Skocz do zawartości

PROGRAM POMOCY dla MŁODYCH RODBUILDERÓW

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Portal jerkbait.pl od początku swego istnienia stara się propagować ideę rodbuildingu (...) Chcąc w szczególny sposób wspierać osoby stawiające swoje pierwsze kroki w rodbuildingu a także zachęcać innych do podjęcia tych kroków wraz z pracownią Fishing Center ogłaszamy Program Pomocy dla Młodych Rodbuilderów, którego elementy przedstawiam poniżej w rozmowie z Hubertem Matuszewskim z Fishing Center.

- zapraszam do dsykusji nad nowym artykułem i nową inicjatywą, która zapewne bedzie nam towarzyszyć na portalu przez dłuższy czas. Zdaję sobie sprawę, że pomysł kierowany jest głównie do grupy Forumowiczów czynnie parających się rodbuildingiem lub zamierzających rozpocząć swoją przygodę z rodbuilidingiem, ale mimo wszystko liczymy na Wasze zainteresowanie. Od Was zależy, ile pomysłów uda nam się zrealizować !

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

tak B) na początek mamy już z Hubertem garść pomysłów, będe je stopniowo podawał do publicznej wiadomości, będa to wspomniane w artykule

- rabat % na komponenty w pracowni FC - szczegóły podam jutro

- konkurs z możliwością wygrania całego zestawu (motor + warapper) - myślę że w tym miesiącu podamy szczegóły

- 'rodbuilding class' (myślałem wstępnie o cyklu 4- spotkan składających się na poszczególne etapy budowy wędki) - będziemy się musieli wspólnie zastanowić nad szczegółami organizacyjnymi, liczę na aktywność osób zainteresowanych rodbuildingiem w tym temacie

Właśnie o takie podejście mi chodzi :mellow:

aha, od razu uprzedzajac ewentualne pytania osób zainteresowanych możliwościa nabycia zestwów do montażu wędek, to wyglądają one następująco:

Hand wrapper (do robienia omotek) - 90 zł

Drying motor + verical stand (suszarka) - 180 zł

Czyli koszt razem mniej niż połowa wartości wędki zamawianej z pracowni !

Słuszna inicjatywa!

Grunt to uwierzyć w siebie. Jak ja mogę wędki temi rencami kręcić, to każdy może. Nawet przelotki kręcę ręcznie - da się. A suszenie maszynowe zaczynałem od zasilacza do kolejki, silniczka od zabawki i rolek zrobionych z klocków Lego :mellow: A dostep do informacji był nieco gorszy...

Tak dokładnie o to chodzi, nie o wiek przecież. Chodzi o początkujących rodbuilderów - ale nie zmieściłoby się na banerze akcji więc użyliśmy skrótu myślowego - młodych (w domyśle stażem)

Na marginesie, to większość ludzi hobbystycznie praktykujących rodbuilding w USA to chyba ludzie w wieku emerytalnym :D którzy w fajny sposób chcą sobie spędzać czas robiąc wędkę dla wnuczka, dla syna czy dla kolegi :D

Myślę że u nas musimy przyjąć formułę typu 'OPEN' i akcję kierować do wszystkich, równiez do wędkarzy zainteresowanych roduildingiem - a nuż w czyjejśc głowie zakiełkuje dzięki temu myśl żeby spróbować własnych sił? Na to liczę :mellow: W praktyce to wygląda tak, ze wydatek na sprzęt zwróci się już po pierwszym kiju, góra dwóch

Mi się podoba, że jak się okazuje można zrobić to, co można zrobić. Biznes i koleżeństwo, zysk firmy i dobro ogółu, bez konfliktu obok siebie. Tak to widzę, uważam, że nikt nie straci na tym pomyśle, a zyskają wszyscy chętni, i pomysłodawcy i uczestnicy, czyli sam pomysł w założeniu trafiony w 10. Podoba mi się formuła 'open', czyli to że każdy kto zechce może dołączyć, jako współorganizator akcji propagowania idei RB oraz jako słuchacz, jeśli seminaria będą osiągalne czasoprzestrzennie. Myślę, patrząc na szkic tej akcji, że uda się taką wizję zrealizować. Gratuluję pomysłu i sądzę, że wielu Kolegów chętnie skorzysta. Połamania... blanku?! <_<

Pozdrawiam

Grzesiek

Kiedyś Grzesiek się odgrażałeś na forum- ja mam pamięć do takich rzeczy - że się zaweźmiesz w sobie i kija ukręcisz <_< chciałbym zauważyć że wymówek żeby swojej zapowiedzi nie zrealizować masz już coraz mniej B)

Czy złamana ręka jest dobrą wymówką? :lol: Fakt, teraz mam więcej wolnego, bo główne - ostatnimi czasy - narzędzie pracy mam na prawą łapkę i nie da się tego obejść :unsure: a i kręcić wędki jednorącz nie dam rady. Jestem bardzo w sobie zawzięty, ale zima zamiast stać pod znakiem kręcenia i strugania, stała pod znakiem pracy na 300% normy. Jak przyjdą owoce tej pracy, to będzie czym się pochwalić, choćby i upiór najgorszy mi wyszedł. Trzy blanki z odzysku spoglądają zza szafy...

Kuszące 10%... Kolega Hubert chyba często będzie odkurzał jerkbaitową skrzynkę ;)

Pozdrawiam

Grzesiek

Witam,

Zapraszam wszystkich do przeczytania artykulu ,,Program Pomocy dla Mlodych Rodbuilderów” i zachęcam do czynnego udzialu w programie.

Projekt ten ma na celu pomoc wszystkim tym, których pasją jest rodbuilding, Myślę, że spoleczność jerkbait.pl będzie zainteresowana wspomnianym w rozmowie ,,roudbilding classes” i zorganizujemy wspólnie owocne spotkanie w pracowni.

Pragnę nadmienić o wspomnianym przez Friko rabacie 10%. Oczywiście rabat jest dla osób które zglosily swoje prace do galerii ,,Nasze prace” i dotyczy zakupu kompletu tj. blanku wraz z komponentami.

Hubert Matuszewski

Czyli mam rozumieć ze jako świeżego adepta który dopiero przymierza się do składania swojej pierwszej wędki rabaty nie dotyczą? :(

Tak pytam bo gdy zajrzałem do wątku nasze prace to w większość prac jest tam starych wyjadaczy niżeli młodych stażem rodbilderów

Trzeba trochę się postarać i coś z siebie dać :D rabat jest takim małym bonusem za wkład w rozwój portalu, a konkretnie w tym przypadku w rozwój galerii rodbuildingowej.

Myślę że co najmniej kilku Forumowiczów prezentujących swoje pierwsze prace w galerii trudno określić mianem starych wyjadaczy a pomimo to zaprezentowali bardzo fajne rodbuildingowe próbki, czego i Wam, Panowie życzę !

Pozdrawiam

Rabat dotyczy cen komponentów oferowanych przez pracownię i mogą z niego skorzystać Forumowicze, którzy zgłoszą swoje prace do zamieszczenia w galerii rodbuildingowej Użytkowników jerkbait.pl Nasze prace

(...)

Liczymy, że rabat zachęci Was do aktywnego uczestnictwa i publikowania swoich osiągnięć w galerii.

Zrozumiałem dokładnie tak jak Koledzy powyżej, bo tak to zostało sformułowane :D Ale i tak jest dobrze, choć to już formuła 'half-open'. No to połamania tych blanków!

Pozdrawiam

Grzesiek