Skocz do zawartości

Blanki Composite Developments

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

CD Blue Rapid, 2.75, 12-20lb, 10-35gr

Witam.

Mało na jego temat w necie,mało na forum. Czy któryś z userow posiada,miał styczność z w/w.

Może ktoś pokusi się o porównanie ze starszym modelem.

Z góry dzięki za każde informacje...

• Like 1

Mam 2,75m 10-35gr 20lb od kilku latek CD BLU RAPIDa ( obecnie II gen a wcześniej I gen ) miałem nowego III gen  w ręku (BLANK).

NOWE z budowy/zbieżności przypominają przedostatnią wersję  (II gen). Nadal szybkie ,mięsiste ale z przesuniętym nieco ugięciem w stronę środka blanku jak to miały blanki I gen NZ. Stało sie to pewnie dlatego iż zbudowane są z mat o niższym PSI , delikatniejsza szczytówka niż w I gen daje lepsze wyważenie.

Jak dla mnie to takie połączenie I i II gen w jedno ;) . Patryk zbudował dopiero co 2,52 30gr . Widziałem jak to pracuje i wygląda- jest OK. 

Edytowane przez miramar69

• 4 miesiące temu...

Mam Tajahę od Wobiego i jest mi mega wygodnie!

Zastanawiam się czy niebieski blank (dość oczojebny) będzie współgrał z czarną pianą i srebrnymi dodatkami.

inspiruję się oczywiście Dąbkiem i jego X-Zogą Taka....ten czarnuch jest mega!!!

Edytowane przez Przemek

post-47011-0-55986300-1428156210_thumb.jpg

Mam Tajahę od Wobiego i jest mi mega wygodnie!

Zastanawiam się czy niebieski blank (dość oczojebny) będzie współgrał z czarną pianą i srebrnymi dodatkami.

inspiruję się oczywiście Dąbkiem i jego X-Zogą Taka....ten czarnuch jest mega!!!

Edytowane przez Przemek

Nie wiem czy 25 to nie za mało...zawsze dawałem 30.

Może jacyś eksperci się wypowiedzą chociaż nie raz już było wałkowane że można od 25 zaczynać.... :P

To system KR i do tego Torzite (większe światło przelotki). W tym systemie nie ma większej przelotki wejściowej niż 25H.

Ja bym optował za klasyką, można zacząć od 30 lub 25,  a wybrałbym ATC Tytan, moim skromnym zdaniem idealny kompromis między ceną a jakością.

• Like 2

Pujdz w K nie w kr, wydaje mi sie ze typowy mega szybki storzek kr nie za bardzo bedzie do tego blanku pasował , ja mam uncjowego na torzitachw systemie K wlasnie na skss z insertem z korka , narazie to boleniowy ideał :)

Z tym ze nie zaczynał bym tego kija od 30 , nie ma sensu nie będziesz przecież używał żyłki 0,4mm , moj zaczyna sie na 20 i tunel na 5tkach z lekko wydłużonym stożku i lata po horyzont , a do tego używam dużych kołowrotków , 3500 daiwy .