Friko Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 do 2 września - chodzi tylko o orientacyjne wskazanie ile będzie osób mniej wiecej, bo zaplanowane są ćwiczenia praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Poproszę o wpisanie na listę uczestników. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 A z miłą chęcią, dobrze że wpadniesz bo mamy do pogadania Aktualizacja: 1.friko2.krzysiek3.yankis4.fatso5.remek6.drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Poproszę o wpisanie mnie na listę, Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jasna sprawa Aktualizacja: 1.friko2.krzysiek3.yankis4.fatso5.remek6.drzejko7.michalB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Proszę i mnie wpisać na listę. Pozdrawiam, Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 super że wpadniesz Aktualizacja: 1.friko2.krzysiek3.yankis4.fatso5.remek6.drzejko7.michalB8.cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietras Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Już się bałem, że będę musiał odpuścić to spotkanie... jednak wszystko poukładało się dobrze. Friko, proszę o wpisanie mnie na listę. Pozdrawiam i do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Bardzo fajnie, do zobaczenia Aktualizacja: 1.friko2.krzysiek3.yankis4.fatso5.remek6.drzejko7.michalB8.cezary9.pietras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 III warsztaty rodbuildingowe przeszły do historii czas na małe podsumowanie w formie reportażu. Bardzo dziękuję wszystkim za przybycie, dziękuję również tym którzy przynieśli własne ostatnie produkcje - oj, było na czym oko zaczepić moglismy również poznać nowego Kolegę który dołączył do składu - Michała. A oto jak było: Zaczęliśmy tłumnie i punktualnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Fajne spotkanie:) Sierota ze mnie bo chcialem was poprosic o pomacanie u Pana Irka dwoch blankow CD i uslyszec wasze opinie, no coz starosc nie radosc i pamiec nie ta;) pozdri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Mnie się niestety nie udało ale po zdjęciach widzę, że było świetnie. Pozdrawiam wszystkich i do następnego razu. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Bardzo dziękuję za kolejną okazję do nauczenia się czegoś nowego o robieniu wędek. Tym razem (dla mnie) o lakierowaniu. Jak zwykle było miło i ciekawie. Poza tym ... chyba jednak pomysły na kolejne kije, które muszę mieć, tak szybko się nie wyczerpią Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Jeszcze trochę reminiscencji z wczoraj: Naprawdę kapitalną rzeczą jest to ze na spotkania chłopaki przynoszą swoje kijki które ukręcili, można prześledzić aktualne trendy w rodbuildingu Żałuję że nie zrobiłem wczoraj więcej fotek tego sprzętu, a były bardzo ciekawe i oryginalne patyki jak chociażby jednoczęściowa muchówka 6'6 w klasie #2 na Matrxie @Fatso czy przedłużany crankbait Batsona @krzyśka - takich konstrukcji nie spotyka się na codzień. Mam nadzieję chłopaki że uzupełnicie to moje zaniedbanie w artykułach na konkurs rodbuildingowy ZOSTAŁO JESZCZE TYLKO 11 DNI NA NADSYŁANIE ARTYKUŁÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 I ja dziękuję za spotkanie, zwłaszcza za pokaz nawijania i lakierowania omotek - i bezcenne wskazówki - Irek, Hubert, Krzysiek - BARDZO DZIĘKUJĘ!!! Friko jak zwykle szybszy niż myśl z fotkami, Fatso jaki brak pomysłów 80 pędzelków zobowiązuje. Pietras napisz proszę jak wcierałeś żywicę w blank i jaka to żywica. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 80 pędzelków? Przebóg! Przejrzał mnie @Friko - ta muchówka jest dwuczęściowa Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 O ile dobrze zrozumiałem Pietras wcierał FlexCoata. Ja ostatnio wcierałem zwykły epidian, też działa. Potem polerowanie bardzo drobną pastą polerską (taką do renowacji lakierów na karoseriach), żeby usunąć ewentualne powierzchniowe zanieczyszczenia. Na koniec mycie wodą z mydłem i odtłuszczenie - obojętnie czym, większość rozpuszczalników nie wchodzi w reakcję z tak przygotowana powierzchnią. Taki mały tip: przy wcieraniu żywicy mniej znaczy lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietras Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Dokładnie - Krzysiek dobrze zapamiętał... wcierałem FlexCoat'a. Po zdjęciu lakieru z blanku, przeszlifowaniu bardzo drobnym papierem wodnym i odtłuszczeniu rozpuszczalnikiem wtarłem żywicę do lakierowania omotek. Posłużyłem się szmatką, która nie zostawia włosków - dostałem od żony taką do kieliszków ... Nabierałem małą ilość na szmatkę i później bardzo szybkimi ruchami wcierałem w blank - aż robił się gorący. Krzysiek dobrze prawi, że im mniej żywicy tym lepiej... Dzięki za super spotkanie. Irek, Hubert, Krzysiek - dowiedziałem się wielu istotnych rzeczy do których dochodziłbym pewnie długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Bardzo ładny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietras Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Tak, efekt jest rewelacyjny. Czy się wciera żywicę czy też pozostawia blank dobrze wypolerowany jak też robiłeś - wygląda to super... Kiedyś nawet na wyrost stwierdziłem, że inaczej przygotowanych blanków czyli z fabrycznym lakierem już nie chcę <_< . To oczywiście przesada, bo niektórych blanków nie odważyłbym się skrobać nożem , ale jeżeli ma się blank do poprawki w uzbrojeniu, lub z lakierem w kolorze, który po prostu człowiekowi nie leży to polecam taki zabieg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Dobry temat na artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Witam kolegów,własnie wróciłem od Irka Matuszewskiego i powstał pomysł aby zrobić jesienne IV spotkanie rodbuildingowe. Tematem byłyby wyplatanki. Tak w podstawowym zakresie czyli jak sie wogóle do tego zabrac i ułożyć najprostszą. Wiec teraz od nas zalezy w ilu sie zbierzemy na spotkanie, które jeszcze nie ma terminu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Jak dla mnie pomysł super. Na spotkaniu padła co prawda propozycja spotkania nad wodą - ale myślę że to możemy potraktować niezależenie. Kontynuacja spotkań w pracowni jest dla mnie jak najbardziej dobrym pomysłem, zwłaszcza że spotkania dotychczasowe pokazały że pewne tematy ledwi dotknęliśmy a diabeł tkwi w szczegółach i jest masa niuansów o kórych możnaby mówić godzinami. Temat dekorowania wędek jest zaś zupełnie nie ruszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Dzięki za info o wcieraniu żywicy. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Panowie, przypominam iż jutro jest OSTATNI DZIEŃ na nadsyłanie artykułów w konkursie rodbuildingowym ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi