etherni Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Paweł, a zdradzisz technikę połowu i przynęty? Mój był raczej przypadkowy, ale jestem pewien że da się je łowić świadomie i celowo nocami, i to te większe sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WojtekCIN Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zadzwoń do CW do Bydgoszczy może będą mieli jeszcze te Tapsy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MZieli10 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zadzwoń do CW do Bydgoszczy może będą mieli jeszcze te Tapsy. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJakiś czas temu były już tylko pojedyncze kleniówki. Jakiś tydzień po śmierci Michała kumpel brał dla mnie jedne z ostatnich jego jerkow od Łukasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Fakt panik jest ciezki, ale najmniejszy powinin dac rade. Eter nie jest tak ciężki, miałem na niego bolki w Wiśle i na Rożnowie. Mozesz jeszcze spróbowac z asproutem, widziałem jego akcje i tez powinien być dobry. Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ORKA Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Raptor od Tommiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kanu Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Eter 9 i Raptor 6BS Tomyego - oba dadzą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Karpiu95 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zigzag’a miernika sprobuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 loko Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Bezsterowce Tarnusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zdzislavo1 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Raptor od Tommiego.Niestety nie jestem skłonny wydać tyle na wobka,miałem je kiedyś jak by jeszcze bardziej przystępne cenowo i jakieś wyniki były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej W. Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Według mnie Ławica Pawła Nowaka idealnie nadaje się do płytkiego łowienia. Piekielnie lotna już od 6,5 cm., da się prowadzić 10-20 cm. pod powierzchnią. Praca świetna zarówno przy prowadzeniu na leniucha, jak i przy zabawie szczytówką. Bolenie ją lubią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 BOLENIE Z DNA Jakie miejscówki obławiać na Wiśle w poszukiwaniu żerujących Boleni przy dnie obecnie czyli Październik i Listopad? Jak Cięzko łowić i jakimi przynetami? Jak ustawić się łodzią do dennego łowienia? Ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Szukaj głębokich klatek w których dobrze kręci, jeśli któraś będzie zimowiskiem białorybu to jesteś w domu. Masa przynęty jest uzależniona od głębokości i siły z jaką woda się przemieszcza więc dobierasz ją indywidualnie do łowiska. Przynęty to gumy RH oraz inne drobno pracujące pozycje jakich wiele na rynku. Osobiście używam lunker city fin S-Fish ale z doświadczenia wiem, że wiele osób ma problemy z opanowaniem tej przynęty dla odmiany ja nie ogarniam gumy RH. Ustawienie łódki nie jest kwestią uniwersalną stąd nie da się udzielić na to pytanie, dobrej odpowiedzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Najtrudniejsze w tym łowieniu jest znaleźć ryby i trafić w moment ich żerowania, a reszta to rzucasz i zwijasz. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nodan Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Czyli układowe lub fartowe klatki trzeba obławiać po kolei aż znajdzie się ryby....... czyli nie ma złotego środka......oczywiście na echu musi być żarcie dla nich.Sam na RH nigdy nic nie złowiłem, ale może trzeba popróbować znowu.....Ustawienie łodzi pewnie jest mega istotne czy ustawić się w połowie i rzucać pod zapływ i prowadzić po kancie do dołka, czy zaraz za głowką i pod nurt wzdłuż warkocza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 Ustawienie jest raczej istotne z punktu technicznego gdyż bolenie nieustannie krążą w klatce, wolniej lub szybciej i kierunek prowadzenia przynęty nie będzie tak istotny jak w przypadku ryb migrujących za pokarmem wzdłuż koryta. Jak napisał Janek, ryby nie żerują całą dobę, ja dodam, że żerują bardzo krótko, teraz próbuj od 18 do 22giej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PLnK Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Najtrudniejsze w tym łowieniu jest znaleźć ryby i trafić w moment ich żerowania, a reszta to rzucasz i zwijasz.jak to mówi mój kolega: "rzucaj, zwijaj, rzucaj, zwijaj, pomyśl o cyckach, rzucaj zwijaj itd" heheh 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) Wznawiam temat.Będę w następny weekend w Radzewicach nad Wartą. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jakie są szanse na bolenia na tym odcinku Warty? Edytowane 2 Lipca 2021 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 polny Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 50/50 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 (edytowane) 50/50Rozumiem, czyli po francusku "szanse-marne"... Mimo to spróbuję. Edytowane 2 Lipca 2021 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Flls Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Wznawiam temat.Będę w następny weekend w Radzewicach nad Wartą. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jakie są szanse na bolenia na tym odcinku Warty?Szanse zawsze są Spróbuj na "Święconce" i w jej okolicy, coś tam bolka jeszcze pływa i da się coś nawet złowić Jedynie co to jak w weekend, to może być sporo ludzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ShadowStalker Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Szansa jest zawsze, ale w lecie 90% sukcesu to obserwacja żerowania na powierzchni. Jak nic nie chlapie też potrafi coś dziabnąć, ale nachodzić się trzeba bardzo dużo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grey Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Panowie. Odkopię temat. Jakich woblerków używacie o tej porze roku na wiślanych opaskach ?A może jakieś łowne gumy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiwaldi1970 Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) Ostatnio taki pod 70 zebrał tantę Edytowane 16 Maja 2022 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marienty Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Koledzy na co łowicie bolenie na przełomie dnia i nocy. Zauważyłem, że gdy robi się już bardzo bardzo ciemno na żer wychodzi więcej boleni ścigających drobnicę na wypłyceniach i na rozmyciu warkocza.Jak jest ciemno to nie mam przekonania do klasycznych woblerów boleniowych, które prowadzi się w szybkim tempie – czy warto nimi łowić, kiedy jest już prawie ciemno? Być może mylnie sobie tłumaczę, że w takiej ciemności boleń może już nie widzieć takiego „wodnego przecinaka”.Próbowałem na whoper ploppera, woblera typu "walk the dog" i klasyki jak siek siga i Hermes. Za dnia dwa bolenie ale jak już było prawie ciemno a na wodzie działo się najwięcej (bardzo dużo ataków w zasięgu rzutu z wyskakującymi do góry uklejami) to zero brań.Są jakieś woblery, które w takich warunkach sprawdzą się lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Samdaczowe gloog Nike Salmo Sting itp może rapala orygianal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 I bardzo wolne zwijanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
etherni
Paweł, a zdradzisz technikę połowu i przynęty? Mój był raczej przypadkowy, ale jestem pewien że da się je łowić świadomie i celowo nocami, i to te większe sztuki.
Top użytkownicy dla tego pytania
29
25
12
9
Popularne dni
24 Paź
12
26 Sie
12
31 Sie
9
25 Paź
9
Top użytkownicy dla tego pytania
pezet 29 odpowiedzi
guciolucky 25 odpowiedzi
jacob1993 12 odpowiedzi
etherni 9 odpowiedzi
Popularne dni
24 Paź 2018
12 odpowiedzi
26 Sie 2020
12 odpowiedzi
31 Sie 2016
9 odpowiedzi
25 Paź 2018
9 odpowiedzi
Popularne posty
Klonek
Mój sposób na bolenia. Boleń-ryba jeszcze nie tak dawno mało mi znana. Zmieniło się to kilka sezonów temu, kiedy widząc chlapiące się ryby zacząłem kombinować z przynętami. Pierwszego bolenia złapałem
jaceen
Nie jestem boleniarzem. Niejako przypadek sprawił, że polubiłem łowić te ryby. Rzadko się na nie nastawiam, ale teraz to mi sprawia przyjemność. Według mnie wielu wędkarzy popełnia jeden zasadniczy bł
guciolucky
Można unieść łebek do góry, co zajęło Piotrkowi raptem jedno przedpołudnie. Wystarczy zwyczajnie odwrócić schemat "kołami do góry" Niemniej okazuje się, że pozycja oscylująca zbyt blisko pi
Opublikowane grafiki
281 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi