BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Ten Lew's to klon ABU Beast 41, nawet lepszy od wzorca. Mam oba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 "BOB"Ten Lew's to klon ABU Beast 41, nawet lepszy od wzorca. Mam oba A ten ABU tez ma terkotkę hamulca tak jak Lew’s czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 ABU nie ma terkotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Miałem penna fathom w ręku za 1200 pln jest wiele lepszych propozycji, spasowanie i latający na wszystkie strony wodzik. Generalnie duże rozczarowanie. Kolego mepps jak sprawuje się Lew‘s Super Duty 300 ?A już myślałem że ten fathom będzie ciekawą alternatywą.Lew‘sa mam od niedawna jakieś 10 razy nad wodą, łowię nim tylko jerkami. Ciężko narazie jakieś wnioski wyciągać, porównując do beasta 41 X przynajmniej nie ma tego bicia przy podszarpywaniu jerkiem jednocześnie wybierając luz. Rzuca się też jakoś przyjemniej i dalej, bez obawy o brodę. Fajnie leży w ręce, terkotka hamulca fabrycznie - jak ktoś lubi , hamulec działa płynnie. Fajny pomysł z zaczepem na przynętę przy multiku, ogólnie nie ma się do czego przyczepić.Myślę że więcej kolega BOB może powiedzieć, ja nie żałuję zakupu. Dziadek 1972,bierz revo beast 41 - tego bez x Edytowane 28 Grudnia 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek 1972 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Powiem szczerze , że teraz rozważam tego lew’sa.I jeszcze większy mentlik ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 "Dziadku, drogi dziadku...." w tych pieniadzach, do tych zastosowań - Shimano Tranx 201 albo 301, w zależności od tego jak ciężko chcesz łowić. Inwestuj w to co dobre i sprawdzone, szkoda życia na eksperymenty Abu w stosunku do Shimano zawsze będzie półkę niżej [ mówię o seryjniakach nie o customowych przeróbkach JDM ] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek 1972 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Jeszcze szybkie pytanie. Które przełożenie wybrać do tego ABU Beast. 90 % łowienia to gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Sugeruję 5,8:1. Multik ma dużą szpulę, przy pełnej wybiera blisko 70 cm na obrót. Ja osobiście (do większych gum) wolałbym jeszcze odrobinkę wolniejszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 "Dziadku, drogi dziadku...." w tych pieniadzach, do tych zastosowań - Shimano Tranx 201 albo 301, w zależności od tego jak ciężko chcesz łowić. Inwestuj w to co dobre i sprawdzone, szkoda życia na eksperymenty Abu w stosunku do Shimano zawsze będzie półkę niżej [ mówię o seryjniakach nie o customowych przeróbkach JDM ]Ten Lew's będzie gorszym wyborem od tych Shimano lub Abu Beast 41 ? Rozważam coś uniwersalnego do dużych gum i trollingu przy ich użyciu. Tak czytam i sam już nie wiem co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Nie, zdecydowanie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 On ma hamulec na bloczkach? Jaki zakres przynęt obsłuży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Mówię o tymLAW’S SUPER DUTY 300 SPEED SPOOL Ma hamulec odśrodkowy wewnętrznie ustawiany i magnetyczny ustawiany zewnętrznie.Zakres? 30-150 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Już widzę , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxx87 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 A gdzie można dostać tego Lew's nigdzie w Polsce go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Czyli trzeba szukać za granicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxx87 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Komuna wróciła, nic już nie można nawet kupić w tym kraju ehhhh , czekać tylko na kartki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Ja pamiętam czasy kartek, ale nie przypominam sobie kartek na sprzęt wędkarski ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 To pewnie pamiętasz, jak rok, może dwa, nie można było kupić kotwic? Nawet Polsping sprzedawał nieuzbrojone blachy. Lutowaliśmy wtedy kotwice z pojedynczych haków. Technologia była prosta - po owinięciu trzonków cienkim drucikiem miedzianym (srebrzanką 0,5mm) lutowane były niskotopliwym lutem cynowym. Mam jeszcze kilka takich eksponatów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 W Niemczech tez ciężko go kupić. W opisie na niemieckich stronach pisze 10-200g . Rzucałem nim od 20g i dało się ale tak jak Kol. BOB pisze od 30 to śmiga aż miło. Przy dobrze ustawionym nie wiem co to są brody tak rzadko się robią. A do tego terkotka w hamulcu jak zagra to aż miło posłuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Od ilu realnie i komfortowo stratuje Beast X 41? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Wie ktoś gdzie można kupić części do Abu potrzebuje alementow do wodzika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Ciężko będzie, ja pogubione śrubki zamawiałem tutaj https://www.mikesreelrepair.com/reel-parts/abu-garcia-parts/Plus taki że na moją prośbę wysłali w kopercie i koszt wysyłki do przełknięcia był. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) Pytałem już gdzie indziej, ale widzę że i tu się trochę majsterkuje przy tym modelu, a zatem:Orientuje się ktoś czy części pasują zamiennie pomiędzy wersjami na prawą i na lewą rękę czyli pomiędzy 40 i 41?Oczywiście na pewno nie wszytkie, ale biorąc pod uwage że to lustrzane odbicia, to taka np przekładnia i pinion powinny chyba pasować, właściwie wszystko poza body, polikami i oporówką powinno pasować.Ktoś przerabiał temat? Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Odpowiedź:http://jerkbait.pl/topic/180003-revo-beast-41/?p=3142365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Mam pytanie dotyczące ABU revo beast 41 HSL z przełożeniem 7:3:1. Kupiłem go jakiś czas temu z założeniem, że będę do używać do jerków, plany się zmieniły i chciałbym podpiąć go do kija Savage Gear SG2 Power 259 cm/120g i używać głównie z dużymi gumami 60-110g (głównie 80-100) i linką 0,32 PP(na ten moment to plan). Moje pytanie dotyczy przelożenie, czy wysokie przelozenie nie utrudni łowienia i nie sprawi, że zajadę moją maszynkę z jeden sezon? Z tego co czytałem, te kołowrotki są stworzone do dużych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi