Skocz do zawartości

Stren-zaprzestanie produkcji

Mariano Italiano

Rekomendowane odpowiedzi

Pytałem Pawła @psuka o dostępność Strena Sonic Braid i niestety dostałem odpowiedź,że plecionek już nie produkują.

Powód nieznany.

Trochę szkoda,bo była to moja ulubiona pletka odkąd zaprzestałem używania PP.

Może ktoś z Was zna powód,albo ma jakieś zapasy 14lb , 20lb , 40lb ;)

Łowiłem do zeszłego sezonu streenem właśnie, w żółtym kolorze, od tego sezonu mam nawinięte plecionki PP 8-slick hi-vis yellow od Pawła i poza stratą minimalną barwy jest moim zdaniem lepsza od streena, jak dotąd żadnej brody, okrągła, gładka, miękka, nie mechaci się, wylatuje ze szpuli idealnie. Jak dla mnie rewelacyjna.

Allahu snackbar - w raju czekają 72 szpulki do nadziania na ołówek  :clappinghands:

Miałem do czynienia na tyle, żeby zaopiniować to jako stolec. Jedyny plus - cena. To jak z Passatem B5 TDi. 

Janusze wędkarstwa?

Miałem kiedyś klienta, co u mnie kupował. Jeździł właśnie pordzewiałym B5 w tedeiku ale nie FL. Tylko I miał czerwone ale mniejsza o to. Kupował mocno budżetowy sprzęt a przy ziomkach pucował się tak, jakby to były jakieś JDM-y  :D Jego ziomeczek za to kupił kiedyś croix-a, chyba Avida, to gościu z passeratti ponoć nie jeździł z nim na ryby bo uważał go za buca.

• Like 1

Dobre , dobre :) . Z poczuciem humoru u mnie wszystko ok ;).

Używałem strena, pp, varivasa, dragona, techrona (w sumie cały czas ich używam)

Od tego roku na jednej szpuli mam nawiniętą 0,10 octę. Ciskam nią w wiślane odmęty, leci baaaardzo daleko, ciężko ją zerwać na zaczepach, nie przeciera się bardziej niż 3 razy droższe linki, nie plącze się. Kolega 4 dni temu łowiąc z brzegu trafił sumka 160cm na 0,18. (to jego zestaw na sumy) . I co? I nie dał mu wcale daleko odejść. Hol był siłowy, nie oszczędzał zestawu.  Oczywiście nikogo na siłę nie będę przekonywał ale dla mnie to właśnie te droższe linki nie są warte swojej ceny. 

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że dla kołowrotka JDeeeM   baa....w dodatku z kijem z pracowni z fuji setem a nawet gemem i meczem wielką hańbą i powodem do wstydu jest posiadanie chińskiej linki :D  :D  :D

• Like 2

Jako że wątek wędkarski zaczyna przeplatać się z motoryzacją (nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz) zapytam specjalistów o :

1. Czy ktoś miał okazję połowić (przynajmniej kilkanaście godzin) tą nową plecionką Strena     http://www.stren.com/stren-line-superline-stren-braid/stren-braid/1347937.html o mocy 15-20lb ?

2. Czy Passat b5 TDI  z  tylko " I " czerwonym to złe auto ?

3. Andrzej @godski ,wiem że łowisz raczej grubo więc może masz w swoim magazynku Sonic Braida lub Super Braida  14lb na sprzedaż ?

Aby nie zaśmiecać tematu, odpowiedzi na pytania 2 i 3 poproszę na priv. ,a na pierwsze naturalnie w tym wątku.

Dziękuję i pozdrawiam

Tomi B)

Tomi, jeśli nie znajdziesz nigdzie strena to kup power strike 10 lb. Plecionka niemalże identyczna, dla mnie na równi ze strenem super braid 14lb. Używam obu już kilka sezonów.

Lepszego sznurka USA już chyba nie kupisz.

Potwierdzam opinię o Power Strike. Też mam kilka lat na młynku i nic.

@Tomi101, tak lekko nie łowię  :ph34r: . Od 20 Lb w górę.