Friko Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 @MynardMasz rację Grześku, to sformułowanie mogło wprowadzać w błąd - już poprawiłem. Przy okazji uzupełniłem też że rabat dotyczy nie tylko komponantów ale i blanków @Legotak jest w artykule, myślę że to co możemy zrobić, to zorganizować spotkania w soboty, w połowie dnia, tak żeby ktoś kto mieszka o kilka godzin drogi od Warszawy mógł ew. dojechać i wrócić tego samego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 A kiedy planujecie pierwsze spotkanie? Pytam bo szykuje mi się wyjazd do Warszawy i może udało by mi się zgrać terminy tak żebym mógł na żywo podpatrzeć fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Konkretnych planów jeszcze nie ma myślę ze najwczesniej II polowa kwietnia. Wczesniej chciałbym odpalić konkurs z nagrodą na forum - pomysł juz jest tylko trzeba rzecz ubrać w słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Ruszamy z kolejną inicjatywą w ramach Programu Pomocy dla Młodych Rodbuilderów. Tym razem jest to zapowiadany konkurs, z nagrodą główną w postaci zestawu do budowy wędek szczegóły można znaleźć klikając na link poniżej: KONKURS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Dodam może małą podpowiedź, że artykuł o tematyce rodbuildingowej nie musi oznaczać koniecznie ralacji z budowy wędki Choć taką relację chętnie zamieścimy, zwłaszcza jeśli będzie jej towarzyszył walor edukacyjny np. szerzej opisane przemyślenia dlaczego został wybrany taki a nie inny wariant uzbrojenia itp - to nie jest to jedyne możliwe podejście do tematu w tym konkursie Temat jest postawiony dosyć ogólnie więc myślę że można wykazać się inwencją, niekonwencjonalnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 UWAGA ! Przystępujemy do realizacji kolejnego elementu Programu Pomocy dla Młodych Rodbuilderów, jakim są spotkania rodbuildingowe w pracowni Fishing Center w Warszawie. Miło mi poinformować, iż pierwsze takie spotkanie odbędzie się w sobotę: 16 KWIETNIAstart o godz. 12:00 miejsce: siedziba pracowni Fishing Center przy ul.Wawelskiej (róg ul. Grójeckiej w Warszawie) Spotkanie poprowadzi Hubert Matuszewski. Planujemy zorganizowanie cyklu spotkań z których każde będzie poświęcone innemu etapowi konstrukcji wędki. Na pierwszym spotkaniu będziemy mówić o: - zasadach poprawnego wyboru komponentów (blanki / przelotki / uchwyty) do budowy wędek, w tym określać długość dolnika wędki- na przykładach różnych blanków zapoznawać się z cechami wpływającymi na ich charakterystykę- na przykładach porównywać jak zmienia się blank pod wpływem uzbrojenia (poprzez porównania samego blanku i wędki uzbrojonej na nim)- przewidziane jest również dla uczestników ćwiczenie praktyczne w postaci wyznaczania kręgosłupa blanku Wstęp na spotkanie jest wolny, dla wszytskich użytkowników jerkbait.pl zainteresowanych tematyką rodbuildingową. W czasie trwania spotkania ( do godz. 15:00 ) dla użytkowników jerkbait.pl obecnych na spotkaniu będzie możliwośc zakupu blanków/wędek/komponentów z 5% zniżką. Patronat medialny nad spotkaniem obejmuje oczywiście jerkbait.pl ZAPRASZAM SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Będzie jakaś lista chętnych ,czy pomieszczą się wszyscy chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Myślę że nikt nikogo za drzwi wyrzucał nie będzie a jak sie nie pomieścimy, to następnym razem będziemy kombinować nad większym lokalem. Na razie bym spróbował w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Dzięki , To przy okazji dopytam o tą zniżkę dla młodzieży 10% jest dla tych co już wstawili pracę do Galerii , a jak ktoś dopiero pierwszą pełną pracę będzie chciał zacząć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 10% jest dla tych co wspierają galerię. Ale dla uczestników spotkania z jerkbait.pl też jest zniżka - 5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 To ja chcę wspomóc Spoko tak zapytałem mam właśnie zamiar skroić swój pierwszy kij , do tej pory miałem na koncie tylko wymianę rękojeści i przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 No to masz teraz dodatkową motywację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 no to i ja postanowiłem dzisiaj skorzystać z 10% rabatu w weekend powstanie nowy patyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 A mógłby ktoś nagrać takie spotkanie? Niestety mam zjazd w ten week na uczelni i nie nie dam rady się zjawić. Myślę ze byłaby to fajna alternatywa dla tych co nie mogą przyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 @osiak to pamiętaj o konkursie rodbuildingowym, skoro będziesz kręcił a co to będzie? @pampinie mam takich możliwości, ale jak ktoś jest chętny, to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 @FrikoNic specjalnego, kij na wiślane klenie i bolenie na lekko, na SH-1143-2. Bez żadnych fajerwerków, niedroga budżetowa konstrukcja . Do maja przewiduje budowę jeszcze 2 wędek, tak żeby wymienić wszystkie seryjne kije na sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Miło mi poinformować, iż do Programu Pomocy dla Młodych Rodbuilderów dołączyła nowa pracowania wędkarska, tym razem z Wrocławia. Jest to pracownia Pana Sergiusza Kasprzyka - FishingRod ( STRONA PRACOWNI FISHING ROD ). Na początek pracownia oferuje 10% rabat na blanki i komponenty - szczegóły opisane są w ogłoszeniu na forum. W planach jest ufundowanie nagrody rzeczowej w II edycji konkursu na artykuł robuildingowy oraz oraz organizacja spotkan rodbuilding classes po przeprowadzce pracowni do nowego lokalu we Wrocławiu. O szczegółach z pewnością będziemy informować. Pan Sergiusz Kasprzyk jest oczywiście użytkownikiem naszego forum, możecie się z nim kontaktować również na priv pisząc do @Sergiusz Kasprzyk Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Pewnie wędki sam nie zbuduję ale spotkanie było bardzo ciekawe. Jako laik w dziedzinie rodbuildingu dowiedziałem się sporo różnych ciekawych rzeczy, które były wręcz na wyciągnięcie ręki, w rzeczywistości a nie w artykułach. Muszę przyznać, że nawet dla zwykłego wędkarza, użytkownika wędzisk takie spotkania mają niesamowitą wartość. Pomysł moim zdaniem wyśmienity - tworzymy historię. Friko dzięki za organizację. Irek i Hubert super się Was słuchało i oglądało w akcji. Panowie forumowicze - świetnie, że przybyliście! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 I ja bardzo się cieszę, przede wszystkim z tego że dopisali uczestnicy. To było rzeczywiście spotkanie bez precedensu w historii polskiego rodbuildingu więc naprawdę nikt nie wiedział czego się spodziewać - musimy się też w trakcie uczyć jak te spotkania organizować żeby wszyscy mogli z nich jak najwięcej skorzystać. Na następne spotkanie plan mamy ambitny - dokończenie klejenia rękojeści i spacing. Zaraz wstawię parę fotek z dzisiejszego spotkania, mam nadzieję że wszyscy uczestnicy odnajdą się na zdjęciach i zabiorą głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Byłem, poznałem wielu, uczestniczyłem aktywnie i bardzo się ze spotkania cieszę. Wprawdzie parę kijów już mam za sobą, ale wszystkich rodbuildingowych rozumów z pewnością nie zjadłem i z jednej strony kilka znanych mi rzeczy w głowie mej się uporządkowało, a i coś nowego do niej też wpadło. DZIĘKUJĘ i proszę o jeszcze Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Byłem, byłem widziałem. Sporo się dowiedziałem, mam nadzieję dowiedzieć się więcej. Bardzo dziękuję za spotkanie! Miło było Was poznać! No dobra pochwalę się : wyrwałem fajoskiego kijacha - bedzie cym łowiecki zaganiać. pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Mały reportaż z dzisiejszego pierwszego, już historycznego spotkania w ramach Programu Pomocy dla Młodych Rodbuilderów Na koniec miły gest ze strony pracowni - firmowa czapeczka dla każdego uczestnika, na zdjęciu Irek próbuje jeszcze odlecieć ale pomimo wysiłków nie udaje mu sie oderwać od podłoża - może następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietras Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Friko, Irek, Hubert wielkie dzięki za pierwsze spotkanie i za chęć podzielenia się wiedzą na temat budowania wędzisk. Miło poznać wszystkich uczestników spotkania osobiście... Kiedy następna część? ...bo doczekać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Dzięki Pietras, mi również miło było Cię poznać kiedy następne spotkanie - dobre pytanie. Mamy dopiero połowę kwietnia, myślę że przed rozpoczęciem sezonu wakacyjnego jeszcze jedno spotkanie powinniśmy zrobić. Myślę że w grę wchodza trzy soboty: 14, 21 lub 28 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Ja również chciałbym serdecznie podziękować za miłe spotkanie wypełnione poradami teoretycznymi oraz praktycznym zaprezentowaniem myśli rodbuildingowej. Nawet wielogodzinne przyswajanie wiedzy teoretycznej nigdy nie zastąpi sprawdzenia teorii w praktyce. Jestem pod ogromnym wrażeniem wiedzy uczestników, szczególnie pana Irka Matuszewskiego oraz jego syna Huberta, którzy dzielnie odpowiadali na najdziwniejsze pytania. Myślę, że jeszcze kilka spotkań i samodzielnie będę mógł przystąpić do montażu swojej pierwszej wędki. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam @Cezary (ten w niebieskim sweterku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi