Pióro Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 mirek tylko nie rozbieraj jak na filmiku w drobny mak bo nie ma takiej potrzeby a nietrafienie trybami jak tam pisales mozna smialo miedzy bajki o krasnalach wlozyc korba jest wkrecana ja to skracam rozbieranie o polowe jak swoje daiwy smarujeSpoko, ja wszystkie kołowrotki rozbieram do najmniejszej śróbki aż za często, ale latami chodzą jak nowe, nie ma problemu. Tę Daiwę też rozbierałem już nie raz, ma dwa lata i chodzi jak masełko tylko musiałem zawsze korbkę zdejmować razem z lewym panelem a z nim schodziła od razu przekładnia. Maicke82, dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchem2 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witam Może trochę spózniona ale ten kołowrotek to szajse, Ja uważam, że czym wyższy model tym łatwiej się go rozkłada i skręca, ja tam daiwki bez schematu mogę złożyć z lużnych części...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A ja nawet zgasić światło i zamknąć oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A ja nawet zgasić światło i zamknąć oczy... Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam Kolegów po kiju. Posiadam takową zabawkę, maszyna pracuje super ale lekko szumi łożysko w rolce. Aplikacja oliwki owszem przyniosła efekt ale tylko na chwilę. Wizualnie młynek jak granatowa daiwa certate rok 2004. Może ktoś z Kolegów zna wymiar przedmiotowego łożyska? Pozdrawiam bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Daiwa Infinity Q wydaje mi się że nie ma w rolce łożyska tylko tuleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Posiada łożysko tak ze schematu wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2844 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Coś mi się kojarzy że fabrycznie ma tulejke. Jak chcesz zmienić na łożysko to 3x6x2,5 oraz podkładki 3x5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Posiada łożysko tak ze schematu wynikaMasz rację, pomyliłem z Caldią, a rozmiar to pewnie 3-6 - 2,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 W poniższym linku widnieje łożysko. https://mulinete.wordpress.com/2011/03/25/daiwa-infinity-q/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ale podkładek już nie będę dawać ponieważ są fabryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Gdybyś chciał takie łożysko ezo smr nierdzewne mam na stanie. Jak coś to priv. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam Kolegów po kiju. Posiadam takową zabawkę, maszyna pracuje super ale lekko szumi łożysko w rolce. Aplikacja oliwki owszem przyniosła efekt ale tylko na chwilę. Wizualnie młynek jak granatowa daiwa certate rok 2004. Może ktoś z Kolegów zna wymiar przedmiotowego łożyska? Pozdrawiam bogdanPanie Bogdanie to łożysko ma wymiar 6x3x2,5, jak we wszystkich nowszych Daiwach. Pozdrawiam Szczecin i piękne dziewczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 mozesz go otworzyc tzn lozysko z jednej strony i smarowac ja tak robilem wlasnie w infinity sprobuj pierwsze nalozyc smaru nie otwierajac powinno pomoc u mnie oliwka wytrzymywala ok 2 tygodni i znow to samo kupilem nowe u mefiego i moze z pol roku nie szumialo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Całej ekipie JB dziękuję za pomoc ,wskazówki oraz dobre podejście do tematu.W wolnej chwili sprawą zajmę się pozdrawiam bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 WitamMam problem z rolką prowadzącą ,strasznie trzeszczy szumi.Najpierw myślałem że łożysko padłowymieniłem i kicha. Schemat w rękę i szukam , okazało że przy którymś czyszczeniu rolki zgubiłem podkładkę. Daję podkładkę cienką nic , grubą nic ,dwie nie pomaga , trzy także .doszedłem do tego że chyba rolka obciera o element kabłąka w który częściowo wchodzi , ale pewien nie jestem. Rolka obraca się bezproblemowo tylko wydaje odgłosy przy szybszym obracaniu że zęby bolą.Pomysły , podpowiedzi?Zgubiona część nr.27 na schemacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Pewnikiem tak, jak wymieniałem koledze kolar na łożysko w daiwach to dawałem podkładki z dwóch stron, by nie obcierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Próbowałem z jednej z drugiej i z obu . Może nie taka grubość. siedziałem nad tą rolka z 1,5 godziny i zgłupiałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) jakbyś zgubił podkładkę, to chyba w ogóle rolka przestałaby się kręcić, lub robiłaby to z wielkim oporem. Mi tak trzeszczało (a w zasadzie bardzo głośno szumiało) w daiwie capricorn, to dałem odrobinę oliwki na rolkę i podkładki, tak aby nie wpłynęła do łożyska. Pomogło.Ale jeżeli rzeczywiście zgubiłeś, to najpierw napisz do serwisu daiwa, oni Ci podeślą kod produktu i na tej podstawie zamówisz część w każdym sklepie współpracującym z Daiwą. No chyba, że te podkładki z których korzystasz są ok ta sama procedura w przypadku wymiany elementu kabłąka. Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez MarcinW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 U mnie natomiast strasznie szumialo łożysko i postanowiłem nie wymianac tylko dołożyłem smaru i po roku użytkowania jest OK. Łożysko pracuje lekko i cicho , młynek daiwa infinity q 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Chłopaki, jaki rozmiar torxa jest w śrubce blokującej rolkę prowadzącą w Infinity Q3000A?Chciałbym odkręcić, wyczyścić i nasmarować, a Torx T10 jest za duży dla fabrycznej śrubki. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi