Skocz do zawartości

Jezioro Lidzbarskie

BLGN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Panowie, jak w temacie. Cel - j.Lidzbarskie, zna ktoś je? jakieś wiadomości? Można coś tam połowić? 
Jadę tam na urlop i zamierzam wypłynąć parę razy. Podobno, zarybiali Sumem i wyjadł wszystkie ryby, ale nie chce mi się w to wierzyć. 

Niestety nie mam echo i będę wiosłami szukał miejscówek. Może ktoś coś podpowie?

Pozdrawiam. 

Powiem tak

Białoryb na pewno jest i to sporo. Jak sie regularnie nęci to nawet złoty lechu się trafi.

Spinningowo... kiepsko ale łowiłem tylko latem a z rozmow z miejscowymi wynika że o tej porze szału nie ma.

Ja w tym roku atakuję z micro spinnem. Coś wiecej napisze za tydzien.

• 2 lata później...
  • 3 miesiące temu...

Na południe od jez. Lidzbarskiego są dwa jeziora, Bryńskie PN i Bryńskie PD. Czy wie ktoś może kto jest właścicielem?

Jedyne co jak dotąd znalazłem to na stronie PZW Toruń:

"Rzeka Brynica odcinek górski - od źródeł do ujścia Strugi Górzanki z wyłączeniem jezior Bryńskie Południowe i Bryńskie Północne."

I to wszystko.

Powiem tak

Białoryb na pewno jest i to sporo. Jak sie regularnie nęci to nawet złoty lechu się trafi.

Spinningowo... kiepsko ale łowiłem tylko latem a z rozmow z miejscowymi wynika że o tej porze szału nie ma.

Ja w tym roku atakuję z micro spinnem. Coś wiecej napisze za tydzien.

Też byłem latem 2-3 lata temu, w sumie nieźle, bo parę szczupaczków było,  w tym metrówka, ale z tych mniejszych (102), trochę drobnego okonia (max to ok. 25 cm), a sandacza to nie, ale może dlatego, że nie łowiłem po ciemku.

• 2 tygodnie później...

Na południe od jez. Lidzbarskiego są dwa jeziora, Bryńskie PN i Bryńskie PD. Czy wie ktoś może kto jest właścicielem?

Jedyne co jak dotąd znalazłem to na stronie PZW Toruń:

"Rzeka Brynica odcinek górski - od źródeł do ujścia Strugi Górzanki z wyłączeniem jezior Bryńskie Południowe i Bryńskie Północne."

I to wszystko.

Miejscowy rolnik.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka