Żbiku Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Czyli jesteśmy na podobny poziomie ilościowym w sprzęcie. Ja faktycznie przerobiłem ostatnio wiele wędek, bo moja natura jest taka, że nie słucham rad bardziej doświadczonych kolegów i muszę przekonać się na własnej skórze co i jak. Stąd kilka nietrafionych zakupów czy uzbrojeń, przed którymi mnie przestrzegano ale ja i tak zrobiłem swoje. Oczywiście po chwili te kije wylądowały u innych właścicieli Nie mniej, miałem okazję porównać kilka fajnych modeli i sam przekonać się, który pasuje mi najbardziej. Stąd teraz mam kilka, idealnie wg mnie dobranych pod moje wymogi patyków i nie zamierzam ich szybko zmieniać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Swoja droga jest wazna Nie ma co kogos kopiowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 ...łowiłem niegdyś wspomnianym BR 2.3m 17lb, starsza serią...fajny kij pod bolenia na cięzko i sandacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Nie chodzi o kopiowanie, bo uważam, że jednemu przypasuje jeden kij, a drugiemu zupełnie inny. Niestety tak już mam, że jak mi się mówi: "będzie za mocny", "będzie za wolny", to ja muszę wziąć w łapę, pomachać i sam stwierdzić: "kurde, za mocny i za wolny..." No ale człowiek uczy się na błędach i na doświadczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) Mój nowy CDRBR290M przetestowany przez kilka dni. Zaliczył niestety tylko kilka krótkich szczupaczków, nic poza wymiar... Rzuca się nim bardzo fajnie i komfortowo prowadzi już od główki 8g + guma. Górnego zakresu w pełni nie sprawdzałem ale 25g + 4" to żaden problem. Stąd tym bardziej szukam nadal wersji o oczko lżejszej 230cm 5-21g 6-12lb (CDRBR290). Jeśli ktoś chciałby sprzedać taki blank lub kij na nim zrobiony, to z chęcią kupię Edytowane 18 Września 2015 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Witam kolegów. Moje pytanie brzmi : Czy ktoś z Was ma kija ukręconego na tym blanku ? Jak się sprawuję jaki jest realny cw tego kijka. Generalnie chodzi i opinie posiadaczy tegoż kija . Zasięgnąłem już rady tu i ówdzie i wydaję się , że bedzie dobry do nocnego sandaczowania,ale z chęcią poznam opinie innych użytkowników . Co do ich łamiliwości itp. Jestem o włos od finalizacji z przesympatycznym kolegą z forum , jednakże przed kupnem chciałem troszkę poczytać o tym blanku - w necie nie ma za wiele informacji na jego temat Będe bardzo wdzięczny . Pozdrawiam Paweł i z góry bardzo dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 NIe bardzo rozmiem przeniesienie mojego wątku do tego,,pytalem o kij na blanku XLS2108M wiec 15lb 275cm a nie 20-30 Dot wypowiedzi wyżej napisanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 No to w końcu jak ? Łamią się ,czy sie nie łamią ? Hlehle w blogu coś tam napisal,ale dla mnie nie jest to jednoznaczna opinia ,właściwie ,niczego się nie dowiedziałem Może z biegiem czasu ,ktoś z kolegów cos doda od siebie ? Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Mam br 2,75 21g i złego słowa o urazowość nie powiem. Zbrojony jeszcze przez Daniela z xrods... Edytowane 11 Marca 2016 przez huligan77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 XLS-y w sumie miałem 4 szt. w tym trzy różne modele. Wszystkie już produkowane w PRC z gęstością modułu 66 mln. psi - tj. do dziś najwyższą.Jedną sztukę "udało" mi się złamać. Był to model w długości 270 cm. i cw. do 35 g. Połamana szczytówka, zwyczajnie przy siłowym wymachu - bodaj na 2 wyprawie . Domyślam się, że blank był felerny (akurat ten kupiony w "promocji" w FC).Mam znajomego któremu też "udało" się połamać XLS-a nie pamiętam już nawet jaki model.Wcześniej miałem info. z "internetu" że to dość urazowe blanki - oczywiście nie wierzyłem na słowo, że od tak można połamać kij. Aż do swojego pierwszego razu.Szkoda, że cd. prowadzi taką dywersyjną produkcję, bo blanki - dla mnie absolutnie topowe.Mimo to dziś nie kupiłbym nowego modelu nawet gdyby był za 50 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 XLS-y w sumie miałem 4 szt. w tym trzy różne modele. Wszystkie już produkowane w PRC z gęstością modułu 66 mln. psi - tj. ...............................................Mimo to dziś nie kupiłbym nowego modelu nawet gdyby był za 50 zł.Jednego miałem, właśnie od Piotra (pracownia FC). Drugiego mam, również z drugiej ręki (pracownia Matusiak).Nie mogę powiedzieć złego słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Mam br 2,75 21g i złego słowa o urazowość nie powiem. Zbrojony jeszcze przez Daniela z xrods... Nie o BR tu mowa ,a o XLS-ach Zakupiłem starszy model XLS-a - ponaginałem dosyć mocno , pomachałem też konkretnie , wydaję się bez wad - zobaczymy nad wodą . Dla mnie to ostatnia szansa dla firmy CD . Kiedyś własnie w pewnej pracowni kupiłem Nowość wersję nano - technologi kosmicznej oh ah eh. Po wyjęciu z foli strzelił ok 20 cm od szczytu, praktycznie bez obciążenia . Od tamtego momentu powiedzialem "nigdy wiecej " CD. Ale nie byl bym sobą gdybym nie sprawdzil raz jeszcze Co do Blue Rapidow . To są zupełnie inne konstrukcje . Tym się gwożdzie wbija i kij nie pęka - nawet na robocie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Ja niestety też widziałem dwa XLSy połamane - 3,05m do 32gr i jednego 2,7m 3-14gr. Wszystkie kijki poległy w bardzo podobnych okolicznościach tzn: późna jesień temperatura około "0" C, w trakcie wyrzutu przynęty. Dlatego pomimo , że bardzo ale to bardzo lubię CD nie podchodzę do XLSów. Moim zdaniem za "kruche są" w zimnych porach roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Ja niestety też widziałem dwa XLSy połamane - 3,05m do 32gr i jednego 2,7m 3-14gr. Wszystkie kijki poległy w bardzo podobnych okolicznościach tzn: późna jesień temperatura około "0" C, w trakcie wyrzutu przynęty. Dlatego pomimo , że bardzo ale to bardzo lubię CD nie podchodzę do XLSów. Moim zdaniem za "kruche są" w zimnych porach roku. Dobrze wiedzieć :0 Muszę zakupić podręczny termometr 0 -1 nie wychodzę z domu W sumie tak myślę - i tak wtedy nie łowię Może mój się nie połamie - ja z kolei słyszałem o kilku XLS-ach 15lb 275cm ,katowanych nie miłosiernie - w najtrudniejszych warunkach i jakos latają do dziś . Zasłyszalem tej opini od użytkowników tych kijków ... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Moje XLS'Y się nie połamaly w trakcie używania ... teraz mam już tylko 2 ... 3 wyszły do ludzi i chyba dalej łowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Moje XLS'Y się nie połamaly w trakcie używania ... teraz mam już tylko 2 ... 3 wyszły do ludzi i chyba dalej łowia Miałeś tego 275 cm 15lb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 3.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Panów, którzy z obawy o urazowość swoich blanków XLS lub kijów na tych blankach, chcieli by się ich pozbyć zapraszam na priv - chętnie odkupię i pozbawię ich problemu i rozterek.PozdrawiamArek 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Panów, którzy z obawy o urazowość swoich blanków XLS lub kijów na tych blankach, chcieli by się ich pozbyć zapraszam na priv - chętnie odkupię i pozbawię ich problemu i rozterek.PozdrawiamArekJa za to słyszałem, że bardzo pękają 3-składowe, 10lb, 2,7 i 3 metrowe Talony. Też chętnie przejmę ten kłopot na siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Panów, którzy z obawy o urazowość swoich blanków XLS lub kijów na tych blankach, chcieli by się ich pozbyć zapraszam na priv - chętnie odkupię i pozbawię ich problemu i rozterek.PozdrawiamArek Arek pozamiatał Hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Panów, którzy z obawy o urazowość swoich blanków XLS lub kijów na tych blankach, chcieli by się ich pozbyć zapraszam na priv - chętnie odkupię i pozbawię ich problemu i rozterek.PozdrawiamArekhttp://allegro.pl/commposite-developments-xls-spinning-szczupak-cd-i6040306436.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo72 Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Panów, którzy z obawy o urazowość swoich blanków XLS lub kijów na tych blankach, chcieli by się ich pozbyć zapraszam na priv - chętnie odkupię i pozbawię ich problemu i rozterek.PozdrawiamArekPosiadam CD XLS i nie zauważyłem aby coś z moim kijem działo się niepokojącego a były momenty że przeginałem go dość znacznie i łowiłem w niskich temperaturach. Zresztą blank nabyty od Arka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafer Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Odpowiednik CD BR 2,75 do 28gr Od kilku lat mam ten kijek i jestem z niego bardzo zadowolony jednak chciałbym uzbroić sobie jego odpowiednik na zapas. Z tego co wyczytałem nowe Chińskie nieznacznie się różnią od starych Nowozelandzkich. Jaki obecnie produkowany blank jest najbardziej podobny do tego Blue Rapida ? Może jakiś Phenix albo Xzoga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Może po prostu Batson XST 1085F, ewentualnie XST 1144F? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 witam Mam słabość do Talona może 90MXF2 dobra opcja .Miałem ale choroba cast mnie wzmogła .polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi