Plecha Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Za wiele to o nim nie powiem bo raz żaden ze mnie znawca a dwa że mam tylko jeden wiec brak materiału porównawczego. Uderzające jest to że jak na klasę #5 to na prawdę bardzo delikatnie wygląda. Wykonanie bardziej niż porządne, wszystkie składy dobrze dopasowane ,krawędzie równe, Kij po złożeniu zaskakująco prosty nieznaczne odchylenie w części szczytowej. Fajnie oznaczony kręgosłup na każdym składzie kropeczka i logo CD. Fotki ugięcia, grubości ścianek, wstawię wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Na razie kilka fotek poglądowych. Ugięcia nie udało mi się dobrze pstryknąć samemu jutro skorzystam z pomocy to powinno pójść łatwiej.A tu grubość ścianek:I średnice szczytu i dolnika :To narazie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Witam! Mam pytanko dla znawców tematu. Jakie przelotki do tego blanku (BLRXLS2120M) byłyby najlepsze. Chodzi mi tutaj głównie o możliwości rzutowe, czyli jak najdalej. Potrzebuje coś takiego do nocnego brzegowego połowu sandałków na rozległym blacie jeziora, no i oczywiście do "bolkowania" na rzece. Podałem jako priorytet najdalsze rzuty, bo takie są mi potrzebne na jeziorze (głównie smukły, płytkochodzący wobler). Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Cascade Composite 1-10g Założyłem ten temat ponieważ poszukuję tego blanku... Mam kij wykonany na blanku Cascade Composite 2,75 1- 10 g. Taki opis widnieje na kijku. Niestety z powodu głupoty użytkownika kij uległ złamaniu w szczytowym segmencie. W związku z tym poszukuję tego blanku w celu przezbrojenia. Z tego co udało mi się dowiedzieć producent firma Composite Development została przejęta przez Batsona. Myślałem również o przezbrojeniu na blank o podobnych parametrach, niemniej na początku chcę się zorientować czy może ktoś będzie wiedział czy można jeszcze gdzieś nabyć taki blank. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Bardzo wątpliwe. Wytwórnia Cascade została przejęta wiele lat temu, a później Batson przeniósł produkcję do Chin. Może od jakiegoś prywatnego kolekcjonera tutaj z forum czy z ebay'a coś trafisz ale to jak 5 w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Raczej jak 6 w lotka. Czasem w Stanach pojawiają się pojedyncze krótkie jednoczęściówki i jak pamiętam było kilka muchówek. Dłuższych nie widziałem już sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Właśnie tak mi się wydawało... Pewnie przyjdzie poszukać blanku o podobnych parametrach... szkoda. Na szczęście zostały fajne komponenty w postaci przelotek Minima i eleganckiego insertu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 I to może być trudne. Możliwe że podobny byłby Batson SH1081. Ale ponieważ był fajny ( dla mnie) to nie jest już produkowany. Jest model dłuższy 2,9m o wyrzucie 2-10g jak dobrze pamiętam. Aktualna seria ma oznaczenia DSS*****. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 W jakiej odległości od szczytu złamałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 W połowie szczytowego segmentu... jakieś 60 cm. Myślałem o ratowaniu kijka, ale obawiam się, że nawet mimo chirurgicznych zabiegów nie będzie to ten sami kijek. Zainteresował mnie ten Batson. Miałem kiedyś w ręku RX6, ale był dla mnie zbyt "lejący". Myślę o Elixirze, ale wolałbym coś dłuższego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czyli IST1141F masz do obejrzenia jak ma być mniej lejący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Odwiedź P.Kawalca, miał ostatnio bardzo fajny blank 280cm do 10g - głębokie płynne ugięcie i przyjemnie dynamiczny. Cenowo poziom Batsona rx6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Właśnie muszę się do niego wybrać, bo właśnie on zbroił tego nieszczęśliwie złamanego Composita... Dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czyli IST1141F masz do obejrzenia jak ma być mniej lejący. A jeszcze mniej lejący to XST1141F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Kawalec dwa blanki miał z Rodmasu jeden jest u mnie więc Ty pewnie masz ten drugi. Zapytaj w Rodmas może mają gdzieś zachomikowany jeden blank bo z tego co wiem mieli ich sporo.Niestety mój nie jest na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 No i po wizycie u Pana Zbyszka dobraliśmy blank o identycznych parametrach (nawet nieco dłuższy) i podobnej pracy. Komponenty prawdopodobnie uda się w większości odzyskać. Na 15 lipca będzie nowy kijek, a i cena nowego blanku zachęcająca. Dzięki za podpowiedzi. Co do Cascade Composites, to faktycznie ze świecą szukać. Ponoć po przeniesieniu produkcji do Chin wszystko upadło.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Zapytam z ciekawości...wybrałeś ten 280cm do 10g? Edytowane 24 Czerwca 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Tak dokładnie ten IM6 GB 92 L. Taki akurat pod moją rękę. No i długość, zakres obsługiwanych przynęt oraz praca, która mi odpowiada. Stary, porządny Loomis. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez kyller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Świetny blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Pomachałem nim trochę i można stwierdzić, że to miłość od pierwszego wejrzenia... oby odwzajemniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Bardzo mocno zainteresował mnie blank CD BLRBR299MH GIV/57mln 2,52m 10-35g 10-20lb. Jednak nie widzę go nigdzie w sprzedaży, zapewne to jakiś starszy model? Pytanie, czy ten blank ma swój odpowiednik w obecnie oferowanym m.in. w FC blanku: CDBLBR2252-1035 2 2,52 10-35 10-20 Fast Med/H 520,00.- Czy może to zupełnie różne blanki? BLRB299MH spodobał mi się z testów FC i na takim blanku chciałbym złożyc swój kij na Wisłę. Czy ktoś z Was używa któregoś w wymienionych modeli (+ jeszcze CDBLBR2275-1035) i może opisać swoje wrażenia z jazdy? Głównie interesuje mnie górna granica komfortu podbijanej masy główki oraz szybkość kija (uzależniona oczywiście od uzbrojenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) Kuba, musisz przedewszystkim pamietac o tym, ze nowe modele sa robione z nizszego modulu wegla i moga sie roznic pod wzgledem szybkosci od starszych, ktore raczej sa juz niedostepne. Edytowane 11 Lipca 2014 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Miałem starszy model jeszcze z N. Z. Uzbrojony przez P. Matusiaka do cięższego łowienia Sandaczy z dna. Dla mnie rewelacja, zaczynał pracować 15 plus guma, najciężej łowiłem 35 plus gumiś i można było jeszcze ciężej, ale nie miałem takiej potrzeby. Na Wisłę i duże głębokie zbiorniki polecam jak najbardziej, pała konkretna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Kuba, musisz przedewszystkim pamietac o tym, ze nowe modele sa robione z nizszego modulu wegla i moga sie roznic pod wzgledem szybkosci od starszych, ktore raczej sa juz niedostepne.Dzięki za info. Dlatego właśnie pytam o porównanie do "dzisiejszych" modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Obniżoną modułowość czuć, 2,52 20lb jest mniej pałowaty, żywszy, ale nadal potężny, mimo tego, że jest smukły i ma małą zbieżność. Moim zdaniem różnica na plus w sensie subiektywnych odczuć, ale nie porównywałem masy blanków i wyważenia własnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi