kotwitz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Klasyczny blank to i klasycznie w set: Y - L - Fst. Większość swoich wedek mam tak uzbrojonych. Rzucają, działają i wyginają się jak trzeba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Siemanko.Dawno, dawno temu(jakieś półtora roku, może 2 lata temu ) kupiłem tutaj na forum wędkę opisaną jako C.D. New Zealand 3,05m, 4-14g, blank niebiesko-granatowy. Zbrojony w SAKS Rods. Jestem n-tym właścicielem. Kijek swego czasu był złamany w części szczytowej, następnie naprawiony tak, że poza zmianami wizualnymi(zgrubienie w miejscu naprawy) nie widać żadnych przesztywnień, nawet podczas naprawdę głębokiego ugięcia. Cóż to za blank? Blue Rapid? Jakiś inny? W katalogach nic odpowiedniego mi w oko nie wpadło. Nie żeby ta informacja miała mi spędzać sen z powiek, bo i bez tego kijek jest bardzo fajny i "robi robotę", ale ciekawość robi swoje PozdrówkaKamil Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 ..a to nie jeden z tych pierwszych..typu Exclusive itp, itd??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Nie było BR w takich parametrach.W tej długosci może to byc classic , w dł 2,9m 4-14 był exclusive (protoplasta BR). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Obstawiam exclusive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Byłem jego drugim właścicielem, jest to blank "classic".Złamanie naprawiane za mojej "kadencji". Odsprzedałem go koledze, a Ty jesteś 4 posiadaczem. w necie chyba nic nie znajdziesz na jego temat, bo od dawna jest nie produkowany. Do tej pory żałuję że go sprzedałem . Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez proraf 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Chciałbym w KR nawet ze względów optycznych Rafał czy w KR na pewno uzyskam dłuższy wyrzut?Jeśli chcesz koniecznie w KR to na wydłużonym stożku.O odległości nie musisz się martwić,.Kije zbrojone od 16H ,czy 16M w PB pod żyłką na pewno nie rzucają bliżej od zaczynających się od 25Y.20H odpowiada wysokością 25Y,albo jest od niej wyższa..Moim zdaniem właśnie wysokość ma istotniejsze znaczenie ,jak średnica. Friko ,na szczęście te mity dawno obalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 W sumie to nie wiem czy czytaliscie na stronie amerykanskiego dystrybutora "wytlumaczenie" skad sie wzial concept K/KR - az oczy przetarlem ze kogos stac na taka szczerosc w dzisiejszych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 To był kij na tzw. dożywocie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Friko możesz coś więcej napisać dla tych co nie czytali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Musze zobaczyc czy chłopina już nie wyedytował tego ale w skrócie to wyszło na to że wszystko ma źródło w koncepcji 'tangle free' [ktora moim zdaniem, przynajmniej w warunkach freshwater jest zasadniczo bullshitem ] Także wymyslili to 'tangle free' i zrobili w nich odpowiednik LV (czyli K). A potem sie podrapali w leb i stwierdzili ze trzeba by dorobic odpowiednik Y (czyli KR) no bo ludzie lowia na plecionki teraz i mozna dawac bardziej strome stozki. I to mniej wiecej cala historia, reszta jest.... Osobiscie musze powiedziec ze ciesze sie ze Fuji wypuszcza cos nowego co pare lat, nie jest nudno a nowe przelotki fajnie wygladaja... dodatkowo mocniejsze ciezsze ramki w przelotkach jednostopkowych wychodza naprzeciw zbrojeniu w micro ciezszych patykow* - szkoda tylko ze na stopkach trudniej wiaze sie Forhana... *chociaz tu Amerykanie byli pierwsi i jakos tak widac bardziej masywne ringi w ich micro bardziej takie 'heavy duty' pod ciezkie castingowe patyki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Dlatego Józiu ja kupiłem ponownie BLR stara miłość nie rdzewieje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Byłem pewien że to classic na 99.9% exclusive był o dwie klasy wyżej i tak jak pisałem był protoplastą BR. Józek CD Classic 3m 10-40g to był jedyny CD-ek po którym nie uroniłem ani jednej łzy za to takie do 14,18,21gr to były super blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Byłem jego drugim właścicielem, jest to blank "classic".Złamanie naprawiane za mojej "kadencji".Odsprzedałem go koledze, a Ty jesteś 4 posiadaczem. w necie chyba nic nie znajdziesz na jego temat, bo od dawna jest nie produkowany. Do tej pory żałuję że go sprzedałem .Sam to naprawiałeś, czy w jakiejś pracowni? Bo robota pierwyj sort i kijek mimo to świetnie się zachowuje. Classic? Można to odnieść do jakiejś obecnej serii? Albo do innego blanku Jaki toto miało moduł? Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 To był niski moduł coś jak dzisiejsza ORKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Sam to naprawiałeś, czy w jakiejś pracowni? Bo robota pierwyj sort i kijek mimo to świetnie się zachowuje. Classic? Można to odnieść do jakiejś obecnej serii? Albo do innego blanku Jaki toto miało moduł?Jakiś niski moduł, nie znam porównania. Złamanie naprawiane w pracowni. Ja wymieniałem rękojeść i uchwyt, bo były sterane czasem ( korek miał ubytki, a w uchwycie siadł gwint) Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez proraf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Siemanko.Dawno, dawno temu(jakieś półtora roku, może 2 lata temu ) kupiłem tutaj na forum wędkę opisaną jako C.D. New Zealand 3,05m, 4-14g, blank niebiesko-granatowy. Zbrojony w SAKS Rods. Jestem n-tym właścicielem. Kijek swego czasu był złamany w części szczytowej, następnie naprawiony tak, że poza zmianami wizualnymi(zgrubienie w miejscu naprawy) nie widać żadnych przesztywnień, nawet podczas naprawdę głębokiego ugięcia. Cóż to za blank? Blue Rapid? Jakiś inny? W katalogach nic odpowiedniego mi w oko nie wpadło. Nie żeby ta informacja miała mi spędzać sen z powiek, bo i bez tego kijek jest bardzo fajny i "robi robotę", ale ciekawość robi swoje PozdrówkaKamilHmm...305cm czyli 10 stopowiec...może niebieski misiek?http://wedki.pl/content/61-grizzly-blueOpis gramatury co prawda nie pasuje, ale jeśli robiony przez rod-buildera to by się dodawało, bo gdzieś słyszałem, że cw podany u kawalca był zawyżony. Nawet jeśli opis fabryczny to mogło być to samo, ale na inny rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Kijek oczywiście startuje sporo niżej, niż te 4g, ma bardzo ładne ugięcie, a za ten dolnik to masz u mnie @proraf browara przy okazji, bo jest idealnie do łokcia, nie zabiera długości roboczej kija i bardzo wygodnie się nim operuje A jakoś ten niski moduł mnie nie przeraża. Katapultuje nawet niewielkie smużaki, a i z lekką boleniówką daje sobie radę. Hol to sama przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Kijek oczywiście startuje sporo niżej, niż te 4g, ma bardzo ładne ugięcie, a za ten dolnik to masz u mnie @proraf browara przy okazji, bo jest idealnie do łokcia, nie zabiera długości roboczej kija i bardzo wygodnie się nim operuje Dla siebie robiłem, nie było jeszcze wtedy planów sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 U mnie też takowych brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Fama głosiła, że Classic miała różną mieszaninę modułową, gdzie podstawę stanowiło, jeśli dobrze pamiętam, 44 mln PSI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Fama głosiła, że Classic miała różną mieszaninę modułową, gdzie podstawę stanowiło, jeśli dobrze pamiętam, 44 mln PSIDo czego doszło 44mln-niski moduł .Poprawnie wykonana wędka z tego modułu to kij na wszystko i na całe życie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Na gdyby komuś się poniewierał taki (lub do 10g lub Exclusive) w 3 składzie to proszę o kontakt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Musze zobaczyc czy chłopina już nie wyedytował tego ale w skrócie to wyszło na to że wszystko ma źródło w koncepcji 'tangle free' [ktora moim zdaniem, przynajmniej w warunkach freshwater jest zasadniczo bullshitem ] Także wymyslili to 'tangle free' i zrobili w nich odpowiednik LV (czyli K). A potem sie podrapali w leb i stwierdzili ze trzeba by dorobic odpowiednik Y (czyli KR) no bo ludzie lowia na plecionki teraz i mozna dawac bardziej strome stozki. I to mniej wiecej cala historia, reszta jest.... Osobiscie musze powiedziec ze ciesze sie ze Fuji wypuszcza cos nowego co pare lat, nie jest nudno a nowe przelotki fajnie wygladaja... dodatkowo mocniejsze ciezsze ramki w przelotkach jednostopkowych wychodza naprzeciw zbrojeniu w micro ciezszych patykow* - szkoda tylko ze na stopkach trudniej wiaze sie Forhana... *chociaz tu Amerykanie byli pierwsi i jakos tak widac bardziej masywne ringi w ich micro bardziej takie 'heavy duty' pod ciezkie castingowe patykiW moim odczuciu i w ciężkich spinningowych "patykach" masywne ramki z małym pierścieniem mogą mieć zastosowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Czyli wychodzi na to, że trafiłem perełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi