TadekPodjadek Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 No dobrze, czym podciąć DPSa 18 o 1,5cm? Nigdy nie ciąłem tego typu materiału. W jaki sposób to uciąć aby nie zniszczyć uchwytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 I doszlifować na papierze ściernym, położonym na gładkiej powierzchni (np. stole) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Czyli lepiej dać insert do KSKSS? Bo stoję przed tym dylematem, czy goły blank, czy insert pod frezowany. Fakt, że jak się zamyka dłoń na gołym KSKSS, to mój środkowy palec opiera się o rant stopki kołowrotka, ale też dotykam gołego blanku, ale czy to przełoży się w czucie, to nie wiem, a przy długim wędkowaniu ten rant może męczyć.Insert drewniany rozwiercać na średnice blanku, czy może więcej i dać arbor do środka, aby zmniejszyć wagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Zważyłem KSKSS z założonymi insertami Piotrka Matusiaka i 16 stka waży 25 g , 17 stka waży 27 g a fore 9 g (to nie jest docelowy fore tylko prototyp i będzie zastąpiony czymś innym), a więc waga jest do zaakceptowania i porównywalna do DPS i zważywszy że jeden z najlżejszych uchwytów Minima waży 20 g to uchwyt Fuji można z całą pewnością założyć na kij klasy UL czy też L nie mówiąc już o M,czy MH. ??? Czy te inserty są rozwiercane na jakąś piankę? Niemożliwe, żeby ważył pełny 25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Odświeżę. Wiadomo już coś o nowych CD? Może chociaż jakaś tabela z parametrami blanków, cokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Lipa totala taka firma a tyle czasu nie może zaoferować żadnego produktu (nowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 No lipa Karol, a liczyłem że może coś ciekawego z tych Kiwi się znajdzie. No ale wierzę, że u Pawła Sułka jeszcze jeden Blue Rapid 20 lb się znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Ja szukam czegoś pod pstrążka i liczyłem że jesienią coś się pojawi zgodnie z zapowiedziami a tu ......klops Paweł coś pewnie jeszcze ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 No a Twoja Elitka 12 lb? Powinna przecież dawać radę. Wiem bo mam uboższą wersję avs86mf2. Kombajn, mogę nim łowić wszystko poza wąsami. Co do Psulka, na papierze wychodzi że 275 cm 10-35 g ma, zobaczymy jak wróci na forum, czy faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 No Elita da rade spoko tylko ja potrzebuje patyka na małe siurki i raczej do drobniejszej amunicji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 No Elita da rade spoko tylko ja potrzebuje patyka na małe siurki i raczej do drobniejszej amunicji Batson ISP843F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 CDEXT299ML, blank jest u Psułka. Pod woba, wirówkę bardzo fajny, jig powiedzmy średnio chociaż też go tak używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Batson ISP843F?Zobaczymy co tam Rafał wymaca w Rodmansie ???Troszke czasu jeszcze zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Wojtek BLREXT299ML czy może , BLREXT293ML ???? W ofercie nie widze tego ,ktorego wskazałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 BLREXT293ML 5-19g 6-12lb , przepraszam, pisałem z tzw pamięci "zawodnej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Wojtek, z tego co pamiętam, to wielu dedykowało model BLREXT293ML pod sandacza Edytowane 2 Listopada 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 No właśnie o tym samym myślałem.Wojtku jaka jest zasadnicza róznica w ugięciu w stosunku do blanków XLS ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Zdarzyło mi się też sandacza popełnić przy jego użyciu. Na lekko. Natomiast kijaszek ma tendencje do głębokiego gięcia sie, jest dedykowany do rybek dynamicznie walczących jak pstrąg, kleń, boleń w pierszych sekundach. Świetnie je trzyma. z dodatkowych zalet bardzo ładnie się nim rzuca. Jest przy tym szybki w normalnym tego słowa rozumieniu, wraca, nadąza za ruchami ryby. W nienormalnym rozumieniu fast - nie jest pałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Karol, jest ryzyko, że lista psulka nie jest aktualizowana i nie zgadza się do końca, sam mam ochote na Blue Rapida MH, ale mam sygnał od jednego z kolegów z forum, że może już go nie być... No ale wierzę, że na mnie czeka. Swoją drogą, wie ktoś kiedy Paweł wróci na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 XLS-y mają czulszy szczyt, dlatego pisałem o wobku i obrotce, guma, jig w zakresie 8g w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
payara Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Karol, jest ryzyko, że lista psulka nie jest aktualizowana i nie zgadza się do końca, sam mam ochote na Blue Rapida MH, ale mam sygnał od jednego z kolegów z forum, że może już go nie być... No ale wierzę, że na mnie czeka. Swoją drogą, wie ktoś kiedy Paweł wróci na forum?Ponoć 01.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Mam muchowy blank NANO 4-skład klasa #5 Wygląda jak wykałaczka. Jeśli macie ochotę to mogę jutro wrzucić fotkę z ugięciem Edytowane 2 Listopada 2013 przez Plecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Ja bym poprosił i jak wiesz coś więcej o muchowych blankach CD ( i nie tylko ) to chętnie posłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Mam muchowy blank NANO 4-skład klasa #5 Wygląda jak wykałaczka. Jeśli macie ochotę to mogę jutro wrzucić fotkę z ugięciem Poproszę. Nie tylko ugięcie. Może coś więcej jeszcze Edytowane 3 Listopada 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi