Skocz do zawartości

Abu Revo Beast

TAURUS1989

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, podstawa to znać multik i siebie! nic, czy też niczyje "czucie" nie odda subiektywnej opinii co lepiej komu hamuje, czy też jak przypominam sobie temat z przed paru dni, co który kij potrafi... radzę bardzo sceptycznie podchodzić do opisów że już się "dusi", czy rzuty z "komfortem" nie mają nic wspólnego, bo to mega subiektywne rzeczy, a piszę tylko o kwestiach porównywania sprzętu podobnego specyficznie.

Edytowane przez Michal_
  • Like 2

• 6 miesięcy temu...

Panowie, podstawa to znać multik i siebie! nic, czy też niczyje "czucie" nie odda subiektywnej opinii co lepiej komu hamuje, czy też jak przypominam sobie temat z przed paru dni, co który kij potrafi... radzę bardzo sceptycznie podchodzić do opisów że już się "dusi", czy rzuty z "komfortem" nie mają nic wspólnego, bo to mega subiektywne rzeczy, a piszę tylko o kwestiach porównywania sprzętu podobnego specyficznie.

Jest dokładnie tak jak piszesz. Ja dodam jeszcze zgranie kija z multikiem. Teraz moje prywatne doświadczenie. 

Kupiłem CC51BFS ... no po prostu szał! Multik (dodatkowo tuningowany) znałem ze spotkania forumowego. Sparowany z Suzuki UL. Od drugiego rzutu, 2 gramy + mała gumka latało na ok 18-20m ;). Swój fabryczny multik, zabrałem na testy z moim ulubionym chińczykiem Tsurinoja Dexterity (0,6-8gr) Kijek mam przećwiczony z Aldebaranem BFS i jest super. A tutaj... totalna porażka! co rzut to broda,dwa odstrzały. Multik musiałem skręcić na max. Pomogło , ale oczywiście rzuty 15m max....klęska! O co chodzi?! Na następny wypad sparowałem CC z Phenixem Elixsir (również do 8gr i podobnej mocy blanku). I tutaj kolejny szok .... zero problemów! Uczucie absolutnego komfortu i bezpieczeństwa i nie piszę tutaj o dystansie rzutu bo nigdy za nim nie gonię. Po prostu czuję , że to jest dla mnie idealny zestaw

Edytowane przez BOB
  • Like 3

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Ja właśnie z USA kupiłem Bestię T51 za 800 zł z opłatami, ciekawe czy będzie ten słynny luz na korbie. Toro S nie ma tego.

W mojej bestii 51 (bez T) ze stanów luz jest. W Bestii 41 zero luzów ;)

Pomieszałem, zamiast T51 powinno być T2 czyli 2 generacja bo obecna to T3. Co do tego luzu to przyjrzę się temu i postaram się go zniwelować jeśli będzie bo drażnią mnie takie rzeczy.

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Witam wszystkich serdecznie.

W tym roku Mikołaj wysłuchał życzenie i przyniósł wędzisko sg2 50-100 g , sam muszę kupić multik. Zastanawiam się nad abu beast 41. Widzę ze są dwie wersje . Czym one się różnią (oprócz ceny). Która będzie lepsza dla kogoś kto zaczyna przygodę z castem?

Mam oba. Jak masz kasę to weź Abu Revo4 Beast 41. Różnice na plus, płynniejszy i mocniejszy hamulec( nie wiem czym jest to spowodowane ale czuć różnicę, oprócz magnetyka dodatkowy hamulec odśrodkowy, nie ma takich luzów bocznych jak model 41 X, knoby wygodniejsze w użytkowaniu. Osobiście nie kupiłbym ponownie tego uboższego Abu Garcia Revo4 Beast 41 X LH, zamieniłem go na Lew‘s Super Duty 300. Bierz tego revo beast 41 ( bez X) albo Tatulę 200, używam jej do przynęt do 100 gr i śmiga aż miło. Penn Fathom wygląda też ciekawie.