etherni Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Paweł, a zdradzisz technikę połowu i przynęty? Mój był raczej przypadkowy, ale jestem pewien że da się je łowić świadomie i celowo nocami, i to te większe sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Mysha Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Boleń gdzie? hmm dzisiaj w Carrefour Wileńska na warszawskiej Pradze, boleń tusza cała i oprawiona, lodówka wystawiona na pierwszym planie stoiska, 11,90zł/kg, ręce opadają... Podobno ryby dostarcza firma z Mazur...hoduję razem z karpiem, karmią granulatem czy zbożem ?Czym innym jest RAPR PZW, a czym innym Ustawa o Rybactwie Śródlądowym. Boleń ma okres ochronny na wodach PZW, ale na wodach innych użytkowników niekoniecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gringo Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Dokładnie...Przykładowo okres ochorny dla sandacze od 01.03-31.05... Ogólnie uprawiony do rybactwa z reguły PZW (lecz niekoniecznie) zaostrza wymiary i okresy ochronne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pickerel Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Tak się ostatnio zastanawiałem w Lidlu jak to jest z tym okresem ochronnym sandacza. Kolejna sprawa to rozmiar ryb które przed wy filetowaniem miały może z 35 centymetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pezet Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Zobacz na etykietę - sandacze są z Ukrainy, Kazachstanu, Turcji - ale nie ma z Polski. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wojciiech Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca (edytowane) Tak się ostatnio zastanawiałem w Lidlu jak to jest z tym okresem ochronnym sandacza. Kolejna sprawa to rozmiar ryb które przed wy filetowaniem miały może z 35 centymetrów.Wszystko z Kazachstanu.I z polskim legitnym sandaczem nie ma za wiele wspólnego, jeśli chodzi o smak. Edytowane 4 Marca przez wojciiech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon82 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Akurat ukraiński jest smaczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lepton Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Akurat ukraiński jest smaczny.Szczególnie ten z Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szymon82 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Na opakowaniu jest podane miejsce połowu, ale jeśli ktoś podejrzewa jakieś teorie spiskowe to mamy od tego temat na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca Na alle... pojawiło się kilka motków cralusso 0.25 50m. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darek_W Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca Kupione, wypróbuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ginel Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca (edytowane) Ciężka artyleria na bolki z dużych,bardzo dużych odległości.Od 30 lat używane szczególnie jesienią na przykosach i muldach.Początek lat 90 to były braki w sklepach w ciężkie przynęty.Niezawodne do dziś. Nie rdzewiały i latały na min. 80 m. Edytowane 25 Marca przez ginel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca Wracając do tego cralusss co jest w też żyłce takiego niezwykłego .Z tego co widze jest miękka i bardzo rozciągliwa .Nie mówię że jest zła ale czemu właśnie ona jest takim topem przy połowie bolków a nie jakiś fluora varivasa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ginel Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca (edytowane) Od początku łowienia boleni i kleni używam tylko żyłek. W ostatnich latach przypadły mi do gustu żyłki matchowe, bolkom też.???? Dłuższe rzuty,ryby są jakieś spokojniejsze, mniej nerwowe????Parę razy w sezonie wymienić na świeżą. Edytowane 29 Marca przez ginel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca Mi chodzi o żyłkę na przypon do wiązana do plecionki .Nie wieżę w dłuższe rzuty przy żyłce zawsze przy dobrej cienkiej polerceDalej rzucisz chyba że łowisz 0.16 zyleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ginel Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Panowie jedzcie nad wodę ,szukajcie ryb cieszcie się pobytem nad wodą.Takie pierdoły jak kolor przynęty,dobór żyłki,plecionki czy też innego sznura jest mało istotne.Bo są zwolennicy każdego.Jacobs jak będziesz kiedyś chciał porównać te rzuty to daj cynk,spotkamy się nad wodą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrek1991 Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Witamnie wiem czy tutaj, ale bardzo proszę o polecenie kija na bolenia do 600zł łowie na rzece bug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Umbra Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Witamnie wiem czy tutaj, ale bardzo proszę o polecenie kija na bolenia do 600zł łowie na rzece bug.Zobacz na serię SG4 (chyba shore game?) lub Savage Gear Parabellum 279 do 30g Powinny być nieźle promocje na te kije (a przynajmniej dosyć niedawno były) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaskader Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Panowie wracam po niemal 15 latach do Boleni. Widze ze wobków jest teraz masa. Zatrzymalem sie na salmo thrilu i nie ogarniam już tego. Ktoś podpowie co warto kupić do pudełka? kupiłem narazie jakieś sieki co były u mnie w stacjonarnym. i nie wiem co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia jerkbait.pl-podstawowe-przynęty-na-bolenie , a są i inne wątki równie ciekawe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kaskader Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Troche stare już to obczaiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lokityrem Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Troche stare już to obczaiłem.Tak po krótce: Rapala Flat Rap, Original 9, Salmo Rattlin Hornet 4,5+SR, nieśmiertelny, siek bzyk i Thrill, Kenart Fighter, Bielik Zander, Rapala DT 06, Salmo Slider 7. Ja na to Łowię, ale tego kwiatu to pół światu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bob74 Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia ... z zasobów Forum, nicki i nazwiska : ASPi, Hamer, Qucyk, Hesher, Woblery z Basoni Spinnerman, Miernik, Tommy, Muddler, Super M, Wildriver... tak z grubsza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo Opublikowano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia Jackall Boil Trigger, nie na każdej wodzie działa ale warto go mieć w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasek Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia ASP Michała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mikryb Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Siek Siga na pewno warto mieć. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
etherni
Paweł, a zdradzisz technikę połowu i przynęty? Mój był raczej przypadkowy, ale jestem pewien że da się je łowić świadomie i celowo nocami, i to te większe sztuki.
Top użytkownicy dla tego pytania
29
25
12
9
Popularne dni
24 Paź
12
26 Sie
12
31 Sie
9
25 Paź
9
Top użytkownicy dla tego pytania
pezet 29 odpowiedzi
guciolucky 25 odpowiedzi
jacob1993 12 odpowiedzi
etherni 9 odpowiedzi
Popularne dni
24 Paź 2018
12 odpowiedzi
26 Sie 2020
12 odpowiedzi
31 Sie 2016
9 odpowiedzi
25 Paź 2018
9 odpowiedzi
Popularne posty
Klonek
Mój sposób na bolenia. Boleń-ryba jeszcze nie tak dawno mało mi znana. Zmieniło się to kilka sezonów temu, kiedy widząc chlapiące się ryby zacząłem kombinować z przynętami. Pierwszego bolenia złapałem
jaceen
Nie jestem boleniarzem. Niejako przypadek sprawił, że polubiłem łowić te ryby. Rzadko się na nie nastawiam, ale teraz to mi sprawia przyjemność. Według mnie wielu wędkarzy popełnia jeden zasadniczy bł
guciolucky
Można unieść łebek do góry, co zajęło Piotrkowi raptem jedno przedpołudnie. Wystarczy zwyczajnie odwrócić schemat "kołami do góry" Niemniej okazuje się, że pozycja oscylująca zbyt blisko pi
Opublikowane grafiki
281 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi