esox81 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć koledzy nabyłem ostatnio kijek jak w opisie czyli blue rapida nz 275 cm do 35 gr w stanie sklepowym. Mam pytanie ponieważ do wodowania jeszcze troszkę czasu upłynie . Jak ten kijek się spisuje jakie znosi obciążenia i z jakimi przynętami najlepiej pracuje i ogólne spostrzeżenia użytkowników. Z góry dzięki. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez esox81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Patryk bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Wiesz na razie przeszedł tylko obrzęd potrząsania na sucho . Chcę go na rzekę pod sandałki i bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Tak z główką 20g i gumą 4" to już dobrze gada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 (edytowane) ... to bardzo mocny kij i bardzo szybki ... przynajmniej takie były wszystkie wcielenia tego modelu Edytowane 22 Stycznia 2021 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Kij na duże ryby. Normalnym bolkom, które mi się trafiają w Odrze odbiera chęć do jakiejkolwiek walki już samym zacięciem...... Niemniej, to bardzo fajny kij. Na jesienne łowienie, z szansą na większą rybę jest zawsze pierwszym wyborem. Jeśli nie potrzebuję czegoś krótszego.tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Dzieki za opinie. Teraz wiem że wybór był słuszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Chciałem do niego dać ultegrę 4000 ale jest za ciężka. Wiec chyba pójdzie na giełdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 zastanów się jeszcze raz , bo źle uczynisz ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Chciałem do niego dać ultegrę 4000 ale jest za ciężka. Wiec chyba pójdzie na giełdę To ile ona waży??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 To ile ona waży???U panie, łokcie siadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 D'Artagnana konia kuzyn łowił kiedyś kijkiem z podpiętą Ultegrą 4000, ale zmienił kręcioł na lżejszy. Dzisiaj jak idze ulicą, to palcami haczy o asfalt. Tak mu się rynce wyrobiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Chciałem do niego dać ultegrę 4000 ale jest za ciężka. Wiec chyba pójdzie na giełdęHmmmm. Łowię w Bałtyku Daiwą 3000HC. Podobno 290g w czystej postaci. W zestawie Taiaha, kolejne +/- 250g. Rzuty częste, rzuty na maksa. Ręka wciąż na swoim miejscu. Nad rzekę też ten zestaw zabieram. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Hmmmm. Łowię w Bałtyku Daiwą 3000HC. Podobno 290g w czystej postaci. W zestawie Taiaha, kolejne +/- 250g. Rzuty częste, rzuty na maksa. Ręka wciąż na swoim miejscu. Nad rzekę też ten zestaw zabieram.Waldek bo TY ze starej daty, mocny w garściach jesteś, obecna młodzież jakaś bardziej lelawa jest, więc o każdy gram walczy :lol: . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 To nie tak Józek. O ile warto zawalczyć o parę gramów, przy zestawach typu UL i L, to bez sensownym wydaje mi się taka walka, przy cięższych zestawach. Tu bardziej stawiam, na wyważenie zestawu i jego dopasowanie do predyspozycji wędkarza i warunķów łowiska.Zresztą odchudzanie kijaszka z lakieru, gdy później wiatr napiera, ze znaczną siłą... Już kiedyś o tym pisałem ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Może ktoś się orientuje czy w starej serii extrasense był kij 12lb w długości 6'6 5-19g? Edytowane 5 Lutego 2021 przez Haxley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Może ktoś się orientuje czy w starej serii extrasense był kij 12lb w długości 6'6 5-19g? A to nie było tak, że robili 3 modele różnej mocy o tej samej długości 2,35m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Waldek było z 15 modeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarekkol Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 dzień dobry,czy może miał ktoś do czynienia z blankiem: CDBR-832ML 2 2,52 5-21 6-15 Fast Medium/L czy byłby odpowiedni do złożenia wędki pstrągowej ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 dzień dobry,czy może miał ktoś do czynienia z blankiem:CDBR-832ML 2 2,52 5-21 6-15 FastMedium/L czy byłby odpowiedni do złożenia wędki pstrągowej ? pozdrawiamNa grubego pstrągala i owszem w tych parametrach, pytanie tylko czy łowcy będzie odpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 ... poszukaj 18 lub 12 z tej samej serii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 dzień dobry,czy może miał ktoś do czynienia z blankiem: CDBR-832ML 2 2,52 5-21 6-15 Fast Medium/L czy byłby odpowiedni do złożenia wędki pstrągowej ? pozdrawiamZdecydowanie za mocny. Jeśli CD z obecnej ofert to seria nanoCDEXN-792LCDEXN-792ML 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Patryk mam tego CDEXN-792ML czym się różnia wspomniane przez Ciebie modele. Ten L ma delikatniejszy szczyt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Patryk mam tego CDEXN-792ML czym się różnia wspomniane przez Ciebie modele. Ten L ma delikatniejszy szczyt? PozdrawiamOba blanki idealnie się uzupełniają. Model L jest delikatniejszy, ogarnie tak do 15g gdzie ML ogarnie powyżej 20g.Nie miałem tych blanków w tym samym czasie żeby dokładnie porównać. Jednak model L według mnie ma również trochę delikatniejszy dolnik. Charakterystyka podobna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 (edytowane) Przebrnalem przez caly watek, ktory zostal rozpoczety 15 lat temu. Tu i owdzie mozna sie natknac na kilka zdawkowych opisow dotyczacej wspolpracy blanku z plecionka i zylka i jakimis konkretnymi przynetami, ale na 42 stronach zadnego calosciowego opisu.Prozno szukac pelnego opisu w tej chwili juz "legendarnych" Sunrisow czy BR-ow. O XLS-ach wiadomo,- ze sie lamaly...W latach gdy pojawily sie na polskim rynku czyli u Irka kupilem jednego z pierszych trzy czesciowych niebieskich blankow bodajze do 18g opisywal go Irek. Fajny byl, ale ustepowal Loomisom GLX wiec sie rozstalismy. Potem mialem mozliwosc obserwowania BR u kolegi. Zacinal wszystko i wszedzie pod warunkiem ze z duzej odleglosci, na krotkim dystansie zaciecia byly w irytujacym procecie nieskuteczne. Potem, ale tez juz z 8-9 lat temu mialem w rekach kolejnego BR-a podczas bardzo milych odwiedzin u forumowego kolegi w Holanii,- takze i on po latach nie zrobil na mnie dobrego wrazenia... Tak wiec BR-y, ktore mogly by mnie teoretycznie interesowac czyli od 9' do 9,6' sobie odpuscilem na amen, ale po rozmowach z Jozkiem interesowaly mnie Sunrise.Teraz dzieki uprzejmosci Daniela nabylem Sunrisa i juz po pierwszym sandaczu ktory wzial 2m od szczytowki wiedzialem, ze sie polubimy... Edytowane 19 Czerwca 2021 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi