Skocz do zawartości

Blanki Composite Developments

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

... już nie pamiętam , ale te blanki były chyba robione tylko na rynek wschodni "DMITRY" w czasach ich współpracy ....

... zresztą nie tylko te, bo wiele innych fajnych blanków nie dotarło nigdy do nas, a były dostępne tylko na "wschodzie"  :(

Dokładnie, te symbole pochodzą z katalogu na rynek naszych wschodnich sąsiadów.

Jeśli chodzi o blanki krótsze, to robili jeszcze taki:

BLSLH290UL 2,29m 1-7gr 2-6lb...

• Like 1

Ciężko będzie, ale podobno cuda się zdażają.

Chyba jednak najszybciej jest szansa za wschodnią granicą, tak ja koledzy pisali powyżej.

Może ktoś z forum ma tam kontakty i będzie w stanie pomóc...

Jest tutaj na forum kilka osób które handlują na wschodzie, trzeba spróbować.

• Like 1

Tez sie obawialem ext nano, ale przez sezon nie udalo mi sie dwoch polamac (te najdluzsze 20 i 25lb). Na tym mocniejszym to na zaczepie podciagalem ponton pod prad. A ten lzejszy przeszedł sezon nocnego sandaczowania.

Ale jeszcze daje sobie szansze, moze w przyszlym sezonie uda sie zlamac. To zrobie klejne bo super wedki i tanie blanki

Btw - blue rapid zlamalem dwa razy, z tej drugiej generacji. Ale to z mojej winy. Wedki same sie nie łamią ;)

Słusznie prawisz, co ludziska potrafią z kijem wyprawiać nad wodą to głowa boli.

Jasne, że może trafić się produkcyjny bubel, ale to inna bajka.

... ze swojego doświadczenia wiem , że jeżeli wędka/blank ma jakąś wadę techniczną/konstrukcyjną nie "przeżyje" pierwszych kilku wypadów , a przeważnie pierwszego no może drugiego ...

... trzy razy po uzbrojeniu blanku w trakcie testu sprawdzającego (a zawsze to robię zanim oddam wędkę właścicielowi) zdarzyła Mi się "rozzsypka"

... w dwóch przypadkach była to ewidentna wada techniczna , a trzeci niestety nie do końca można było stwierdzić przyczynę , ponieważ blank był zakupiony z 2 może nawet 3 ręki i zwiedził za nim do mnie trafił pół świata ... więc nie wiadomo jak się z nim obchodzono - był to blank CD TAIACHA ...

Niestety ... większość uszkodzeń jednak pochodzi i jest z winy użytkownika lub użytkownik w znacznym stopniu poprzez nieodpowiednie obchodzenie się z wędką znacznie skraca czas jej użytkowania ...  ;)

• Like 1

Panowie zgoda ale nie mówię o błędach materiałowych tylko o wysokim module węgla i cienkich ściankach. Praw fizyki oszukać się nieda. Absolutnie niechcę szkalować tej marki. Te blanki należą do delikatnych. Bo zarówno CD EXT Nano, Baton rx8 i TX phenixa są blankami z którymi trzeba obchodzić się jak z jajkiem. Bo inaczej efekt końcowy jest taki

• Like 1

oczywiście , że tak... i dlatego dopisałem :

"Niestety ... większość uszkodzeń jednak pochodzi i jest z winy użytkownika lub użytkownik w znacznym stopniu poprzez nieodpowiednie obchodzenie się z wędką znacznie skraca czas jej użytkowania ...   ;)" 

i w tym zapisie zawarte jest: m.i.  przeciążanie spowodowane pewnie "ślepą wiarą" w opisy na blankach ,a nie kierowanie się faktami organoleptycznymi blanku ...  :rolleyes:

Panowie zgoda ale nie mówię o błędach materiałowych tylko o wysokim module węgla i cienkich ściankach. Praw fizyki oszukać się nieda. Absolutnie niechcę szkalować tej marki. Te blanki należą do delikatnych. Bo zarówno CD EXT Nano, Baton rx8 i TX phenixa są blankami z którymi trzeba obchodzić się jak z jajkiem. Bo inaczej efekt końcowy jest taki

przepraszam ...  i ten filmik ma świadczyć o tym , że blank/wędka jest do du......y  ???

przecież wyraźnie widać i dokładnie , to o czym napisałem zanim oglądałem twój film.... , a w nim dowody twojej "zbrodni !!!"   ;)

To nie jest wina złego blanku , tylko użytkownika , któremu się wydawało , że weźmie szczupaczka na "klatę" 

... zauważ kolego , że podnosząc taką rybkę , która walczy, szarpie się itd.... ; to nie jest to samo co powieszenie nieruchomego obciążenia i podnoszenie go statycznie  ;) pod innym kontem ustawienia wędki  ...

... najwięcej uszkodzeń powstaje w czasie zarzucania, zacinania , końcówki holu oraz podbierania .... bo wtedy powstają największe przeciążenia na blanku 

a od użytkownika zależ by pamiętał jak użyć wędki by to zminimalizować  ;) 

Edytowane przez miramar69
  • Like 1