Skocz do zawartości

Blanki Composite Developments

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Dzięki Jóżek ;)

Czyli trafny wybór :) Na mój Bug będzie git.

Pozdrawiam

Zdecydowanie tak jak na ciężej, na lżej jego brat "M'.Mam go na sandaczowanie jesienne uzbrojony w 8szt przelotek poczynają od 7-ki(przeciw obmarzaniu)Świetny dynamiczny kijek.

Edytowane przez Jozi

Buzanskie burty to jak dla mnie kij minimum 3 metry ale kazdy lowi jak lubi. 

Moc odpowiednia, 20 lbs w CD Blue Rapid potrafi byc ciut za slaby przy 35 gr plus guma 10 cm. 

Bujo

Michał te 5g może sobie darować :) .Jak ma okazję kupić jeszcze w dobrej cenie to nie ma się co zastanawiać.

Buzanskie burty to jak dla mnie kij minimum 3 metry ale kazdy lowi jak lubi. 

Moc odpowiednia, 20 lbs w CD Blue Rapid potrafi byc ciut za slaby przy 35 gr plus guma 10 cm. 

Bujo

Ten CD BLRBR2108H jest do 50g ;)

W moich okoicach 3 metrowy kijek jest trochę za długi :) Zdarzają sie odkryte odcinki ale to trzeba by dwa kije na ryby zabierać B)

Dzięki

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Cześć.

Potrzebuję pomocy w doborze przelotek do blanku Composite Developments BLRXLS284L

Wędzisko do połowu pstrągów/okoni przynętami wyłącznie twardymi (woblery pstrągowe, okoniowe o masie od 1g do 7g, obrotówki 0-2)

Z założenia wędzisko współpracować będzie z tradycyjnym kołowrotkiem spinningowym o wielkości Shimano 1000.

Wydaje mi się, że optymalnym typem zbrojenia będzie Fuji NGC od Y25 do L6 +FST6 na szczyt.

Czy lepszym wyjściem będzie zastosowanie tradycyjnych Fuji Alconite czy może lepiej blank ubrać w PB Minimy XSV4XG.

Czy zakładana wielkość kołowrotka do tego blanku jest ok?

Dziękuję za wszelkie sugestie