Skocz do zawartości

Lovec-Rapy woblery i jerki, proszę o opinie !!!

steelcreation

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,u?źywam kilku modeli,jakiś małych na klenie i jazie,i jednego chyba 12cm przypominającego stinga,wszystkie się sprawdzają i są bardzo skuteczne,co do wyglądu to kwestia gustu.Z wad jakie zauwa?źyłem to dość słaba powłoka wobka,łatwo ją uszkodzić

Chyba nawet razem to zauwa?źyliśmy

Witam,u?źywam kilku modeli,jakiś małych na klenie i jazie,i jednego chyba 12cm przypominającego stinga,wszystkie się sprawdzają i są bardzo skuteczne,co do wyglądu to kwestia gustu.Z wad jakie zauwa?źyłem to dość słaba powłoka wobka,łatwo ją uszkodzić

Chyba nawet razem to zauwa?źyliśmy

Zgadza się,a ryby to potwierdziły :D

Woblery Lovec-rapy wpadły pierwszy raz w moje ręce wiosną 2010 w czasie pobytu w szkierach Św. Anny. Generalnie w tym okresie było bardzo kiepsko ze szczupakiem, r?łwnie?ź na innych wodach szkierowych. Łowiliśmy we czw?łrkę, stosując r?ł?źnorodne przynęty. Lovec-Rapy wypadły, według mnie, rewelacyjnie! Przynajmniej w por?łwnaniu do tych wobler?łw, kt?łre posiadaliśmy. My stosowaliśmy model Barbel - jednoczęściowe, rozmiar 12 i 15 cm, w kolorach c-07 i c-08. Był taki dzień, ?źe wszystkie szczupaki złowione przez całą czw?łrkę, połakomiły się właśnie na nie. A pr?łbowaliśmy tego dnia łowić i na rippery, wahadł?łwki, obrot?łwki, jerki i woblery innych firm. Choć te?ź był i taki dzień, ?źe wszystkie ryby wzięły nam na gumy.

Reasumując, warto jest je mieć w swoim arsenale woblerowych przynęt.

Pozdrawiam

Janusz

Na woblery Lovec-Rapy łowię od 3 lat. Posiadam około 30-40 wobler?łw tej firmy. W zasadzie jak na tą ilość trafił mi się jeden, kt?łry trzeba było delikatnie ustawić - z tego co pamiętam jakiś model 2 cm. Na szczupaka świetnie sprawdzają się modele od 12 cm do 15 cm. Nie zauwa?źyłem ?źeby jakoś specjalnie się niszczyły nawet traktowane przez kilkanaście szczupłych. Lakier bezbarwny jest trochę porysowany zębami ale koloru nie straciły ;) . Mogę spokojnie polecić te woblerki. Pozdrawiam