mario6565 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam , w tym roku chciałbym sobie kupić jakiś kijek pod sandacza.Chciałbym wiedzieć co proponujecie , zastanawiałem się nad kijem st.croix z serii Premier, ale nie wiemNa forum niekt?łrzy mają do sprzedania Batsony , Lamiglasy i atc .Więc jestem w kropce , Chciałbym zapytać jaki c.w. proponujecie i dł. kija, 1 czy 2 składowy ??? Osobiście myślałem o czymś do 28g , i dł. max.2.10 , i kr?łtkim dolniku.Wędka będzie wsp?łłpracowała z kołowrotkiem Spro Red arc 10400.Sandacze łapie gł?łwnie z ł?łdki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Jak z ł?łdki to celuj w kr?łtki ( 1.8-2.3m ) i szybki kij.Z St. Croix od Avida wzwy?ź, g?łrny c.w 21gr max ( chyba, ?źe miotasz kogutami po 35gr metodą agresywnej szarpi-kury ). W ofercie jest kilka fajnych Batson?łw SB, ISB, MB, IMB, oraz ciekawe Avidy, Tournamenty, Elitki itp ze stajni St. Croix... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 aha , ale jak Avid to tylko u?źywany , a wedki z pracowni tzn.batson ,lamiglas , atc chciałbym kupić ju?ź uzbrojone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 tak, jak znajdziesz gdzieś avidy po cztery st?łwki to mi te?ź daj cynk odnoszę dziwne wra?źenie ?źe autor wątku usilnie poszukuje( ju?ź chyba od sierpnia http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=199497 msg_199497 zakładając coraz to nowe tematy) markowych kijk?łw lub z pracowni, nie wa?źne co ale najlepiej za 1/3 ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 nie nie , twoje wra?źenie jest mylne , kijek na pstrągi kt?łrego szukałem ju?ź kupiłem , przy pomocy forum Teraz szukam kija pod sandacze , a i nie wydaje mi się ?źebym w wątku podawał cenę jaką mam do przeznaczenia ?? ;/ lub atc mb 704 ,jest taki na forum , ale ju?ź sprzedany , ktoś mnie uprzedził A wracając do tematu co powiedzie o kijach : AVS70MHF lub AVS66MHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Kolego ze stajni St. croixa avidy masz 2 skladowe i jedno składy.Wiadome jest ?źe lepsze są jedno składy, ale nie w transporcie.Je?źeli wa?źny jest transport to bierz 2 części.Co do samych wędek st.croix -avid - myślę ?źe nie będę odosobniony w opinii je?źeli uznam je za jedne z lepszych.Wersji jak ps?łw i kr?łtkie i długie i szybkie itp.Ja bym radził wziąć max do dł.1,98 c.w. do 18gr.Kolejnym rozwiązaniem jest firma Fenwick.Od wersji HMG w g?łrę np elit tech walley.R?łwnie?ź sporo wersji.Obecnie łowię fenwick HMG 2skład 2,13 z c.w do 35gCholernie jestem zadowolony. pozdr. ZH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Kij na sandacza na ł?łdkę, hm tak jak pisze Patu zale?źy na co będziesz łowił, jak np na lekko mam batsona IP 843 2,13m 7-18g 8-14lb.Spokojnie daje radę sandaczom w naszych wodach, poło?źyłnawet szczupaka 93cm.To do gł?łwek 7-12g+guma 8cm.14lb wystarcza aby zaciąć sandacza.Do cię?źkiej gumy i koguta CTS 2,05m 10-42g 12-20lb.Wszystko zale?źy jaką przynętą łowisz i nie pr?łbuj szukać uniwersalnego kija bo nic z tego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 jozi dzieki za rade mysle ?źe masz rację , i będe czgoś szukał w takim przedziale jak m?łwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Tutaj masz ładnie opisane http://www.jerkbait.pl/?p=230 http://www.jerkbait.pl/?p=232 Mo?źe się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 witam ponownie , przeczytałem te 2 artykuły , i szukam kija kt?łrym będę m?łgł rzucać max.20g gł?łwkami , przynety max.15cm , ewentualnie koguty do 30g wędzisko jednoczęsciowe do 2m myślałem o AVS66MHF chciałbym ?źeby wędka miała zapas mocy , poniewa?ź na moich łowiskach występują sumy takie do 35-40kg , o większych nie słyszałem , i nie złowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 To nie problem na pałę wywalić wąsatego ale sztuka na kijek uncjowy.Nie chcesz darmowej jazdy po wodzie .Na sumka kij przynajmniej do 60g.Jak chcesz takim napierać kogutem 30g to ?źyczę miłego machania.Nie ma uniwersalnych patyk?łw tylko 2w1 to taki szampon... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 a więc co radzisz ? przy moich wymaganiach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Pisałem Ci w poście wy?źej co u?źywam.Sam musisz wybrać, jaką kasę chcesz wydać to istotne.Po moich doświadczeniach aby się kulać z niewypałem, uzbroić zapłacić i po sprawie.Ja tak uzbroiłem cts-a i innego nie chcę.Suma jeszcze nie miałem na nim ale kotwica w g?łrę i łatwo nie polegnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 a więc co radzisz ? przy moich wymaganiach ?z całym szacunkiem takie rzeczy to tylko udać się do pewnej firmy sieci kom?łrkowych myślę ?źe bardzo wiele zostało na ten temat napisane i ju?ź nikt się nie kwapi do powtarzania się . wyszukiwarka bardzo ci pomo?źe, forum to kopalnia wiedzy. a tak poza tym portal to nie tylko miejsce w kt?łrym zadajemy tylko pytania i uzyskujemy korzyści, to nie działa tylko jednostronnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 dzieki wszystkim kupiłem dwumiesięcznego avida od kolegi , jak zejdą lody na moim zbiorniku to przetyestuję i dam znać , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 No wreszcie pełnia szczęścia.Myśliwy częściowo uzbrojony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Co myslicie na temat wedki mikado hirameki Zander .Mozecie polecic cos do 200zl pod sandacza na wisle glowki do 25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Co myslicie na temat wedki mikado hirameki Zander .Mozecie polecic cos do 200zl pod sandacza na wisle glowki do 25gTania, sztywna. Nic specjalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Mysle jeszcze nad dam effzett yagi 240 12-42g ale mysle ze bedzie podobnie .Jutro jade na wisle na sandacze a mam tylko kijek 259 do 100g wiec jesli rzeczywiscie sa bede potrzebowal czegos na szybko .bo ze 100g kijkiem moze byc ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Mysle jeszcze nad dam effzett yagi 240 12-42g ale mysle ze bedzie podobnie .Jutro jade na wisle na sandacze a mam tylko kijek 259 do 100g wiec jesli rzeczywiscie sa bede potrzebowal czegos na szybko .bo ze 100g kijkiem moze byc ciezkoBatsona z serii HS idzie kupić już za 400 zł. Typowe Hot Shoty na łowienie z opadu. Chyba że mówimy o łowieniu wybierani typu Salmo Sting czy Rapala Original... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi