kaczor Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Panowie, może doradzicie kołowrotek do UL (kij 1-7g). Tylko nie Daiwa i nie Shimano. Czy jest coś na rynku do 500 zł, co nada się do kija o cw 1-7g i nie przestanie działać po pierwszym deszczu? Plecionka 0,06, guma 2,5", główka max 5g. Rozmiar kołowrotka to 2000 lub 2500. Na innych forach tylko złom do 200 zł. Tu kołowrotki zaczynają się od 1000 zł. Ale może da się coś znaleźć w cenie około 500 zł?Dołóż ciut więcej i kup quantum smoke pt.Mam od 3 lat rozmiar 25 i póki co nadal kręci bardzo lekko i przyjemnie.Nawój może nie powala ale tak poza tym nie widzę w nim wad.Waga jakieś 218 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Hehe ciut więcej . Znalazłem za 990 zł. Czytałem Twoje posty o tym, że wciąga żyłkę. A jak z plecionką? Zdarzają się brody? Jednak 990 to trochę za dużo. Może coś z Abu Garcia albo DAM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 A po co szukasz na siłę różnic.Mam Stradica 2500 ci+ przy okoniówce i wcale nie przeszkadza mi jego wysokie przełożenie,jest świetny, kolega łowi tym "hg" i bardzo chwali. Mam Rarka 4000 fb na ciężej i wiesz co ,jest świetny. W taki sposób jak będziesz szukał , to zaraz będziesz jakąś Daiwę wrzucał do rozkminki.Nie szukam na siłę różnic, nie wiem gdzie to wyczytałeś. Chciałem się dowiedzieć czymu miałbym zastanawiać nad rarenium 4000fb. Rozumiem że jeśli ktoś wspomina go osobie która chce kupić stradica to jest ku temu powód. Super że jest świetny, nie pisałem że jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Jeffrey to kup stradica i po problemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Hehe ciut więcej . Znalazłem za 990 zł. Czytałem Twoje posty o tym, że wciąga żyłkę. A jak z plecionką? Zdarzają się brody? Jednak 990 to trochę za dużo. Może coś z Abu Garcia albo DAM?990 to chyba za ten nowy model.Miałem okazję nim pokręcić.Fajna maszynka.Co do bród to miałem na varivas hi grade pe i od tamtej pory używam żyłki albo nanofila i po brodach.Na duży plus zasługuje regulacja hamulca,jest bardzo precyzyjna. Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez kaczor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Jeffrey to kup stradica i po problemie...Dokładnie to robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Co sądzicie o kołowrotku ABU GARCIA REVO SX SPIN rozmiar 30 model 2016. Mogę go kupic za 450 zł. Warto do kija 2,3m 1-7g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Cena za kręcioł dobra, w sumie do tego kija lepszy byłby model 20. Jest ciut lżejszy, ale w sumie ten 30 też się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał L. Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Co sądzicie o kołowrotku ABU GARCIA REVO SX SPIN rozmiar 30 model 2016. Mogę go kupic za 450 zł. Warto do kija 2,3m 1-7g?Sam mam podobny kij i raczej nie wziąłbym do niego kołowrotka w tym rozmiarze i o takiej wadze. Ale nigdy nie kręciłem tym młynkiem, więc nie będę się wymądrzał może Tobie akurat podpasuje. Zobacz tylko jak nawija cienkie linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Ktoś kiedyś pisał, że rozmiar Abu 30 jest jak rozmiar 2500. Zatem kołowrotek w rozmiarze 30 wydaje mi się trochę lepszy ponieważ zimą podczas łowienia w rękawicach jest mniejsza szansa, że kabłąk będzie zaczepiał o rękawicę. Teraz mam Okumę w rozmiarze 25 i nerwicy można dostać jak wali po palcach, a o rękawicy mogę zapomnieć. Cena wydaje się być niezła 450 to nie 770, jak było wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Odświeżę temat.Proszę o opinię posiadaczy kołowrotka Mitchell Mag Pro RZ (rozmiar 1000 lub 2000). Ktoś posiada, używa, może jakieś podsumowanie? Jak z układaniem cienkiej plecionki 0,06? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Pewnie to samo co Mag Pro tylko inny design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Który rozmiar jest zbliżony do Shimano 2500? Mitchell 1000 czy może 2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Przy tej cenie Mitchell to zastanowił bym się na twoim miejscu nad STRADIC Ci4+ 2500 FB. Nie znalazłem schematu wew. tego kręciołka, ale jeśli tylko zmienili wygląd zewnętrzny to z cienką petką raczej będzie słabo. Edytowane 19 Września 2016 przez GregorS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Mitchell - 400 zł, Shimano - 750 zł. Ten Stradic chodzi mi po głowie, ale wolałbym coś tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Mitchell - 400 zł, Shimano - 750 zł. Ten Stradic chodzi mi po głowie, ale wolałbym coś tańszego. Chytry jak to mówią dwa razy traci. Tak półżartem oczywiście. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Mitchell to za przeproszeniem słaby kołowrotek. Pure Fishing ostatnimi laty słabo sobie radzi w tym segmencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Ja przejechałem się na Slamie, właśnie w okoniówce. Dwie cienkie plecionki, które poszły do kosza skutecznie ostudziły mój zapał do tego kręcioła. Michell to bliźniacza konstrukcja.Ja nie jeżdżę na ryby żeby włosy rwać i drogie plecionki. Jak to mówią "Święty spokój jest bezcenny".Oczywiście trzeba się zastanowić na tym jak często będziemy go używać i czy zakup nie będzie rujnował nam budżetu.Zawsze możesz kupić tego michella i podzielić się swoimi doznaniami.Ale jak doliczysz ze dwie plecionki w koszu i stratę przy odsprzedaży to rachunek będzie prosty. Pozdr, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Miałem podobnie Używałem slama 2000 przy kiju do 5g i szybko zmieniłem na inny kręciołek. Brody robił niemiłosierne Powiem tak inwestując w kołowrotek oszczędzasz na linkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Chytry jak to mówią dwa razy traci. Tak półżartem oczywiście. Wstyd się przyznać, ale też tak myślę. I to poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Ja przejechałem się na Slamie, właśnie w okoniówce. Dwie cienkie plecionki, które poszły do kosza skutecznie ostudziły mój zapał do tego kręcioła ...Oczywiście trzeba się zastanowić na tym jak często będziemy go używać i czy zakup nie będzie rujnował nam budżetu. Przejechałem się na Ryobi Verum. Kupiłem + nowa plecionka i wyprawa na ryby. Aż się ręce ze złości trzęsły, jak przy każdym rzucie robiła się broda, albo plecionka nawijała się na pokrętło hamulca. W kilka godzin 150m pletki za 120zł poszło. Cały czas poświęciłem na wiązanie zestawu, a po powrocie do domu kołowrotek kupiony za 220 z dostawą odsprzedałem za 140 zł. Zakup nie zrujnuje budżetu ale jakoś tak szkoda prawie 8 stów wydać. W niedzielę w jednym z niemieckich sklepów jest promocja i Stradic CI4+ 4000 FB będzie za 130 euro. Szkoda, że nie ma 2500 w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 20 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Przy tej cenie Mitchell to zastanowił bym się na twoim miejscu nad STRADIC Ci4+ 2500 FB. Nie znalazłem schematu wew. tego kręciołka, ale jeśli tylko zmienili wygląd zewnętrzny to z cienką petką raczej będzie słabo. Na stronie Mefisto widać co ma w środku, są fotki. Zakup nie zrujnuje budżetu ale jakoś tak szkoda prawie 8 stów wydać. E tam szkoda to jest jak dzik rozryje kartoflisko, albo jak kupi się tani młynek i później drugie tyle da się za kolejny a za takie dwa kupiłbyś jeden porządny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Na stronie Mefisto widać co ma w środku, są fotki. E tam szkoda to jest jak dzik rozryje kartoflisko, albo jak kupi się tani młynek i później drugie tyle da się za kolejny a za takie dwa kupiłbyś jeden porządny.Chodziło mi o schemat Mitchell- a. Wiem co ma Stradic w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Okej, w takim razie biore stradica 3000 Pisał ktoś wcześniej o recenzji tego kołowrotka, jak dojdzie moge coś tam napisac, tylko musze wiedzieć co Was interesuje.I jak się sprawuje stradic ? Przetestowany jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Póki co wszystko ok, piach i woda mu nie zaszkodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi