kksm Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Dzięki No ostatni ma nietypowy ster czego może nie widać na foto - coś jak Whacky ale bez wklęśnięcia, do tego jest chudziutki i niski w grzbiecie, a przy tym dosyć ciężkawy - sam bardzo jestem go ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Kolejne korpusiki po przymiarkach i paru usprawnieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 A gdzie skrzela ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) A skrzeli nie ma xD To są wobki pływające hehe co jakiś czas muszą się wynurzyć na powierzchnię by zaczerpnąć powietrza A w takie strugane skrzela nie chce mi się bawić, a malowanie robię na szybko bach bach więc jakoś ich nie widzę <leniuch>. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez mefik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Faktycznie skrzela by się przydały bo oczodoły już fajnie przygotowane.Będą smakowały zębatym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Po malowaniu i 1 warstwie lakieru: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Tak jak ten się prezentują ukończone wobki. Żeby nie były takie monotonne z tyłu część dostanie kotwiczkę z chwostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 No i stadko Wyszły całkiem zgrabnie mimo, że malowanko takie żeby po prostu było Teraz tylko poustawiać. Sam jestem bardzo ciekaw jak zachowają się te z chwostem na tyłku. Jeśli praca nie będzie za ciekawa będę kombinował czyli przestawiał na brzuszną kotwiczkę, przycinał krócej na tyle i takie tam różne. Co do tych bez chwosta nie mam żadnych wątpliwości bo to sprawdzony i łowny wzorek na moich wodach A Wy macie jakieś sugestie? Po za skrzelami oczywiście hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Mefik z czego robisz te chwosty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Z takich monet albo banknotów papierkowych, które kładę na sklepową ladę w odpowiedniej ilości oczywiście i nagle nie wiadomo gdzie jak i co i już paczuszka z gotowymi kotwicami z chwostami jest w mojej dłoni hehehe Edytowane 17 Stycznia 2013 przez mefik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Przywróciłem do życia biedronkę, którą kiedyś dostałem od znajomego. Po pewnym czasie złamał się ster, a nóżki i tak zaburzały pracę i jedynie służył mi do spławiania ale już wtedy zdążył skusić ładnego blisko 30 cm jelczyka.Przestawiłem miejsce przedniego oczka, podoginałem je, wyciąłem nowe miejsce na nowy ster i wstawiłem inne bardzo krótkie choć sztywne nóżki służące bardziej jako wypustki. Zmniejszyłem też rozmiar oczu.No i biedronka zamieniła się w metalicznego niebieskiego żuka z nowymi zielonymi akcentami przy brzuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) napisz jak cos zlowi :PP Edytowane 19 Stycznia 2013 przez -jakubnob- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Jak był wcześniej biedroneczką ten wobek to łowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 A ja ostatnio sobie wymyśliłem coś takiego Woblerki z pozoru z rzutu bocznego całkiem normalne.Widok z góry jednak pokazuje coś zupełnie innego.W środku korpusu nie ma ani grama ołowiu. Z obciążeniem będę kombinował pierw na kotwicach, a później wymyślę może coś jeszcze. Czy ktoś z Was przerabiał kiedyś coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Myśle że można by taki korpus przewiercić i otworki wypełniać ołowiem. Po prostu w tym przypadku wiercimy z boku, a nie na brzuszku. Ale wykombinowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 moim zdaniem bedziesz miał spory problem ale kombinuj ja pamiętam że przekombinowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 No to zobaczymy Sam jestem bardzo ciekaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jeżeli dobrze widzę to oczka są wkręcane. Nie boisz się że tak cienkie drewienko nie wytrzyma ?? Wyglądają trochę jak drewniane cykady Może tak z obciążeniem pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Blacha ołowiana od spodu w szczelinę na stelaż, ale teraz to za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Myślę o przyklejeniu od spodu paska ołowiu o tej samej szerokości co wobler. I to załóżmy od steru do brzusznej kotwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 albo jajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Takich malutkich to chyba z 5 a może i więcej jaj. Będą to bliźniaki wielojajowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linkaz Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Witam serdecznie Majsterkowiczow !Jest to pierwzsy moj post ,bardzo podoba mi ten wątek o majsterkowaniu wobkow, i juz dlugi czas zagladam, i podziwiam Waszym wypocinom. Tez probuję cos zrobic czasem...No i zobaczylem woblery Mifeka , zdecydowalem napisac...Cos podobnego sprobowalem zrobic latem. Te moje woblerki są gotowe, tyle, ze nie umię jescze dobrze poradzicz z tymi fotografiami , ktore są za duze ..No i prozse o zrozumieniu, bo nie bardzo dobrze radzię z językiem Polskim, więc przepraszam za ewentualnie blędy..trudno poprawnie mi pisacz..Woblerki tonacę, tak z 5 gr., praca taka drobna, migotliwa, a ster z poliwęglanu - forma troche wydluzona trapecja. Zrobione z balsy.. Dodalem po srucinę olowiu(moze po 0.4 gr.)od spodu z obu stron pietli sriednej. Tak naprawdę testowalem tylko raz , w niezbyt szybkim nurcie, i myslę, ze moze cos z tego wyjdzie, nie zachowuje bieznadziejnie w wodze . Plywajacych tych wobkow nawet nie probowalem robic.. Pozdrawiam wzsystkich. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez linkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 @linkaz fajnie, że zajrzałeś, miło Cię tutaj widzieć. Załóż swój wątek, tak będzie najlepiej. Jak na początek to całkiem fajne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linkaz Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dziękuje bardzo @bartolo ! Na osobny wątek to moze za wczesnie ...@Mifek , przeprazsam ,ze tak wtrącilem...ciekawie, ze cos podobniego probujemy wystrugacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi