vitor Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Cześć czy polecilibyście tą plecionkę?Będę ją miał na szczupaki do przynęt60-80 gram,jak myślicie kt?łrą lepiej wybrać 0,24 czy0,21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Coś takiego za ok. 90PLN? : http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/berkley-whiplash-cry stal-g5-a78-p102-k5025.html Kolego, kup sobie jakąś normalną plecionkę: http://aspius.pl/home/category/4/?źyłki-i-plecionki/plecionki .html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gfg8 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Ja ze swojej strony szczerze Ci odradze...Polecam Spiderwire Stealth, Power Strike, Stren... A wytrzymałość to zale?źy czy do casta czy pod korbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vitor Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 tak o tą mi chodzi, a ta jest zła czy co one by sł?ł?źła do casta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gfg8 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Stosunek ceny do jakości nie wypada w tym przypadku najlepiej...za te pieniadze kupisz coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Stosunek ceny do jakości nie wypada w tym przypadku najlepiej...za te pieniadze kupisz coś lepszego. A nawet bym powiedzial ze taniej kupisz cos lepszego. Ale @jaxon decyzje podejmiesz Ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vitor Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 a co byście polecili,i chciałbym aby plećka była wytrzymała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 a co byście polecili,i chciałbym aby plećka była wytrzymała Aby plecka byla wytrzymala to bym polecil Stren Super Braid, Sufix Performance Braid albo Power Pro.Kazda z nich kupiona w USA lub od zaufanego sprzedawcy w Polsce. Mysle ze koledzy zaopatrujacy sie w linki w kraju wskaza Ci zrodlo sprawdzonych plecionek. Jak masz zamiar lowic szczupaki na spore (ciezkie) wabiki to kup linke opisana jako 30 lb.To raczej przynety niz wielkosc ryb wymuszaja taka a nie inna moc w tym przypadku. Nie pytaj mnie prosze ile to bedzie w setnych czesciach milimetra. Mysle ze to kompletnie bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gfg8 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Jak do casta to kup sobie spokojnie 20lb albo mocniejsza... Tak jak wy?źej najlepiej u mnie się sprawdzały Spiderwire,Power Strike,Stren...kolejnośc przypadkowa wszystkie są naprawdę dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Najwa?źniejsze ?źebyś nie kupił podr?łbki, bo jest ich sporo. Krzysiek polecił Ci pewne źr?łdło - aspiusa - to juz połowa sukcesu. Kt?łrąkolwiek z plecionek kt?łre mają weźmiesz, raczej się nie natniesz. Do jerk?łw 60-80 gram powinieneś wziąć moim zdaniem plecionkę 30lb (30-funtową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gfg8 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Coś takiego za ok. 90PLN? : Kolego, kup sobie jakąś normalną plecionkę: http://aspius.pl/home/category/4/?źyłki-i-plecionki/plecionki .html Ta strona zapene koledze się nie wyświetli...ale jak coś skontaktuj sie z u?źytkownikiem @psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 30lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Kolego, kup sobie jakąś normalną plecionkę: http://aspius.pl/home/category/4/?źyłki-i-plecionki/plecionki .html Ta strona zapene koledze się nie wyświetli...ale jak coś skontaktuj sie z u?źytkownikiem @psulek A dlaczego? Mi się wyświetla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gfg8 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 O kurcze to mi się od jakiegoś czasu nie wyświetla...wyświetla mi się błąd we wszystkich przeglądarkach. W takim razie sorry za wprowadzenie w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vitor Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 wyświetliła się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gfg8 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 To super masz ju?ź dostęp do sprawdzonego sprzetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vitor Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Odbiegając troszkę od tematu co byście powiedzieli o spiderwire stealth?czy ona ma okrągły przekr?łj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Ja na nie łowię. Są ok. Zu?źywają się jak wszystkie i tracą kolor. Co do przekroju, to jakoś się nie przyglądałem. Na pewno nie są taśmowate. Mam te?ź gdzieś jeszcze na szpuli plecionkę na temat kt?łrej zało?źyłeś wątek. Jest sztywna jak drut i źle się układa na szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Novis Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Tak średnio z wyborem w Aspiusie, jeśli chodzi o Strena. I to jeszcze nie te, hm, modele.Spraw sobie PP, i jak koledzy ju?ź zaznaczyli, do tych przynęt 30 lb.Jak widać, do wyboru masz trzy kolory.Wszystkie będą traciły kolor, ale najbardziej ta strata będzie widoczna przy kolorze czerwonym i fluo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Podstawowy błąd popełniany przy zakupie plecionki to zało?źenie, ?źe kupi się najlepszą z mo?źliwych kt?łra przez x lat będzie słu?źyła. Plecionka jest jak klocki w samochodzie zu?źywa się i nic na to nie poradzisz. Mo?źna kupić firmy X albo Y, jak dla mnie są mniej więcej takie same. Wszystkie wycierają się na kamieniach, tracą kolor i co jakiś czas trzeba bez ?źalu(ja to robię przed ka?źdym wyjazdem) odciąć z metr i przewiązać ?źeby być pewnym zestawu. Są marki kt?łre się omija i takie kt?łre się poleca. PP, Stren, Spiderwire kt?łrąkolwiek kupisz u sprawdzonego sprzedawcy będzie Ci słu?źyła pod warunkiem właściwego podejścia do jej zu?źywania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vitor Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 No ok ale chyba 30lb to będzie troszkę mało bo łowie w bardzo zarośniętych miejscach i bardzo często są zaczepy,a to 30lb się zmniejszy na węźle a nie chcę tracić np jacka kt?łry jest prawie wart 4 dyszki.Ja się chyba będę nastawiał na spiderwire-a bobo jest chyba najmocniejsza w storunku do grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suli102 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 witaj kolego tylko Stren Super Braid kupisz tak naprawde za grosze na ebay-u polecam.Ja osobiscie uzywam tylko tych plecionek .A przerobilem ich juz troche.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suli102 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 P.S 20 lb wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jaxon jak plecionka ma napis 20lb to w og?łle cię?źko ją urwać :)Rękami nie pr?łbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
vitor
Cześć czy polecilibyście tą plecionkę?Będę ją miał na szczupaki do przynęt60-80 gram,jak myślicie kt?łrą lepiej wybrać 0,24 czy0,21?
23 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi