Skocz do zawartości
  • 0

Moderacja wątków - wydzielone z Sandacze 2016

analityk

Pytanie

Czas przywrócić wątek na pierwszą stronę  :) . Taki środowy , ciężko wypracowany . Mocne stukanie po płytkim i twardym  :D .

w ubiegłym roku wątek sandaczowy miał o tej porze roku 20 stron - w tym ma pięć. Podobna relacja w wątku boleniowym

- czy to obrazuje stan wód czy zniechecenie do wklejania fotek (pewno powiązane - gdyby ryb było pod dostatkiem to i wklejanie fotek nie stanowiło by problemu)

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

w ubiegłym roku wątek sandaczowy miał o tej porze roku 20 stron - w tym ma pięć. Podobna relacja w wątku boleniowym

- czy to obrazuje stan wód czy zniechecenie do wklejania fotek (pewno powiązane - gdyby ryb było pod dostatkiem to i wklejanie fotek nie stanowiło by problemu)

Na prośbę wielu, wątki z nazwą gatunku w tytule są moderowane w sposób szczególny. Przebrnięcie przez Klenie 2015 lub Bolenie 2015 graniczy z cudem. Odsianie setek gratek i prywatnych dyskusji zmusza do poświęcenia mnóstwa czasu.  Dlatego w tym roku wpisów jest 2-3 razy mniej, ale dzięki temu wątki są zdecydowanie ciekawsze. I nie jest to opinia moja, tylko użytkowników. 

• Like 10

• 0

Na prośbę wielu, wątki z nazwą gatunku w tytule są moderowane w sposób szczególny. Przebrnięcie przez Klenie 2015 lub Bolenie 2015 graniczy z cudem. Odsianie setek gratek i prywatnych dyskusji zmusza do poświęcenia mnóstwa czasu.  Dlatego w tym roku wpisów jest 2-3 razy mniej, ale dzięki temu wątki są zdecydowanie ciekawsze. I nie jest to opinia moja, tylko użytkowników. 

Są też na pewno opinie przeciwne  - przykładowo moja. Mało dyskusji i równie mało zdjeć - poprzednio przynajmniej wymiany zdań, informacji i opinii byly ciekawsze.

• Like 10

• 0

I ja mam wątpliwości czy aby takie nagminne wywalanie wpisów tworzących normalny, ludzki dialog nie prowadzi do skostnienia tego jak by nie było forum towarzyskiego?. Taki eksperyment miał dotyczyć wątku "szczupaki". Widać z tego, że "kierownictwo" uznało to za właściwą drogę i wprowadza to do innych wątków?.

Tak, tak , wiem mamy "kafejkę" i inne typu "ple ple". Tylko czy mam założyć tam nowy watek pod tytułem np. "Moje emocje" i tam złożyć gratulacje dla łowcy czy tez wyrazić odczucia i podzielić się nimi z innymi a dotyczącymi tematu z innego działu?

Jakieś to takie mechaniczno -nieludzkie i bez sensu

PS i to jest właśnie taki wpis, który powinien być usunięty z tego wątku :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 25

• 0

To może poprostu zrobić galerie zamknięta dla dyskusji. O ile gratki mnie osobiście wkurzają ( chyba że jest wybitny okaz) o tyle wymiana zdań i poglądów zbudowaly to forum. Nie mój cyrk nie moje małpy. Ktoś też poświęca swój czas na wejście tutaj i napisanie czegoś, po czym jego wpis leci do kosza od tak. Pozdrawiam

• Like 14

• 0

Mnie tez wykasuja ten post ale co tam. Nie o sandaczach pisze bo lowie je od swieta. Moim zdaniem to cale stop gratkom zabija watki znad wody. Ja sie udzielam czynnie tylko w tym watku ktory dotyczy moich polowow czyli boleni. Kto przeglada ten wie ze troche zdjec wrzucam. Z proznosci i dla radochy. Kazdy z nas wedkarzy lubi sie chwalic. Jak juz sie nie chwalimy truchlem to zdjeciami. Ale sprowadzanie watkow do poziomu galerii niemego podziwu do niczego nie zaprowadzi. W dupie mam lajki za stary na to jestem. Nawet nie umiem na smartfonie pisac na forum uzywajac polskich liter(widac nie?). Kiedys bylo fajnie i tak domowo. Teraz za kazdym razem jak dostaje info z moderacji ze mi post skasowali to sie zastanawiam czy dalej to ciagnac. Nie kupuje nowej rzeczywistosci no coz tak mam...

Edytowane przez Krisu23
  • Like 25

• 0

Krisu... 

usiądź wygodnie, zapal fajkę, papierosa czy co tam lubisz (lub nic) , wypij łyk herbaty, kawy, wina, piwa, wódki, czy co tam lubisz (lub nic)... pomyśl przez chwilę czym jest to forum, po co jest, pomyśl o tym czym i po co jest ten cały dzisiejszy medialny świat, te jeb... pokemony, terroryści... to całe gówno... i powiedz sobie... pierdolić to wszystko... bo na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie... co lubię robić w życiu, to już sobie chyba odpowiedziałeś. :) :) 

Ja się staram tak robić... staram. :) 

• Like 11

• 0

zgadzam sie z @Krisem PW z informacja "akcja moderatorska" dziala dla mnie bardzo "motywujaco"..........zeby sie nie odzywać :(

Piekne sandacze Panowie :) 

Gratuluje........moich nie wkleje bo i tak nikt nie bedzie sie na ich temat mogl wypowiedziec......a ten post i tak bedzie wyciety. 

Pozdrawiam :)

W.

• Like 1

• 0

... pomyśl przez chwilę czym jest to forum, po co jest, 

Kiedyś było miejscem gdzie mogłem swoją wiedzę komuś przekazać , pogadać ze znajomymi, pośmiać się. Obecnie sprowadza się do wyciągania informacji- gdzie są ryby, handlu na giełdzie- co mnie nigdy nie interesowało. Oraz dostosowywania się do obecnej rzeczywistości(tańcz jak Ci zagrają). UNLIKE

• Like 2

• 0

A teraz wszyscy sobie odpowiedzcie na pytanie "Co Wasze wpisy wniosły do wątku pt Sandacze 2016" ? Jutro to zmienię  :P

Jeśli wychodzimy z założenia że w wątku mają być tylko zdjęcia to nie wniosły absolutnie nic.

Jeśli natomiast ktoś ceni sobie rozmowę i wyrażanie własnej opinii to i owszem,nieco wniosły.Dokładniej,kilka osób napisało co myśli.

• Like 8

• 0

zgadzam sie z @Krisem PW z informacja "akcja moderatorska" dziala dla mnie bardzo "motywujaco"..........zeby sie nie odzywać :(

Piekne sandacze Panowie :)

Gratuluje........moich nie wkleje bo i tak nikt nie bedzie sie na ich temat mogl wypowiedziec......a ten post i tak bedzie wyciety. 

Pozdrawiam :)

W.

Widzisz Wiktor jak wkurwiająco działa na Ciebie "akcja moderatorska". Kasowanie postów bo są "niewygodne". Może nie wszyscy wiedzą że jesteś moderatorem na lokalnym forum wędkarskim i ... robisz DOKŁADNIE TO SAMO! Tylko Ty nie podajesz nawet przyczyny. I tam mnie też bardzo "zmotywowałeś".

• 0

"Część (duża jak sądzę) kolegów wklejała fotki właśnie po to żeby dostać gratki i być przedmiotem zazdrości i podziwu = nie ma gratek to mniej jest fotek.

A ja kolego Analityk mam całkiem odmienne zdanie. Ja przez jakiś czas nie wstawiałem zdjęć bo brakowało mi przy nim jakiegokolwiek opisu.

Czy tak ciężko jest pochwalić się wiedzą i doświadczeniem? Ciężko napisać czym, na co ryba została złowiona? Zrozumiem, że ktoś nie mówi gdzie?

Suche zdjęcie i co?

Mi osobiście takie zachowanie nie odpowiada. Jesteśmy forum koleżeńskim i uważam, że z miejsca powinniśmy dzielić się informacjami, nie tylko zdjęciami.

Unikamy potem zbędnych pytań, a na co, jaki kijek itp.

Trzeba zwrócić też uwagę na o, że są ludzie, którzy nie zaglądają na forum codziennie. Po prostu nie mają na to czasu. Po miesiącu zerkając w wątek, muszą przebijać się przez trzy strony ochów i achów... Właśnie "Lubię to" jest, tak jak pisałeś wyrazem gratulacji. Mi tyle wystarcza.

Wcale nie gniewam się za to, że mój post zniknie. Rozumiem to.

Ale wszystkim dogodzić się niestety nie da...

Kolega napisał: "Jeśli wychodzimy z założenia że w wątku mają być tylko zdjęcia to nie wniosły absolutnie nic"

Tak nie powinno być! Dlatego ja wymagałbym krótkiego opisu.

Do wklejania tylko zdjęć są galerie.

Pozdrawiam.

Adam.

Edytowane przez chojny83
  • Like 6

• 0

A jaki to problem pogratulować łowcy w prywatnej wiadomości jeśli na prawdę podoba się złowiony okaz? Czy takie docenienie wędkarza musi być publiczne? Tak jak napisał przedmówca "Lubię to" służy jako zwykłe "gratki", kto ma coś więcej do dodania niech to zrobi przez wiadomość.

Co innego rozmowa o technice połowu, sprzęcie, warunkach itp. która może coś wnieść do wątku.

• Like 2

• 0

A teraz wszyscy sobie odpowiedzcie na pytanie "Co Wasze wpisy wniosły do wątku pt Sandacze 2016" ? Jutro to zmienię  :P

To jest właśnie taka sytuacja, kiedy jakieś "okoliczności" powodują rozwinięcie się dyskusji w temacie lub poza tematem. Są to dyskusje dla jednych nudne, bez sensu i nie istotne dla innych wręcz przeciwnie.

Ta akurat nic nie wniosła w wątku "sandacze" ale jak widać nie jest obojętna dla sporej grupy forumowiczów i jest istotną informacją dla "kierownictwa" jakie jest zdanie tych , którzy  w mniejszym lub większym stopniu tworzą to KOLERZEŃSKIE forum.

Taką dyskusję można stąd wyciąć i przenieść "gdzieś"...niech się rozwija lub umrze śmiercią naturalną. Jak podejść do tematu (który będzie wracał cyklicznie) i go rozwiązać jest i tak rolą "kierownictwa"

Natomiast Twój wpis (i wywalony język), ja odczytuję prosto: jutro to wywalę i daremne wasze utyskiwanie i co mi możecie( :P ). Faktycznie to Twoje prawo z tym , że równocześnie zaświadczysz gdzie masz "pleps" i jak go szanujesz .  

PS nienawidzę słowa "gratki" ("pletka" z reszta też) i nie chodzi mi o budowanie wątku przez wpisanie tego słowa. Po to jest "lubię to"

Edytowane przez BOB1
  • Like 6

• 0

E Robert słowo garatki jest super (gratki sratki):-)

Wracając do tematu dialog ludzki to bardzo istotna sprawa ,wiadomo jednak jak lubią wiedzą dzielić się wędkarze i proszę tego nie usówać bo napiszę do prezydenta.

Edytowane przez brig