Skocz do zawartości

Jezioro na Dolnym Śląsku

michalosix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam na urlop jakiegoś jeziora najlepiej na Dolnym Śląsku gdzie jest możliwość korzystania z łodzi i gdzie gania jakis drapieżnik, lokum nie musi być na wysokim poziomie, najlepiej z polem namiotowym. Ktoś coś zna, był, poleca? Pozdrawiam, M.

Na "dolnym" nie ma jezior ! Są tylko zaporówki takie jak Słup. Dla wielu wędkarzy istnieje wyraźna różnica pomiędzy jeziorem a zbiornikiem zaporowym. :P Pola namiotowe się zdarzają, a drapieżniki grasują tak naprawdę jedynie w Dobromierzu. :) Z resztą to również zaporówka.

Ja swojego czasu jeździłem do Gołuchowa (wielkopolskie ale niedaleko, okręg miał porozumienia 100%, chyba dalej tak jest).

Nie wiem jak z łodzią - do sprawdzenia.

Zaletą są tanie domki - standard ok.

http://www.gotis.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=2

Co do rybostanu to nie mam aktualnych danych.

PS Dolny Śląsk zostaw na emeryturę. Zawsze zdążysz pojeździć po "przydomowych" akwenach. Masz okazję, to jedź gdzieś dalej!

Poza Dolnym Śląskiem poleciłbym Wielimie koło Szczecinka (artykuł o jeziorze: http://www.crazyfishermen.pl/artykuly,strona,pokazwpis,znad_wody,74 ; można w necie znaleźć też jakieś filmiki). Sam na tym jeziorze nie łowiłem, ale podobno ryby tam są. Z łodzią i polem namiotowym też nie będzie problemu. Jeszcze kilka lat temu jeździłem w tamte okolice i byłem bardzo zadowolony z tych wypadów.

Na "dolnym" nie ma jezior ! Są tylko zaporówki takie jak Słup. Dla wielu wędkarzy istnieje wyraźna różnica pomiędzy jeziorem a zbiornikiem zaporowym. :P Pola namiotowe się zdarzają, a drapieżniki grasują tak naprawdę jedynie w Dobromierzu. :) Z resztą to również zaporówka.

NIe wiem jak brzmi Twoja definicja Jezioa ale , w obrebie 10km od legnicy jest ich przynajmniej 5 , drapiezniki grasuja na okragla tylko trzeba sie do nich dobrac...