etherni Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Paweł, a zdradzisz technikę połowu i przynęty? Mój był raczej przypadkowy, ale jestem pewien że da się je łowić świadomie i celowo nocami, i to te większe sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 (edytowane) Przypon tylko i wyłącznie z żyłki Cralusso Hooklength Line 0.25, która ma mniejszą średnicę niż stroft 0.16. Edytowane 8 Września 2024 przez guciolucky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zybi81 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Tak organoleptycznie to może średnica nie jest aż tak wielka między cralusso a stroftem bo właśnie przesiadłem sie z strofta na cralusso. W obu przypadkach były to średnice deklarowane przez producenta 0,25. Na tą chwilę cralusso oceniam lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 (edytowane) Przypon tylko i wyłącznie z żyłki Cralusso Hooklength Line 0.25, która ma mniejszą średnicę niż stroft 0.16. IMG_20240908_103605.jpgDlaczego tylko żyłka? Edytowane 8 Września 2024 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Przedstawiłem już kilkukrotnie, walidację proponowanego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Ok, będę miał chwilę to odkopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Żyłka jak i pletka i tak nigdzie nie dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zybi81 Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Żyłka jak najbardziej dostępna na znanym portalu aukcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Ale nie 0.25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Wszystko dostępne, wystarczy napisać w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2024 (edytowane) Żyłka jak najbardziej dostępna na znanym portalu aukcyjnym. Wszystko dostępne, wystarczy napisać w odpowiednim dziale. Ale nie 0.25jacob1993 niestety ma rację. Sprawdziłem, największa grubość to 0,22mm https://allegro.pl/kategoria/sport-i-turystyka?string=%C5%BCy%C5%82ki%20Cralusso%20Hooklength%20Line Edytowane 11 Września 2024 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2024 https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/cralusso-hooklemgth-50-m-%C5%BBy%C5%82ka-monofilowa/140338362/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=141173290&country=pl&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_4S3BhAAEiwA_64YhuPcZhCf0ZC4TdeDomGTZcVRdIZDvnczaNHTQ-w1cA54bSVWzQX7JRoCV38QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2024 A ta linka się sprawdzi?https://allegro.pl/oferta/p-line-floroclear-270m-0-25mm-7-47kg-fluorocarbon-13340629857 Sam łowię nią pstrągi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MatB Opublikowano 11 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2024 Ok, będę miał chwilę to odkopie Też byłem ciekaw to odkopałem. Np. od tego posta i dalej.https://jerkbait.pl/topic/29290-plecionka-fc-a-mo%C5%BCe-%C5%BCy%C5%82ka-w-tym-w%C4%99z%C5%82y-i-wi%C4%85zanie/page-5#entry3014862 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 (edytowane) https://www.tradeinn.com/waveinn/pl/cralusso-hooklemgth-50-m-%C5%BBy%C5%82ka-monofilowa/140338362/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=141173290&country=pl&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_4S3BhAAEiwA_64YhuPcZhCf0ZC4TdeDomGTZcVRdIZDvnczaNHTQ-w1cA54bSVWzQX7JRoCV38QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds"- Średnica: 0,088 mm", a na szpuli specyfikacja grubości i okazuje się, że najgrubsza to 0,201mm, więc gdzie te 0,25? Edytowane 12 Września 2024 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 (edytowane) Od kilku sezonów używam https://allegro.pl/kategoria/sport-i-turystyka?string=fluorocarbon%20nihonto%20MIKADO&description=1 w różnych grubościach i nie narzekam. Edytowane 12 Września 2024 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Mysha Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 "- Średnica: 0,088 mm", a na szpuli specyfikacja grubości i okazuje się, że najgrubsza to 0,201mm, więc gdzie te 0,25? Tam masz 2 obrazki. Kliknij w ten drugi. Masz też rozwijająca się tabelkę ze średnicami do zamówienia. 0.25 mm jest jak byk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 "- Średnica: 0,088 mm", a na szpuli specyfikacja grubości i okazuje się, że najgrubsza to 0,201mm, więc gdzie te 0,25? Trzeba palcem pokazać bo niestety z czytanie problem, widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Od kilku sezonów używam https://allegro.pl/kategoria/sport-i-turystyka?string=fluorocarbon%20nihonto%20MIKADO&description=1 w różnych grubościach i nie narzekam. Ile boleni złowiłeś przez te kilka sezonów, przy użyciu, polecanego materiału? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Ile boleni złowiłeś przez te kilka sezonów, przy użyciu, polecanego materiału?Nie nastawiam się szczególnie na bolenie, ale miałem kilka przyłowów w Warcie i Pilicy. Poza tym mój wpis nie zawiera "polecania", to tylko informacja i moja subiektywna opinia wynikająca z użytkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Moim zdaniem, skoro nie masz żadnego doświadczenia w łowieniu boleni, nie powinieneś sugerować w tym wątku, swoich rozwiązań. Wprowadzasz niepotrzebny zamęt i wkładasz kij w mrowisko a to zupełnie niczemu i nikomu nie służy. Rybę można złowić na koński włos ale staramy się polecać najlepsze z możliwych rozwiązań aby osiągać możliwie najlepsze efekty zatem z szacunku do siebie nawzajem, nie polecamy czegoś czego dokładnie nie sprawdziliśmy. Łowienie boleni jest bardzo wymagające dla sprzętu, który poddawany jest ekstremalnym obciążeniom gdyż często używa się tu możliwe cienkich linek, które traktuje się bardzo brutalnie. Jeśli nie polecam FC to znaczy, że mam ku temu powody. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Alexspin Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2024 (edytowane) Sorry, masz rację. PsNa marginesie, kiedyś, dawno, dawno temu linki wędkarskie faktycznie pleciono z końskiego wlosia... Edytowane 16 Września 2024 przez Alexspin 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiślak Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Boleń gdzie? hmm dzisiaj w Carrefour Wileńska na warszawskiej Pradze, boleń tusza cała i oprawiona, lodówka wystawiona na pierwszym planie stoiska, 11,90zł/kg, ręce opadają... Podobno ryby dostarcza firma z Mazur...hoduję razem z karpiem, karmią granulatem czy zbożem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca (edytowane) Czy w rozporządzeniu jest okres ochronny bolenia? Ja go nie widzę... Edytowane 3 Marca przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 doktorek Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Boleń gdzie? hmm dzisiaj w Carrefour Wileńska na warszawskiej Pradze, boleń tusza cała i oprawiona, lodówka wystawiona na pierwszym planie stoiska, 11,90zł/kg, ręce opadają... Podobno ryby dostarcza firma z Mazur...hoduję razem z karpiem, karmią granulatem czy zbożem ?Znajomi karpiarze dość często przyławiają je na kulki proteinowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca (edytowane) Siatka...Boleń gdzie? hmm dzisiaj w Carrefour Wileńska na warszawskiej Pradze, boleń tusza cała i oprawiona, lodówka wystawiona na pierwszym planie stoiska, 11,90zł/kg, ręce opadają... Podobno ryby dostarcza firma z Mazur...hoduję razem z karpiem, karmią granulatem czy zbożem ?Siatka...Wróć raczej sieć Edytowane 3 Marca przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
etherni
Paweł, a zdradzisz technikę połowu i przynęty? Mój był raczej przypadkowy, ale jestem pewien że da się je łowić świadomie i celowo nocami, i to te większe sztuki.
Top użytkownicy dla tego pytania
29
25
12
9
Popularne dni
24 Paź
12
26 Sie
12
31 Sie
9
25 Paź
9
Top użytkownicy dla tego pytania
pezet 29 odpowiedzi
guciolucky 25 odpowiedzi
jacob1993 12 odpowiedzi
etherni 9 odpowiedzi
Popularne dni
24 Paź 2018
12 odpowiedzi
26 Sie 2020
12 odpowiedzi
31 Sie 2016
9 odpowiedzi
25 Paź 2018
9 odpowiedzi
Popularne posty
Klonek
Mój sposób na bolenia. Boleń-ryba jeszcze nie tak dawno mało mi znana. Zmieniło się to kilka sezonów temu, kiedy widząc chlapiące się ryby zacząłem kombinować z przynętami. Pierwszego bolenia złapałem
jaceen
Nie jestem boleniarzem. Niejako przypadek sprawił, że polubiłem łowić te ryby. Rzadko się na nie nastawiam, ale teraz to mi sprawia przyjemność. Według mnie wielu wędkarzy popełnia jeden zasadniczy bł
guciolucky
Można unieść łebek do góry, co zajęło Piotrkowi raptem jedno przedpołudnie. Wystarczy zwyczajnie odwrócić schemat "kołami do góry" Niemniej okazuje się, że pozycja oscylująca zbyt blisko pi
Opublikowane grafiki
281 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi