Skocz do zawartości
  • 0

berkley whiplash crystal - o plecionkach do zestawu szczupakowego do ciezkich przynet

vitor

Pytanie

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

a co byście polecili,i chciałbym aby plećka była wytrzymała :mellow:

Aby plecka byla wytrzymala to bym polecil Stren Super Braid, Sufix Performance Braid albo Power Pro.

Kazda z nich kupiona w USA lub od zaufanego sprzedawcy w Polsce.

Mysle ze koledzy zaopatrujacy sie w linki w kraju wskaza Ci zrodlo sprawdzonych plecionek.

Jak masz zamiar lowic szczupaki na spore (ciezkie) wabiki to kup linke opisana jako 30 lb.

To raczej przynety niz wielkosc ryb wymuszaja taka a nie inna moc w tym przypadku. Nie pytaj mnie prosze ile to bedzie w setnych czesciach milimetra. Mysle ze to kompletnie bez znaczenia :D

• 0

Najwa?źniejsze ?źebyś nie kupił podr?łbki, bo jest ich sporo. Krzysiek polecił Ci pewne źr?łdło - aspiusa - to juz połowa sukcesu. Kt?łrąkolwiek z plecionek kt?łre mają weźmiesz, raczej się nie natniesz. Do jerk?łw 60-80 gram powinieneś wziąć moim zdaniem plecionkę 30lb (30-funtową).

• 0

Ja na nie łowię. Są ok. Zu?źywają się jak wszystkie i tracą kolor. Co do przekroju, to jakoś się nie przyglądałem. Na pewno nie są taśmowate. Mam te?ź gdzieś jeszcze na szpuli plecionkę na temat kt?łrej zało?źyłeś wątek. Jest sztywna jak drut i źle się układa na szpuli.

• 0

Tak średnio z wyborem w Aspiusie, jeśli chodzi o Strena. I to jeszcze nie te, hm, modele.Spraw sobie PP, i jak koledzy ju?ź zaznaczyli, do tych przynęt 30 lb.Jak widać, do wyboru masz trzy kolory.Wszystkie będą traciły kolor, ale najbardziej ta strata będzie widoczna przy kolorze czerwonym i fluo. :mellow:

• 0

Podstawowy błąd popełniany przy zakupie plecionki to zało?źenie, ?źe kupi się najlepszą z mo?źliwych kt?łra przez x lat będzie słu?źyła. Plecionka jest jak klocki w samochodzie zu?źywa się i nic na to nie poradzisz. Mo?źna kupić firmy X albo Y, jak dla mnie są mniej więcej takie same. Wszystkie wycierają się na kamieniach, tracą kolor i co jakiś czas trzeba bez ?źalu(ja to robię przed ka?źdym wyjazdem) odciąć z metr i przewiązać ?źeby być pewnym zestawu. Są marki kt?łre się omija i takie kt?łre się poleca. PP, Stren, Spiderwire kt?łrąkolwiek kupisz u sprawdzonego sprzedawcy będzie Ci słu?źyła pod warunkiem właściwego podejścia do jej zu?źywania się.

• 0

No ok ale chyba 30lb to będzie troszkę mało bo łowie w bardzo zarośniętych miejscach i bardzo często są zaczepy,a to 30lb się zmniejszy na węźle a nie chcę tracić np jacka kt?łry jest prawie wart 4 dyszki.Ja się chyba będę nastawiał na spiderwire-a bobo jest chyba najmocniejsza w storunku do grubości. :D