meps Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) W tym temacie zadawałem dokładnie takie samo pytanie odnośnie tego samego multika.http://jerkbait.pl/topic/101244-abu-revo-2018-gen-4-opinie/page-8 Edytowane 21 Lipca 2020 przez meps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Ja docisk szpuli dokrecam tak aby linka bo opadnieciu przynety przestala sie obracac .i luzuje o 1-2klikniecia .Na szpuli dokreconej tylko tak aby nie latala na boki zdarzaly sie odstrzaly ciezszych przynet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) Panowie, podstawa to znać multik i siebie! nic, czy też niczyje "czucie" nie odda subiektywnej opinii co lepiej komu hamuje, czy też jak przypominam sobie temat z przed paru dni, co który kij potrafi... radzę bardzo sceptycznie podchodzić do opisów że już się "dusi", czy rzuty z "komfortem" nie mają nic wspólnego, bo to mega subiektywne rzeczy, a piszę tylko o kwestiach porównywania sprzętu podobnego specyficznie. Edytowane 21 Lipca 2020 przez Michal_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 abu garcia revo3 Beast vs Tajmień i rzeczny Nurt https://www.youtube.com/watch?v=NsZtj-gGpv0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) Panowie, podstawa to znać multik i siebie! nic, czy też niczyje "czucie" nie odda subiektywnej opinii co lepiej komu hamuje, czy też jak przypominam sobie temat z przed paru dni, co który kij potrafi... radzę bardzo sceptycznie podchodzić do opisów że już się "dusi", czy rzuty z "komfortem" nie mają nic wspólnego, bo to mega subiektywne rzeczy, a piszę tylko o kwestiach porównywania sprzętu podobnego specyficznie.Jest dokładnie tak jak piszesz. Ja dodam jeszcze zgranie kija z multikiem. Teraz moje prywatne doświadczenie. Kupiłem CC51BFS ... no po prostu szał! Multik (dodatkowo tuningowany) znałem ze spotkania forumowego. Sparowany z Suzuki UL. Od drugiego rzutu, 2 gramy + mała gumka latało na ok 18-20m . Swój fabryczny multik, zabrałem na testy z moim ulubionym chińczykiem Tsurinoja Dexterity (0,6-8gr) Kijek mam przećwiczony z Aldebaranem BFS i jest super. A tutaj... totalna porażka! co rzut to broda,dwa odstrzały. Multik musiałem skręcić na max. Pomogło , ale oczywiście rzuty 15m max....klęska! O co chodzi?! Na następny wypad sparowałem CC z Phenixem Elixsir (również do 8gr i podobnej mocy blanku). I tutaj kolejny szok .... zero problemów! Uczucie absolutnego komfortu i bezpieczeństwa i nie piszę tutaj o dystansie rzutu bo nigdy za nim nie gonię. Po prostu czuję , że to jest dla mnie idealny zestaw Edytowane 19 Lutego 2021 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 revo3 Beast vs Yellow Cheek https://www.youtube.com/watch?v=URz6uZLYygU&t=218s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) Czym się różni revo beast 40x od revo beast 40? Jedyne co się dopatrzyłem to beast 40 ma dodatkowo hamulec odśrodkowy i cene o 300zł wyższaEdit. Wszystko się wyjaśniło Edytowane 11 Marca 2021 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 skipping z revo3 beast, p r z e s k a k i w a n i e albo albo puszczanie kaczek przynętą po wodzie https://youtu.be/XP9tcMgAIE0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Ja właśnie z USA kupiłem Bestię T51 za 800 zł z opłatami, ciekawe czy będzie ten słynny luz na korbie. Toro S nie ma tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 W mojej bestii 51 (bez T) ze stanów luz jest. W Bestii 41 zero luzów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Ja właśnie z USA kupiłem Bestię T51 za 800 zł z opłatami, ciekawe czy będzie ten słynny luz na korbie. Toro S nie ma tego. W mojej bestii 51 (bez T) ze stanów luz jest. W Bestii 41 zero luzów Pomieszałem, zamiast T51 powinno być T2 czyli 2 generacja bo obecna to T3. Co do tego luzu to przyjrzę się temu i postaram się go zniwelować jeśli będzie bo drażnią mnie takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 skipping z revo3 beast, p r z e s k a k i w a n i e albo albo puszczanie kaczek przynętą po wodzie https://youtu.be/XP9tcMgAIE0Gdybym miał tak przekładać wędkę do drugiej ręki po każdym rzucie to przerzuciłbym się na feedera lub spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 revo3 beast none brake https://youtu.be/Kyfat7TEDiQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 ABU GARCIA REVO BEAST X 41 LH Ile można nim rzucać?Max 200g...da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 raczej sporadycznie 150g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 raczej sporadycznie 150g.Głównie od 120-180 To którego beasta wziąść żeby dał radę w tym przedziale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Do 180 najlepszy by był poprzednik NACL który waży 320 gramów. Jako że ciężko kupić brałbym Toro S albo największego Beasta. 370 gramów oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek 1972 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Witam wszystkich serdecznie. W tym roku Mikołaj wysłuchał życzenie i przyniósł wędzisko sg2 50-100 g , sam muszę kupić multik. Zastanawiam się nad abu beast 41. Widzę ze są dwie wersje . Czym one się różnią (oprócz ceny). Która będzie lepsza dla kogoś kto zaczyna przygodę z castem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Jest Beast 41 i Beast 41X. Ten bez X jest mocniejszy. Masz wersje szybszą i wolniejszą. Do gum weź wolniejszą. Dla początkującego jest obojętne która wersja: z x czy bez x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Mam oba. Jak masz kasę to weź Abu Revo4 Beast 41. Różnice na plus, płynniejszy i mocniejszy hamulec( nie wiem czym jest to spowodowane ale czuć różnicę, oprócz magnetyka dodatkowy hamulec odśrodkowy, nie ma takich luzów bocznych jak model 41 X, knoby wygodniejsze w użytkowaniu. Osobiście nie kupiłbym ponownie tego uboższego Abu Garcia Revo4 Beast 41 X LH, zamieniłem go na Lew‘s Super Duty 300. Bierz tego revo beast 41 ( bez X) albo Tatulę 200, używam jej do przynęt do 100 gr i śmiga aż miło. Penn Fathom wygląda też ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Wersja X jest po prostu uboższą, budżetową wersją 41 bez X. Właściwości podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Miałem penna fathom w ręku za 1200 pln jest wiele lepszych propozycji, spasowanie i latający na wszystkie strony wodzik. Generalnie duże rozczarowanie. Kolego mepps jak sprawuje się Lew‘s Super Duty 300 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek 1972 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) No i znowu mętlik w głowie . Znowu trzeba buszować po internecie co jeszcze jest w kwocie 1100 pln ????A miało być jak najtaniej ???? Edytowane 27 Grudnia 2021 przez Dziadek 1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Kolego mepps jak sprawuje się Lew‘s Super Duty 300 ?Radziu, zadzwoń do mnie to Ci powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Nie wiem jak ABU ale w tego Lew’s Super Duty 300 mozna śmiało zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi