków nie mam bo nie znam na tyle japońskiego żeby coś zamówić na ichniejszych aukcjach ale znajomy w JP kupił mi młynek 5000JPY taniej niż znalazłem w sieci. Nowy z paragonem ect. Cardiff wyniósł mnie wówczas niecałe 700zł. Przy obecnym kursie walut to już pozostaje w kwestii marzeń ale jak ktoś uparty albo oszczędny Niemniej jestem skłonny się zgodzić z Rarenium ale w rozmiarze 2000 bo 1000 mają wg mnie za małe szpulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Wg mnie bardziej kluczowym od rozmiaru szpuli jest użycie odpowiedniej linki (cienkiej i gładkiej plecionki). Poza tym Rarenium 2000 to już chyba nawet w JP nie uświadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 bo taki nie istnieje za małe - ale za małe do czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Jest na giełdzie Soare 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 bo taki nie istnieje za małe - ale za małe do czego ?istnieje - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 C2000 nie równa się 2000 (jak kiedyś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 za okolo 800zl mozesz miec nastepce rarenium czyli stradica ci4+ 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi