Friko Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 ...pomacałem - nowe blanki Composite Developments z serii Blue Rapid i Sunrise. Serie jakby stare ale blanki jakby nowe. Cóz moge powiedzieć. Od pierwszego dotyku ma się wrażenie obcowania z high-tech. Blanki są bardzo lekkie i szybkie. ohmy.png ładnie pracują całą długością. Jest z czego wybrac w długosciach 2,5-3 metry, kilka blankow krótszych (UL) tez widziałem. Nie jest to oczywiscie oferta popularna ale czasem wrto potrzymać dobry blank w rece...żeby mieć pojęcie jak być może Zachęcam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Friko,Tylko długość 2,5 - 3m? Są jakies jednoczęściowe blanki w okolicach 2m? Czy jest coś ok. 3m do 25g? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jednoczesciowych krotkich niestety nie widzialem, ale były ciekawe blanki w dlugosciach 2.3 oraz 2.55 Dłuższe mocniejsze blanki też są, np taki do rzecznej gumy 2.75 7-28 grama Oczywiscie blankow jeszcze dluzszych, takich od 2.90 w gore tradycyjnie jest tez duzy wybor, w tym naprawde potezny blank łososiowy - to trzeba wziąc do ręki niestety zeby zrozumieć, więc jak możesz to wpadnij do pracowni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam. Chciałbym Was prosić o opinie nt. kijków zbudowanych na blankach CD- Blue Rapid i Sunrise w kontekście łowienia wielkorzecznych boleni (spinnig 2,75- 3,0, przynęty 10- 21 gram, żyłka o,23 mm). Czy macie jakieś uwagi na ich temat, jakieś plusy i minusy tych kijków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 wydaje mi sie ze popper i pirania mogą ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam. Chciałbym Was prosić o opinie nt. kijków zbudowanych na blankach CD- Blue Rapid i Sunrise w kontekście łowienia wielkorzecznych boleni (spinnig 2,75- 3,0, przynęty 10- 21 gram, żyłka o,23 mm). Czy macie jakieś uwagi na ich temat, jakieś plusy i minusy tych kijków? Witaj! Jakiś czas byłem w posiadaniu takiego kija: COMPOSITE DEVELOPMENTS N.Z LTD ROD CLASSIC II 3,05 m 10-28 g moc 17 lb przelotki Fuji Hardloy, szczytowa Fuji SiC, uchwyt Fuji DPS Po krótkim użytkowaniu (na początku sezonu boleniowego) postanowiłem się z nim rozstać - powód - był jak dla mnie za szybki (sztywny) przez co zbyt dużo ryb traciłem lub miałem problem z zacięciem - zresztą opisałem to w wątku Bolenie 2008 prawie na początku Kij ten bardziej nadałby się na sandacze i szczupaki - mocy miał sporo, że nawet przynętami >30g dało się spokojnie rzucać - może opis blanku był błędny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 @Herman najlepiej bedzie jak wybierzesz się do pracowni Fishing Center i sam pomacasz blanki - zdaje sie ze na przelomie sierpnia / wrzesnia ma być nowa dostawa z CD. Blank opisany przez @piranie faktycznie bardziej w kierunku sandacza niż bolenia. Ja bym sie rozgladal za modelami 9'0 opisanymi do 21 lub 25 gram - nie pamietam konkretnych nazw bo sa dlugasnie i skomplikowane, ale zdaje sie ze we wszystkich seriach CD (GIII, GIV, GV) sa takie modele - wiec na pewno cos znajdziesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Witam. Chciałbym Was prosić o opinie nt. kijków zbudowanych na blankach CD- Blue Rapid i Sunrise w kontekście łowienia wielkorzecznych boleni (spinnig 2,75- 3,0, przynęty 10- 21 gram, żyłka o,23 mm). Czy macie jakieś uwagi na ich temat, jakieś plusy i minusy tych kijków? Tu masz troszkę: http://fishingcenter.com.pl/forum/viewtopic.php?t=238&si d=cbe54313fc693809806ae6827e8b8fad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam,@Herman, jeżeli potrzebujesz wędkę pod bolenia, tak jak mówił Friko wpadnij do pracowni. Aktualnie z CD są dostepne Blue Rapid 2,75m 5-21g oraz XLS 2,75m 6-25g. Weź pod uwagę również G.Loomisa ST1084-2 IMX oraz ST1143-2 GL3Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Pojawię się w Pracowni, zaraz po urlopie, czyli za ok. 2 tyg. Dzisiaj ganiałem za boleniami ze swoim starym Mitchell'em Prestige.Ale bolenie widząc, że łowię na takie starocie, ignorowały mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Hi! Mam pytanie do forumowiczów, czy jest ktoś może użytkownikiem spiningu zbudowanego na blanku BLRXLS2120MH (3,05 m; 8-32 gr; 8-20 lb; X/Fast) lub może coś na temat tego blanku powiedzieć. Chciałbym sobie sprawić coś nowego pod sandacza na rzekę, głównie guma i główki max. 25 - 30 gr., oraz woblery 7 - 14 cm. Okazyjnie połów boleni (uklejka RH-12). Będę wdzięczny za wszystkie opinie i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Ja mam starszego brata (blue rapida do 35g, 3m), kilka blanków z tej serii miałem w swoich rękach, ale tego niestety nie. Z opisu powinnien jak najbardziej nadawać się do Twoich celów, alenie ma jak samemu machnąć .Myślę że najlepiej jak odwiedzisz pracownie i sam zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Hm, ja mieszkam na takim zadupiu , gdzie mieszka 4,5 mln ludzi i nawet metropolię chcą tu zrobić ale do najbliższej pracowni, gdzie mógłbym teoretycznie pomacać ten blank (nie wiem czy go mają na stanie) mam 70 km , co prawda autostradą ale za to płatną i w dodatku w remoncie . Więc jak czytam wspomnienia remka to mnie h.j strzela i zastanawiam się za jakie grzechy się tak męczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Nie ma lekko. Ja zamawiam w ciemno Trafień w dziesionę mam jakieś 60-70% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam może ktoś z szanownych forumowiczów używa kija zbrojonego na takim blanku XLS BLRXLS2120MH G V/66mln.2 3,05 8-32gr 8-20lb X/Fast Med/H szukam kija na noc do relatywnie dużych woblerów 12 14 cm o małej masie własnej i problemami z lataniem jak Rapala Huski Jerk i podobne. Główna zdobycz sandacz czasami uwiesi się niewielki sumek może jakiś boleń czy taki kij spełni moje nadzieje innym wyborem jest blank tej samej firmy z serii BLUE RAPID BLSJH2118MH G IV 2 3,00 10-35gr 10-20lb X/Fast M/Heavy blank będzie pracował pod linką 20 lb z góry dzięki za wszelakie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ja łowię tym BR już 3 lata, i sobie bardzo chwalę. Do Twojego wyboru będzie jak najbardziej OK, chyba że chcesz go używać z DT na Parsęcie, wtedy się podda. Co do XLSa, niestety nie miałem nawet blanku w ręku, ale sądzę po innych produktach z tej serii powinien się nadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam,@szpiegu myślę, że kij na tym blanku będzie idealny. Będziesz na targach? Mam zmontowany taki kij.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Panie Ireneuszu a o którym blanku pan teraz mówi XLS czy Blue Rapid niestety na targach być nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Mówię o XLS. Nie tylko woblery, ale i gumy komfortowo odsłuży. Szczególnie te w długości 3,05m nie mają sobie równych. Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 No wlasnie ogladalem tego xls o ktorym mowa. 305cm ale cw chyba do 25gr ale moge sie mylic. Super wędzisko, bardzo lekkie, bardzo szybkie dokladnie takiego kija szukalem na rzeke dla siebie. No niestety cena... z tego co pan mowil ok 1,4-1,5 narazie jest dla mnie nieosiagalna. Hehe no ale juz wiem do czego dążyc kiedys tam kiedys. Aha nie wspominalem o wykonczeniu... perfekcyjne!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Blank na trocie BLRBR2118H Witam,jestem zainteresowany opinią kolegów po kiju na temat wędki zbudowanej na tym blanku.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Nie posiadam wędki zrobionej na tym blanku , ale mam kij BLRBR2126M .Patrząc na mój blank i na parametry tego co ty wypatrzyłeś bedzie to naprawdę fajny kij trociowo - łososiowy o dużej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dziękuje za odpowiedz. Zastanawiam się tylko nad gramaturą ( nie za twardy ? ), żyłka czy plecionka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Witam, Jest to dobra propozycja. Sugerowal bym uzbrojenie w dwustopkowe przelotki ( moj ma Alconity)- wedka troche sie zmiekczy i pozwoli na rzuty cala gama przynet trociowych. Plecionka- zdecydowanie NIE! Jest to szybki kij i efekty po zacieciu ryby byly by takie sobie Jak masz chwile podjedz do Fishing Center- obejrzysz na zywca Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Witam Czy ktoś z Kolegów używa wymienionego CD BLR 299ML ?proszę o kilka słów komentarza .Przymierzam się do lżejszegokijka który obsłuży głowki od 3 gram do 14 g plus guma max do7/8 cm ale i mniejsze.Szczupak ale i okonie plus ew. sandaczna lekko 10-14 g główka.Jak wypada porównanie z IST 993Batsona ?? Z góry dziękuję za pomocmaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi