Mekamil Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Maila sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 To dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Bardzo zainteresował mnie temat wcierania żywicy w oskrobany blank... Czy mógłby ktoś wrzucić jakieś fotki jak to wygląda w efekcie końcowym ?Kurcze... tydzień temu zdarłem lakier ze szklanego Lamiego i zostawiłem takiego surowego golasa, ale może następnym razem przećwiczę takie wcieranie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Spróbuję, ale nie wiem, czy będzie widać efekt. Polerowany blank też jest b. ładny. 2C80HF z SCII zostawiłem tylko spolerowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Jak oskrobany blank zamoczysz w wodzie i wytrzesz nadmiar to mniej więcej tak będzie wyglądał też po wtarciu żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Tak jest, mniej więcej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Aha, czyli taki mokry golas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Mokry , ale nie byłyszczący. Efekt nie jest też całkowicie matowy, jak np. lakier na RX7 Batsona. Raczej taki półmat, satyna, coś jak olejowane drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Właśnie o takie podejście mi chodzi aha, od razu uprzedzajac ewentualne pytania osób zainteresowanych możliwościa nabycia zestwów do montażu wędek, to wyglądają one następująco: Hand wrapper (do robienia omotek) - 90 złDrying motor + verical stand (suszarka) - 180 zł Czyli koszt razem mniej niż połowa wartości wędki zamawianej z pracowni ! gdzie mozna kupić takowe urządzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Hand wrapper (do robienia omotek) - 90 złDrying motor + verical stand (suszarka) - 180 zł Można znacznie taniej: silniczek za 20 zł Pracuje w dwie strony, bez przerwy nawet kilkadziesiąt godzin, nie grzeje się itp..Podstawę też można wykombinować choćby z pudła kartonowego, o kilku listewkach nie wspominając... Pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Zrobiłem taką podstawkę do tego silniczka Świetnie odgrywa swoją rolę PozdroŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Można znacznie taniej: silniczek za 20 zł Miałem dwa takie - jeden od użytkownika forum, drugi prosto ze sklepu - oba mi się spaliły Pewnie zwykły pech, ale zły jestem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Za 20 kup 4, Allegro używki z mikrofalówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Witam, tak właśnie zaczynałem i polecam wszystkim zaczynającym. Trochę irytujące są dźwięki jakie wydobywają się ze środka tego silniczka ( w mocy ponoć było go słychać u sąsiadów ). Ukręciłem na takim silniczku ze dwadzieścia wędek. O wiele lepszym rozwiązaniem jest silnik od kuli disco ( na aledrogo od 30 do 60 zł ), bardo przyzwoite urządzenie ciche i wytrzymałe, co prawda nie można sobie regulować obrotów, ale na takim ukręciłem już paredziesiąt wędek i nie narzekam.Pzdr.Tarłoś PS. Ten silnik do grilla na pewną zaletę, jak wyłączą prąd to dalej można kręcić. Hand wrapper (do robienia omotek) - 90 złDrying motor + verical stand (suszarka) - 180 zł Można znacznie taniej: silniczek za 20 zł Pracuje w dwie strony, bez przerwy nawet kilkadziesiąt godzin, nie grzeje się itp..Podstawę też można wykombinować choćby z pudła kartonowego, o kilku listewkach nie wspominając... Pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aiwazz Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Czy ktoś się orientuje, gdzie i czy w ogóle można dostać w Polsce blanki i inne elementy niekoniecznie do muchówek i spinningów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Jak nie do muchówek i spiningów, to chodzi o metody gruntowe? Float, karpiówka, feeder? Myślę, że kupić lub zamówić można sobie wszystko, ale nie spotkałem takiej oferty nigdzie. Poza specyficznymi blankami jak na przykład do bolonki, cała reszta elementów jest na miejscu, zapewne w każdej pracowni. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aiwazz Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 No właśnie przeglądałem ofertę Fishing Center i Fishing Rod i podział jest na spinning i muchę wyłącznie. A wychodzę z założenia, że najpierw opanować metodę, potem wg doświadczeń kręcić kija, tamte metody mam opanowane więc wiem czego mi trzeba, w spinningu dopiero raczkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Myślę, że większość rodbuiderów spotkała się z takimi oczekiwaniami, więc chyba nie ma lepszej drogi, niż podnieść słuchawkę, napisać maila albo zawitać osobiście, jeśli ma się coś za rogiem. Nie przypominam sobie, by ktoś na forum prezentował swoje wędki do innych metod niż spinning, mucha, ale z pewnością, choćby przerabiane, ktoś tam posiada.. natomiast spotkałem się już wędkami ponad 4m, coś a la super float, super długi spin... no nie dla mnie bajka, ale ja robaka to tak sobie na haczyk umiem nadziać Może któryś z kolegów coś podpowie, owocnych poszukiwań życzę! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 ...jeszcze nie przebrzmiało echo ostatniego konkursu rodbuldingowego, a już mamy kolejny: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=23044&am p;am p;start=0& tym razem fotograficzy. Dziękuję Sergiuszowi Kasprzykowi z pracowni Fishing Rod za ufundowanie nagrody Tym razem zdecydowaliśmy sie na bardziej ogólnodostępną formułę konkursu, licząc na to że przyczyni sie ona w jakimś stopniu do popularyzacji rodbuildingu. Zachęcam do udziału w konkursie ! Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 czy palanowane jest jeszcze jakies spotkanie w najbliższym czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Tak, rozmawiałem wstępnie z Hubertem i z Irkiem i myśleliśmy o pierwszej połowie grudnia, żeby zorganizować spotkanie poświecone niuansom związanym z threadworkiem - wyplatanka, underwrap - takie zagadnienia. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu w pracowni dogadam szczegóły i podam termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 ok bede sledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgodnie z zapowiedzią, spotkanie umówione na 17 grudnia, sobota, godz. 12:00. Szczegóły w tym wątku: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=23483&am p;start=0& a poniżej mogą się wpisywać osoby deklarujące udział w spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 1. Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi