Skocz do zawartości

Blanki Composite Developments

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Za wiele to o nim nie powiem bo raz żaden ze mnie znawca a dwa że mam tylko jeden wiec brak materiału porównawczego. Uderzające jest to że jak na klasę #5 to na prawdę bardzo delikatnie wygląda. Wykonanie bardziej niż porządne, wszystkie składy dobrze dopasowane ,krawędzie równe, Kij po złożeniu zaskakująco prosty :) nieznaczne odchylenie w części szczytowej. Fajnie oznaczony kręgosłup :) na każdym składzie kropeczka i logo CD. Fotki ugięcia, grubości ścianek, wstawię wieczorkiem. 

• 5 miesięcy temu...

Witam! Mam pytanko dla znawców tematu. Jakie przelotki do tego blanku (BLRXLS2120M) byłyby najlepsze. Chodzi mi tutaj głównie o możliwości rzutowe, czyli jak najdalej. Potrzebuje coś takiego do nocnego brzegowego połowu sandałków na rozległym blacie jeziora, no i oczywiście do "bolkowania" na rzece. Podałem jako priorytet najdalsze rzuty, bo takie są mi potrzebne na jeziorze (głównie smukły, płytkochodzący wobler). Pozdrawiam

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Cascade Composite 1-10g

Założyłem ten temat ponieważ poszukuję tego blanku... Mam kij wykonany na blanku Cascade Composite 2,75 1- 10 g. Taki opis widnieje na kijku. Niestety z powodu głupoty użytkownika kij uległ złamaniu w szczytowym segmencie. W związku z tym poszukuję tego blanku w celu przezbrojenia. Z tego co udało mi się dowiedzieć producent firma Composite Development została przejęta przez Batsona. Myślałem również o przezbrojeniu na blank o podobnych parametrach, niemniej na początku chcę się zorientować czy może ktoś będzie wiedział czy można jeszcze gdzieś nabyć taki blank. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi...

W połowie szczytowego segmentu... jakieś 60 cm. Myślałem o ratowaniu kijka, ale obawiam się, że nawet mimo chirurgicznych zabiegów nie będzie to ten sami kijek. Zainteresował mnie ten Batson. Miałem kiedyś w ręku RX6, ale był dla mnie zbyt "lejący". Myślę o Elixirze, ale wolałbym coś dłuższego...

No i po wizycie u Pana Zbyszka dobraliśmy blank o identycznych parametrach (nawet nieco dłuższy) i podobnej pracy. Komponenty prawdopodobnie uda się w większości odzyskać. Na 15 lipca będzie nowy kijek, a i cena nowego blanku zachęcająca. Dzięki za podpowiedzi. Co do Cascade Composites, to faktycznie ze świecą szukać. Ponoć po przeniesieniu produkcji do Chin wszystko upadło....

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Bardzo mocno zainteresował mnie blank CD BLRBR299MH GIV/57mln 2,52m 10-35g 10-20lb. Jednak nie widzę go nigdzie w sprzedaży, zapewne to jakiś starszy model?

Pytanie, czy ten blank ma swój odpowiednik w obecnie oferowanym m.in. w FC blanku:

CDBLBR2252-1035 2 2,52 10-35 10-20 Fast Med/H 520,00.-

Czy może to zupełnie różne blanki? BLRB299MH spodobał mi się z testów FC i na takim blanku chciałbym złożyc swój kij na Wisłę.

Czy ktoś z Was używa któregoś w wymienionych modeli (+ jeszcze CDBLBR2275-1035) i może opisać swoje wrażenia z jazdy? Głównie interesuje mnie górna granica komfortu podbijanej masy główki oraz szybkość kija (uzależniona oczywiście od uzbrojenia).

Miałem starszy model jeszcze z N. Z. Uzbrojony przez P. Matusiaka do cięższego łowienia Sandaczy z dna. Dla mnie rewelacja, zaczynał pracować 15 plus guma, najciężej łowiłem 35 plus gumiś i można było jeszcze ciężej, ale nie miałem takiej potrzeby. Na Wisłę i duże głębokie zbiorniki polecam jak najbardziej, pała konkretna ;)