Friko Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Jakubie, MHX'y wg moich wiadomosci nie są produkowane w stanach tylko - surprise surprise - w Chinach. Zreszta biorac pod uwage cene, trudno zeby bylo inaczej. Reszta mniej wiecej sie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Co nie znaczy że robia je partacze produkujący .... ..... itd. W Chinach jest sporo fabryk z kadrą z NZ czy Stanów i tam się robi dobre blanki. jest też sporo fabryk gdzie robi się co klient chce, w jego kolorach i nawet IM18+ się da.A tak bez robienia sobie jaj, Batson , CD mają fabryki w Chinach. Lami seria interiantional też jest skośna. Wszystkie partactwa z Chin mają certyfikat CE China Export Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zastanawiam si? tez nad Pacific Bay Tradition II SH 993-2.Jak wygl?da blank Pacific Bay w porownaniu z CD i MHX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Będzie wolniejszy zapewne, ale Tobie chyba nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Tego PacBay to nawet trudno porównać do pozostałych wskazanych. Inna zupełnie historia. Co do Chin, to pamiętajmy o tym, że firmy produkujące mniej lub bardziej zaawansowane technologicznie przedmioty, wybierają to miejsce przede wszystkim z powodu braku rabunkowych obciążeń fiskalnych, znanych w USA i UE. Ergo więcej mamy w kieszeni, przy bardziej konkurencyjnej cenie. Są firmy, które trafiły tam by tkać czcinowy stolik za przysłowiowa michę ryżu, jednak jest to obraz coraz bardziej stereotypowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 CD Blue Rapid BLRBR299MH. Opinie. Czy mozecie podzielic sie swoimi opiniami na temat wedziska zbudowanego na tym blanku CD Blue Rapid BLRBR299MH.Długość: 2,52 m; c.w.: 10-35 g; do linek: 10-20 lb.Chodzi o casta ale spodziewam sie iz wiekszosc posiada spinning na tym blanku. Wedzisko ma sluzyc do polowu sandacza i szczupaka na duzej rzece o silnym uciagu(angielski Trent). Slyszalem iz niezly jest tez pod bolka na ciezko. Podobno wychodzi niezla kosa Dzieki za wszelkie spostrzezenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Jest opis na stronie FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Wiem ze jest. Nawet nie jeden.Sa trzy testy. Czytalem je. W kazdym troche inaczej opisany. Chcialbym poznac Wasze indywidualne opinie uzytkownikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Bo różne są upodobania i odczucia <_< .Jakimi przynętami będziesz operował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Glownie gumy na glowkach 20-30 gram oraz woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Do 3-4 calowych gum na główkach o których piszesz jest niemal stworzony?? Jakie woblery, DRy, SDRy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 SDR-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 8cm czy 20cm <_< ??? W tym przypadku długość ma znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Do 8-9 cm. Pod sandacza powinno byc dobre. Czy na szczupaka nie bedzie zbyt sztywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Ogarnie te wobki w 100%. Może być ciut za szybki, ale często przyławiały mi sie pajki i ilość spadów była znikoma. Wszystko zależy od sposobu holu, ustawienia draga, dobrego zapięcia się ryby itp itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Tytuł może trochę na wyrost, bo nie chodzi nawet o nowości, ale o serie testowe blanków, które (mam nadzieję) będą produkowane w nowej fabryce Composite Developments. Przy okazji wizyty w FC miałem dziś w ręku po kilka blanków czterech różnych serii: KIWI, BR, XLS i NANO. Oględałem raczej mocne, na oko od 15 do 30lb, ale pomacałem i bardzo przyjemną dwuskładową okoniówkę 7’. Nie będę szczegółowo opisywał każdego blanku, bo zabrakło mi dziś czasu, żeby przyjrzeć się im dokładnie – podzielę się tylko ogólnymi wrażeniami. Wszystkie blanki były szybkie i raczej szczytowe, za wyjątkiem – zaskoczenie – nowych XLS-ów. Te ostatnie, moim zdaniem najmniej zbieżne, były bardziej mięsiste, troszkę wolniejsze i cieplejsze od dotychczasowych. Niezależnie od tego wszystkie gięły się bardzo płynnie, bez widocznych przesztywnień. Złącza precyzyjnie spasowane, kielichy koniczne bez widocznego zgrubienia. Dobry standard, do którego przyzwyczaił nas CD – zachowany: ścianki mają bardzo równomierną grubość, są ładnie doszlifowane. Według mnie blanki są relatywnie lekkie i dobrze się wyważają. Przykład? NANO do 275cm 80g przy typowym kołowrotku 350-380g powinien się IMO dobrze wyważyć przy rękojeści do łokcia, może ciut za… Najmniej ciekawie wykończona (naturalny grafit, błyszczące) była seria NANO, ale brak wyglądu nadrabiała niesamowitą dynamiką i lekkością. BR-y chyba się nie zmieniły, XLS-y są jakby mniej brązowe a bardziej czerwonawe, ale naprawdę pięknie lakierowane. Co ciekawe najniższa seria KIWI – również bardzo ładna, wykończona w metalizowanym półmacie. No właśnie, tu ciekawostka: jakbyście rzucili okiem na wszystkie cztery serie, to trudno byłoby powiedzieć, która jest basic, a która top. Podobnie po wzięciu ich do ręki. Największym zaskoczeniem były dla mnie blanki KIWI. Otóż nie odbiegały one masą, równomierną solidną ścianką i wykonaniem od np. serii NANO. Były jedynie nieco wolniejsze i mniej szczytowe. Jeżeli ich cena faktycznie oscylowałaby w granicach podawanych prze Irka Matuszewskiego, to Batson i MHX będą miały w segmencie S&S baaardzo poważnego konkurenta. Aż się ni chce wierzyć, że to podstawowy moduł, ja bym stawiał co najmniej na średni. Chyba, że to kwestia konstrukcji – układu włókiem, zawartości węgla w (bądź co bądź) kompozycie węgla z lepiszczem. Niestety, nie miałem czasu, żeby obejrzeć muchówki. Ale jeden jedyny XLS #4 9’ który wpadł mi w łapy, wyglądał bardzo, bardzo obiecująco: lekki i dynamiczny, mimo to pod obciążeniem pracujący po samą dłoń. Ciekawostka – wszystkie elementy miały oznaczone kręgosłupy, czyli producent sugeruje jak to wszystko złożyć do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 (edytowane) Acha, byłbym zapomniał. IMO blanki były dość rzetelnie opisane jeżeli chodzi o optymalny cw. Raczej nietypowo, jak na kijki zza jednej, czy zza drugiej wody... Edytowane 9 Listopada 2012 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Krzysiek, ciekawe informacje. Wiesz może kiedy będziemy mogli zobaczyć tę nową ofertę?No i mówisz, że Kiwi wolniejsze od Nano - a jak szybkość w porównaniu z Blue Rapidami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Dzięki za wstępne info o nwoych blankach.Trzeba bedzie się wybrać i pomacac te nowości.Pomysly juz sie w głowie tworzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Krzysiek, ciekawe informacje. Wiesz może kiedy będziemy mogli zobaczyć tę nową ofertę?No i mówisz, że Kiwi wolniejsze od Nano - a jak szybkość w porównaniu z Blue Rapidami? Podobno nie ma się ich co spodziewać przed przełomem roku - chyba że chcesz pomacać to co w FC jest na stanie.Te kiwi, które macałem (2,45 do 32g i 2,75 do 50g) były dość szczytowe, bardziej niż BR-y, z którymi miałem do czynienia. Dynamika porównywalna myślę. Może ciut wolniejsze, ale i tak cholernie szybkie, wierz mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Dzięki za wstępne info o nwoych blankach.Trzeba bedzie się wybrać i pomacac te nowości.Pomysly juz sie w głowie tworzą Warto się wybrać, na miejscu dowiesz się - dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 No to niema co,po week ruszam tylko sie przygotuje merytorycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 a jak cenowo to bedzie wyglądać ceny w górę w dół u nas nowosci przeważnie idą do góry ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Irek Matuszewski przypuszcza, że seria KIWI może konkurować cenowo np. z MHX-em. Czy tak będzie w istocie - nie wiem. Co do cen pozostałych: BR, XLS, NANO - trzeba by podpytać samego Irka. Może zdrdzi coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Posiadam nowy blank CD BLRXL S296L (czerwony) Pod jakie przynęty i na jakie ryby można go uzbroić.Jak go najlepiej uzbroić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi