tomi101 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Tomi, jeśli nie znajdziesz nigdzie strena to kup power strike 10 lb. Plecionka niemalże identyczna, dla mnie na równi ze strenem super braid 14lb. Używam obu już kilka sezonów.Lepszego sznurka USA już chyba nie kupisz.Kamil,słyszałem dobre opinie o tej plecionce.Tylko brakuje mi w ofercie takiego kalibru ,jakiego poszukuję czyli coś 13-15lb.Napisałeś że dla Ciebie ta Power Strike 10lb jest na równi ze Strenem 14lb.Mam rozumieć że jest tak samo mocna,czy tak samo (wizualnie )gruba,czy tylko zbliżony kolor,miękkość/sztywność i splot ? A może wszystkie te parametry razem ,mimo dość różnego opisu obu plecionek ?Nie miałem nigdy żadnej z nich ,więc nie wiem o co chodzi.Jedynego Strena jakiego miałem (dawno) to był Microfuse Blue.. coś tam i ...nie wspominam go dobrze. Fajny był tylko ten niebieskawy poblask nad wodą ,podobny do żyłki P-Line CX Premium.Kolega łowi właśnie tym Sonic 14lb i dlatego zacząłem szukać ,choć trochę.... za późno .Jak nie znajdę ,to chyba wezmę Varivasa HG PE 1.0 lub 1.2 bo dwa sezony łowiłem 1.5 na innym kiju i jestem zadowolony.Potwierdzam opinię o Power Strike. Też mam kilka lat na młynku i nic. @Tomi101, tak lekko nie łowię . Od 20 Lb w górę.Andrzeju ,trochę niewłaściwie sformułowałem pytanie. . Wiem że nie łowisz tak cienko, ale miałem nadzieję że przypadkiem nabyłeś z innymi ,mocniejszymi linkami taką szpulkę "skromnego" 14lb. Kończąc ten OT,dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Power strike 10 lb i stren super braid 14 lb organoleptycznie to linki bardzo podobne. Wytrzymałość na zerwanie także niemalże identyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Po co komu Stren 10 lb, gdy niewiele drozej mozna kupic fajna plecke 8x? U mnie Stren skonczyl w pudle z nieuzywkami, glosne to, sztywne, nieprzyjemne ???? A strzepi sie i kolor traci tak samo jak te delikatne nitki. Tyle, ze czesto japonskie 20 lb jest 'ciensze' od amerykanskich 10 lb, to trzeba uwzglednic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Ma ktoś z Was możliwość zorganizowania w rozsądnej cenie tego nowego Strena ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Mam możliwość -jaka cie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ma ktoś z Was możliwość zorganizowania w rozsądnej cenie tego nowego Strena ?? Mam możliwość -jaka cie interesujeOlo ,nie wiem jak Mariusz,ale ja bym wypróbował zieloną 15lb - oczywiście w rozsądnej cenie Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Witam wszystkich serdecznie i szybko przechodzę do tematu a mianowicie interesuje mnie czy plecionka stren sonic braid jest dostępna gdzieś w Polsce czy firma ktora ja produkowała jeszcze istnieje czy została zlikwidowana ?Jeśli jest mi ktoś w stanie udzielić informacji będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinoloolo Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Właśnie też szukam tej Pleciony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Widzę że nie jestem odosobniony przeszukałem już neta ale niestety na nic konkretnego nie trafiłem może uda się że trafimy na kogoś kompetentnego kto będzie wiedział coś i będzie nam w stanie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Chyba już nie produkują. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Aktualna oferta plecionek Strenhttp://www.stren.com/stren-line-superline/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Wychodzi na to że jeszcze produkują kwestia tylko czy coś przychodzi do naszego kraju bo to dla mnie najwazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Widziałem tą plecionkę w małym sklepie wędkarko-spożywczum w miejscowości Bondary, jak będę następnym razem to Ci moge kupić. zostaw telefon na priv to się do Ciebie odezwę i powiem jaki rozmiar i za ile ona tam jest do sprzedania, jeżeli jesteś zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowca.b Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ale widzę że i sklep Pirania ma ofertę tej linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 W pirania nie mają pisze ze chwilowy brak czyli niedostępna pozatym nie ma szans na do dzwonienie się do tego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Fajna linka...tyle ze sztywna, gruba, kolor gubi i mechaci sie jak kazda ???? Sa lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Power strike 10 lb i stren super braid 14 lb organoleptycznie to linki bardzo podobne. Wytrzymałość na zerwanie także niemalże identyczna.No i właśnie tu jest problem. Power Strike jest dla mnie trochę za mocno przegrubiona. Kupiłem jakiś czas temu na testy, ale z tego powodu nie nawinąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Fajna linka...tyle ze sztywna, gruba, kolor gubi i mechaci sie jak kazda Sa lepsze.Używam od lat i nie zauważyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 No i właśnie tu jest problem. Power Strike jest dla mnie trochę za mocno przegrubiona. Kupiłem jakiś czas temu na testy, ale z tego powodu nie nawinąłem.Mam power strike 10lb i faktycznie jest gruba aczkolwiek fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Witam Mam szpulkę Sren Sonic Braid 20 lbs ze starych zapasów 114 yard jak coś to na priv Edytowane 30 Listopada 2016 przez Maciej 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkiewicz Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Właśnie też szukam tej Pleciony http://allegro.pl/stren-sonic-braid-8lb-0-10mm-i6634012419.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Napisz do @robisum1 w tej kwesti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 http://allegro.pl/stren-sonic-braid-8lb-0-10mm-i6634012419.html Kolego doczytaj opis PLECIONKA UZYWANA a jesli ktoś bylby zainteresowany średnicami 0,12 0,14 0,18 itd. w odcinki na szpulach 110m a grubsze chyba od 0,16 lub 0,18 na szpulach 270m to znalazlem je w jednym polskim sklepie moge podać na prov namiary na sklep dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlotowlosy Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jako że wątek wędkarski zaczyna przeplatać się z motoryzacją (nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz) zapytam specjalistów o :1. Czy ktoś miał okazję połowić (przynajmniej kilkanaście godzin) tą nową plecionką Strena http://www.stren.com/stren-line-superline-stren-braid/stren-braid/1347937.html o mocy 15-20lb ?2. Czy Passat b5 TDI z tylko " I " czerwonym to złe auto ?3. Andrzej @godski ,wiem że łowisz raczej grubo więc może masz w swoim magazynku Sonic Braida lub Super Braida 14lb na sprzedaż ? Aby nie zaśmiecać tematu, odpowiedzi na pytania 2 i 3 poproszę na priv. ,a na pierwsze naturalnie w tym wątku.Dziękuję i pozdrawiam Tomi Odkopię temat i odpowiem na pytanie nr 1 Od początku sezonu szczupakowego 2017 użytkuję Stren Braid w kolorze Clear/Blue Fluorescent o mocy 20, 30 oraz 40 lb i jestem bardzo zadowolony.W porównaniu do Stren Sonic Braid ta nowa wersja wydaje się być troszkę bardziej "okrągła" (moje wrażenie po porównawczym badaniu palpacyjnym, tzn. w rękach , nie miałem możliwości, żeby oglądać jak kiedyś @pitt pod mikroskopem, ).W moim odczuciu Stren Braid nie różni się bardzo od Sonic, więc chyba każdy dotychczasowy fan/użytkownik Strena będzie zadowolony. P.S. nazwa tematu powinna chyba teraz brzmieć: "Stren Sonic Braid - zaprzestanie produkcji", bo przecież plecionki tej firmy są cały czas dostępne... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Użytkuje od pewnego czasu nowego Strena Braid Superline 15lb. Jak dla mnie to najgorszy Stren jakiego miałem. Traci szybko na wytrzymałość, rozwarstwia się.Nie polecam i sam na pewno też nie kupię po raz drugi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi