nyny Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Na bolenie ze stojącej wody kij 12lb i kołowrotek 2500 w zupełności załatwiają temat, można grubiej ale uzasadnienia nie ma to najmniejszego chyba, że ktoś faktycznie lubi ćwiczyć podczas łowienia Dlatego napisałem, że będę myślał o kijku do boleniowania na lekko.Póki co od X lat jest to mój podstawowy bolnieowy zestaw, a że większość łowie na rzekach toi na stojące go zabieram.Dyskomfort mam tylko wtedy jak UL po boleniowaniu do reki biore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Dyskomfort mam tylko wtedy jak UL po boleniowaniu do reki biore Myślę, że 99% populacji ma to samo ale w odwrotnej kolejności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Mam ten kijek na tym blanku. Dla mnie to uniwersał i w dodatku jest dość szybki co jeszcze bardziej mi pasuje. Kijek kupiony z myślą o sandaczach, a w rzeczywistości poławiam na niego oksy ale takie 30 w górę (tych mniejszych też nie gubi). Używam go do połowu kleni na wobki 3-5cm + smużaki oraz gdy zaczyna fajnie ganiać bolek zakładam bezstera zazwyczaj był to krąpik Tomka Janeczka nie wiem ile waży dokładnie,zgaduje coś koło 15g i śmigam nim za bolkiem. Kij pięknie pracuje, ładne ugięcie. Nie jestem żadnym szpecem od bolków od niedawna je łowię bardziej świadomie. Takie bolki 60-70 idą pokornie Plus myślę że spoko opcja na fajnego kropka, również nie miałem na nim żadnego powyżej 40 cm,ale takie od 30-38cm i nie spadały. Fajnie mi się tym kijkiem twichinguje przy kropasach. Ma też tą moc że w silniejszym nurcie można poprowadzić jakiegoś sdrka czy większego wobka. Oczywiście "sandacze" też nim łowię głównie są to główki od 4-17g plus wąska guma typu kajtek w rozmiarze 4 cale. Największy sandacz 70cm wyjechał równie szybko co bolki. Szczupaczki też można na niego śmiało łowić nic nie spada. Szczerze polecam.Bartek mówisz o tym CD NANO EXN 792ML?To z tego blanku wyszedł aż taki uniwersalny kozak/Jak masz go zbrojonego, tzn. jaki rodzaj przelotek i typ zbrojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Mam go od kolegi z forum jbk uzbrojony w torzity, super kijek. Dokładnie ten model o którego Pan spytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Mam go od kolegi z forum jbk uzbrojony w torzity, super kijek. Dokładnie ten model o którego Pan spytałDzięki za info.Jeżeli mi się sprawdzi ten CD w szerokim zakresie przynęt to 12 lb qualia może się spodziewać transferu jak Piątek z Milanu do Herty .No to czas na poważne rozmowy z twórcą kija . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 najwyższy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Dzięki za info.Jeżeli mi się sprawdzi ten CD w szerokim zakresie przynęt to 12 lb qualia może się spodziewać transferu jak Piątek z Milanu do Herty .No to czas na poważne rozmowy z twórcą kija .Rób rób, przetrzyj szlaki Czy to jest TEN twórca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Rób rób, przetrzyj szlaki Czy to jest TEN twórca?Oczywista oczywistość[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Rozumiem tajne jezioro ale żeby twórca tajny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 Rozumiem tajne jezioro ale żeby twórca tajny... (S)tworca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Rozumiem tajne jezioro ale żeby twórca tajny... Żadna tajemnica.CAGE RODS. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Pytanko za 100 pkt, ile realnie uciągnie blue rapid 2,52 do 35g? Mam 2,30 do 28g i jestem z niego bardzo zadowolony ale potrzebuje mocniejszego kija pod gumy do 45-50g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Pytanko za 100 pkt, ile realnie uciągnie blue rapid 2,52 do 35g? Mam 2,30 do 28g i jestem z niego bardzo zadowolony ale potrzebuje mocniejszego kija pod gumy do 45-50g To nie są blanki do przeciążania, gdyż są prawidłowo opisane.30 g ołowiu + gumiak 4" więcej bym na niego nie założył. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 ... i tak zaraz się "znawcy" znajdą , co powiedzą , że da rade 50 gram i więcej ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Po części się zgadzam bo kilka rapidów mam ale spotkałem się z opinią że konkretnie ten o którego pytam to "mocny zawodnik".Swoim do 28g rzucałem 32/33g, zdarzało mi się i 35g ale to juz było na styk jego możliwości. No nic, chyba będę musiał w innej stajni poszukać blanku który spełni moje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Pocoś ktoś wymyślił blank 50 gr ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Pocoś ktoś wymyślił blank 50 gr ...By nie wyważać zamkniętych drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 @Gucio do tablicy.Masz Blue Rapida do 14 (2,52) i dłuższego (2,75) - to jest krótsza "wersja" tego 2,75 do 14 czy inna praca i akcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 jeżeli oba blanki są z ego samego okresu produkcji, to praktycznie to samo ... takie wrażenie odnoszę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 jeżeli oba blanki są z ego samego okresu produkcji, to praktycznie to samo ... takie wrażenie odnoszę ...Tak sobie też myślę, ale wolę się upewnić. A nie kojarzy ktoś nazwy blanku z serii Blue Rapid oczko lub dwa lżejszego?Ja coś jakby przez mgłę kojarzę, że był takowy ale nie mogę namierzyć nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) CDBR 2-12gr 2,52m / 3-14 gr 2,52m CDBR 4-18gr 2,52m CDBR 3-14gr 2,75mw CD BLUE RAPIDR ten do 14gr jest najlżejszy ; w CD EXTRA SENSE były 1,5-7gr i 2-12 gr i XLS był 2-10gr była kiedyś krótka seria CD BR opisana jako 12gr , ale oznaczenie było takie samo jak tego 14gr czyli CDBRB 299L Edytowane 16 Grudnia 2020 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Ooo dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Znalazłem jeszcze takie:BLSLH2100UL 2,54m 1,5-9gr 2-8lbBLSLH2102L 2,59m 3-12gr 4-10lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 ... już nie pamiętam , ale te blanki były chyba robione tylko na rynek wschodni "DMITRY" w czasach ich współpracy ....... zresztą nie tylko te, bo wiele innych fajnych blanków nie dotarło nigdy do nas, a były dostępne tylko na "wschodzie" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Miałem mały plan, ale z racji że dostępność samych blanków jest zerowa niestety chyba temat nie do zrealizowania.Dzięki jeszcze raz za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi