Skocz do zawartości

Abu Revo Beast

TAURUS1989

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem penna fathom w ręku za 1200 pln jest wiele lepszych propozycji, spasowanie i latający na wszystkie strony wodzik. Generalnie duże rozczarowanie.

Kolego mepps jak sprawuje się Lew‘s Super Duty 300 ?

A już myślałem że ten fathom będzie ciekawą alternatywą.

Lew‘sa mam od niedawna jakieś 10 razy nad wodą, łowię nim tylko jerkami. Ciężko narazie jakieś wnioski wyciągać, porównując do beasta 41 X przynajmniej nie ma tego bicia przy podszarpywaniu jerkiem jednocześnie wybierając luz. Rzuca się też jakoś przyjemniej i dalej, bez obawy o brodę. Fajnie leży w ręce, terkotka hamulca fabrycznie - jak ktoś lubi , hamulec działa płynnie. Fajny pomysł z zaczepem na przynętę przy multiku, ogólnie nie ma się do czego przyczepić.Myślę że więcej kolega BOB może powiedzieć, ja nie żałuję zakupu.

Dziadek 1972,bierz revo beast 41 - tego bez x

Edytowane przez mepps

"Dziadku, drogi dziadku...."  w tych pieniadzach, do tych zastosowań - Shimano Tranx 201 albo 301, w zależności od tego jak ciężko chcesz łowić.  Inwestuj w to co dobre i sprawdzone, szkoda życia na eksperymenty :)  Abu w stosunku do Shimano zawsze będzie półkę niżej [ mówię o seryjniakach nie o customowych przeróbkach JDM ]

• Like 3

• 2 tygodnie później...

"Dziadku, drogi dziadku...." w tych pieniadzach, do tych zastosowań - Shimano Tranx 201 albo 301, w zależności od tego jak ciężko chcesz łowić. Inwestuj w to co dobre i sprawdzone, szkoda życia na eksperymenty :) Abu w stosunku do Shimano zawsze będzie półkę niżej [ mówię o seryjniakach nie o customowych przeróbkach JDM ]

Ten Lew's będzie gorszym wyborem od tych Shimano lub Abu Beast 41 ? Rozważam coś uniwersalnego do dużych gum i trollingu przy ich użyciu. Tak czytam i sam już nie wiem co wybrać

To pewnie pamiętasz, jak rok, może dwa, nie można było kupić kotwic? Nawet Polsping sprzedawał nieuzbrojone blachy. Lutowaliśmy wtedy kotwice z pojedynczych haków. Technologia była prosta - po owinięciu trzonków cienkim drucikiem miedzianym (srebrzanką 0,5mm) lutowane były niskotopliwym lutem cynowym. Mam jeszcze kilka takich eksponatów.

• Like 1

W Niemczech tez ciężko go kupić. W opisie na niemieckich stronach pisze 10-200g . Rzucałem nim od 20g i dało się ale tak jak Kol. BOB pisze od 30 to śmiga aż miło. Przy dobrze ustawionym nie wiem co to są brody tak rzadko się robią. A do tego terkotka w hamulcu jak zagra to aż miło posłuchać

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...

Pytałem już gdzie indziej, ale widzę że i tu się trochę majsterkuje przy tym modelu, a zatem:

Orientuje się ktoś czy części pasują zamiennie pomiędzy wersjami na prawą i na lewą rękę czyli pomiędzy 40 i 41?

Oczywiście na pewno nie wszytkie, ale biorąc pod uwage że to lustrzane odbicia, to taka np przekładnia i pinion powinny chyba pasować, właściwie wszystko poza body, polikami i oporówką powinno pasować.Ktoś przerabiał temat?

Edytowane przez drChlubicz

• 1 rok później...

Mam pytanie dotyczące ABU revo beast 41 HSL z przełożeniem 7:3:1. Kupiłem go jakiś czas temu z założeniem, że będę do używać do jerków, plany się zmieniły i chciałbym podpiąć go do kija Savage Gear SG2 Power 259 cm/120g i używać głównie z dużymi gumami 60-110g (głównie 80-100) i linką 0,32 PP(na ten moment to plan). Moje pytanie dotyczy przelożenie, czy wysokie przelozenie nie utrudni łowienia i nie sprawi, że zajadę moją maszynkę z jeden sezon? Z tego co czytałem, te kołowrotki są stworzone do dużych przynęt.