Skocz do zawartości

Blanki Composite Developments

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli lepiej dać insert do KSKSS? Bo stoję przed tym dylematem, czy goły blank, czy insert pod frezowany. Fakt, że jak się zamyka dłoń na gołym KSKSS, to mój środkowy palec opiera się o rant stopki kołowrotka, ale też dotykam gołego blanku, ale czy to przełoży się w czucie, to nie wiem, a przy długim wędkowaniu ten rant może męczyć.

Insert drewniany rozwiercać na średnice blanku, czy może więcej i dać arbor do środka, aby zmniejszyć wagę?

Zważyłem KSKSS z założonymi insertami Piotrka Matusiaka i 16 stka waży 25 g , 17 stka waży 27 g a fore 9 g (to nie jest docelowy fore tylko prototyp i będzie zastąpiony czymś innym), a więc waga jest do zaakceptowania i porównywalna do DPS i zważywszy że jeden z najlżejszych uchwytów Minima waży 20 g to uchwyt Fuji  można z całą pewnością założyć  na kij klasy UL czy też L nie mówiąc już o M,czy MH.

??? Czy te inserty są rozwiercane na jakąś piankę? Niemożliwe, żeby ważył pełny 25g

• 1 miesiąc temu...

No a Twoja Elitka 12 lb? Powinna przecież dawać radę.

Wiem bo mam uboższą wersję avs86mf2. Kombajn, mogę nim łowić wszystko poza wąsami.

Co do Psulka, na papierze wychodzi że 275 cm 10-35 g ma, zobaczymy jak wróci na forum, czy faktycznie.

Zdarzyło mi się też sandacza popełnić przy jego użyciu. Na lekko. Natomiast kijaszek ma tendencje do głębokiego gięcia sie, jest dedykowany do rybek dynamicznie walczących jak pstrąg, kleń, boleń w pierszych sekundach. Świetnie je trzyma. z dodatkowych zalet bardzo ładnie się nim rzuca. Jest przy tym szybki w normalnym tego słowa rozumieniu, wraca, nadąza za ruchami ryby. W nienormalnym rozumieniu fast - nie jest pałą.

Karol, jest ryzyko, że lista psulka nie jest aktualizowana i nie zgadza się do końca, sam mam ochote na Blue Rapida MH, ale mam sygnał od jednego z kolegów z forum, że może już go nie być...

No ale wierzę, że na mnie czeka.

Swoją drogą, wie ktoś kiedy Paweł wróci na forum?

Karol, jest ryzyko, że lista psulka nie jest aktualizowana i nie zgadza się do końca, sam mam ochote na Blue Rapida MH, ale mam sygnał od jednego z kolegów z forum, że może już go nie być...

No ale wierzę, że na mnie czeka.

Swoją drogą, wie ktoś kiedy Paweł wróci na forum?

Ponoć 01.12